Hvis tingene ikke går som planlagt, når du flytter til udlandet

Sommetider sker det, at man som dansker bliver skuffet, når man tager det store spring og flytter til udlandet. Det er der dog heldigvis noget at gøre ved, for enhver oplevelse i livet kan vendes til noget positivt og til en potentiel læring, hvis blot man ser rigtigt på det. Der er ingen garanti for, at tingene falder ud, som vi ønsker os, men der er heldigvis altid noget positivt at få ud af det, og det kan du læne dig tilbage og læse meget mere om i denne artikel. For rigtig mange mennesker er det et stort ønske, og tilmed en stor oplevelse, at flytte til udlandet. For nogle viser det sig at blive en skuffelse, som ikke levede op til de forventningr, som de havde, da de tog af sted. Det er der dog noget at gøre ved, og hvis man håndterer oplevelsen bedst muligt, er det ligeledes altid muligt at få noget positivt ud af den oplevelse, man har haft. Der kan være mange gode grunde til at være blevet skuffet over en flytning til udlandet.

At flytte til udlandet kan vise sig at være anderledes end ventet

woman feeling lonely abroadNår du tager beslutningen om at tage udenlands for eksempelvis at arbejde, så skal du også forberede dig på, at tingene ikke nødvendigvis bliver, som du ønsker, at de skal være, eller som du tror, at de er. Der er nemlig altid muligheden for, at du kan blive skuffet, når du tager af sted, og måske er det allerede sket. Det handler dog om at vende situationen, så du tager den som en positiv oplevelse. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Alle oplevelser i livet kan tolkes på to eller flere måder, og hvis du har været flyttet til udlandet for at arbejde, og det ikke har levet op til dine forventinger, så er der heldigvis noget at gøre ved det. Måske er du blevet skuffet over dit arbejde, over landet eller din bolig, og måske følte du dig ensom og mødte ikke de mennesker, du havde håbet. Hvis det er sådan, det faldt ud, er der dog heldigvis meget at lære ved det, og du er med sikkerhed blevet mere moden efter denne oplevelse.

Tag dine oplevelser som en udfordring og modning

Det kan være et stort skridt at flytte til udlandet, og sådan er det for de fleste, uanset hvad årsagen til flytningen er. Som menneske har man altid store forventninger, når man tager af sted, og måske blev oplevelsen heller ikke så god som ventet, fordi der var fx hjemve involveret. Men det handler altid om at se oplevelserne på en anden måde, og senere vil du med sikkerhed også erfare, at du har fået rigtig meget ud af dit udenlandsophold – også selv om det måske ikke ser sådan ud lige nu.
  • Vend udfordringer til noget positivt
  • Se det som en oplevelse
  • Lad dine oplevelser gøre dig stærkere
Sommetider vil de ideelle forventninger ikke blive indfriet, når det handler om et udlandsophold. Hvis det er tilfældet, handler det om, at du skal sætte dig ned og se på, hvad du reelt har fået ud af dit ophold. For naturligvis har du fået et eller andet ud af det. Hvis det ikke blev, som du ønskede, og du mødte forskellige udfordringer, vil du selvsagt være blevet stærkere, og det er noget, der kommer til at hjælpe dig rigtig meget i fremtiden, uanset hvad du senere vælger at beskæftige dig med. Mange mennesker bliver meget overraskede, når de ankommer til et nyt land, og det kan meget nemt være en større udfordring end først ventet. Der er masser af nye mennesker, et eventuelt nyt job og en ny bolig, og det er nemt at komme til at savne det gamle og velkendte hjemmefra. Hvis det er blevet en stor udfordring, og du, når du kommer hjem, er skuffet over de oplevelser, du har haft, skal du se på, hvad det er, opholdet helt reelt har givet dig med på vejen.
  • Gør dig klart, hvilke udfordringer du har mødt, og hvad du har fået ud af dem
  • Se på, hvordan du har taklet de enkelte situationer, og hvordan du kan håndtere noget lignende i fremtiden
  • Læg mærke til, hvor du er blevet stærkere

Find det positive

Noget af det positive ved at have haft en skuffende oplevelse i det store udland er, at du nu ved, hvad du gerne vil have i fremtiden. Du ved, hvad der gik galt, og hvad du ønsker, der skal være på en anden måde, og derfor kan du i fremtiden også blive bedre til at tage valg, der passer til det, du gerne vil. Husk, at du altid har noget at lære i livet, og det er faktisk noget af det, der er det allerbedste, og som samtidig gør os alle sammen stærkere.

Vær bevidst om hvad der virkede, og hvad der ikke virkede

Når du kommer hjem fra et udlandsophold, og du helt overordnet er skuffet over de oplevelser, du har haft, kan du starte med at lave en liste over det, der var positivt, og det, der var negativt. Der er og vil altid være noget, der har været rigtig godt, og det kan også altid være med til at vende en skuffende oplevelse til noget godt. Det er klart, at det negative meget ofte overskygger det positive, og derfor kan det være en god ide at sætte sig ned og se på, hvad der trods alt fungerede.

Lad dig ikke slå ud

man feeling lonely abroad Det handler om, at du på bedst mulig vis får vendt din skuffende oplevelse i udlandet til noget positivt. Det behøver ikke være så svært, når du blot får set på, hvad det er, du har lært af selve oplevelsen. Sommetider kan et udlandsophold også have virket så overvældende, at man kan være blevet ramt af generel angst, og i sådanne tilfælde er det meget svært at få noget godt ud af opholdet. Måske har det været sådan for dig, men det må du ikke lade slå dig ud i fremtiden. Hvis du har været på et udlandsophold, der måske overordnet set har været skuffende, har det uden tvivl gjort dig langt stærkere. Se blot på alt det, som det har givet dig, for det er ikke så lidt. Du er et stærkt og modigt menneske, siden du overhovedet har turdet tage springet og flytte til udlandet, og det skal du også give dig selv ros for. Det er langt fra alle mennesker, der tør det, og det vidner om, hvem du er, og hvad du kan med dit liv.

Et udlandsophold er en stor erfaring

Du skal huske at se positivt på det, men du skal også tage ved lære af din oplevelse. Det kan godt være, der var ting, der ikke var som ønsket, eller som gjorde følelsesmæssigt ondt, men fik du ikke også lært noget af det? Somme tider kan det tage måneder, før man kan se, hvad det var, man kunne lære af en oplevelse, og det er også en god ide at tage sig sin tid til at fordøje oplevelserne, før det falder på plads, og man kan se hvor givende det egentlig var. Du skal derfor også give dig selv tid, når det kommer til at fordøje den store og begivenhedsrige oplevelse, som du har haft i udlandet. Det kan være nemt at blive skuffet, men det handler også om at rejse sig igen og komme videre i livet. En skuffende oplevelse i udlandet må ikke slå dig ud, og du skal her huske dig selv på, at det var utrolig modigt af dig at tage af sted, og at du altid kan bruge den egenskab i dine fremtidige gøremål i livet.

At tage til udlandet er en stor oplevelse

Uanset hvordan man vender og drejer det, er det en stor oplevelse at flytte til udlandet. For rigtig mange viser det sig senere at være en stor og ganske overvældende oplevelse, som sætter sine spor, mens der for andre kun er positivt at sige. Vi kan som mennesker ikke undgå at komme ud for udfordringer i livet, og med såkaldt skuffende oplevelser bliver vi i fremtiden langt bedre rustet til både at takle livet og de hændelser og omstændigheder, vi står over for. Sådan er det også for dig. Når du skal vende en skuffende oplevelse til noget positivt, må du ikke være for hård ved dig selv. Du må tro på, at du gjorde det bedste, du kunne, og du må ikke lade en eventuel skuffelse hænge over dit hoved resten af livet. Du skal rejse dig igen og se tilbage på oplevelsen som en god læring, som samtidig ruster dig endnu bedre til at foretage valg i fremtiden – og som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der er det rigtige for dig. Du kan holde hovedet højt og være stolt.

Tag af sted igen

Hvis du har haft en meget skuffende oplevelse i udlandet, og meget gerne vil af sted på samme måde igen, må din tidligere oplevelse på ingen måder bremse dig. Tag det positive med og gør alt, hvad du kan, for at gøre din næste oplevelse så god som overhovedet muligt. Når du giver dig selv den mulighed, er du rigtig modig, og anden gang du skal af sted, bliver oplevelsen med sikkerhed en bedre og en anden, da du har en helt anden erfaring og samtidig er mere moden end sidst.

Giv dig selv de bedste oplevelser

Når du har haft en udfordrende og samtidig skuffende oplevelse i forbindelse med en flytning til udlandet, må du acceptere, at det var det, der skete. Derefter kan du gå i gang med at skabe din fremtid og tage den læring med, der var af den oplevelse. Når du gør det, ligger fremtiden for dine fødder – og du må aldrig lade skuffelser slå dig ud eller hindre dig i noget som helst. For det er dit liv, det handler om.
Publiceringsdato 09.10.2019
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce