Bo og arbejd i Ungarn

Ungarn ligger i hjertet af Centraleuropa og er et land, der er blevet mere og mere populært blandt udlændinge i løbet af de seneste par år,...

Ungarn

Ungarn ligger i hjertet af Centraleuropa og er et land, der er blevet mere og mere populært blandt udlændinge i løbet af de seneste par år, og som har fået status som et godt rejsemål for alle, der leder efter en rolig livstil i et land med en smuk natur.

Siden tiltrædelsen af EU tilbage i 2004 har landet oplevet betydelige økonomiske forbedringer og en betydelig stigning af de udenlandske investeringer. Kombineret med ret lave leveomkostninger og et blomstrende arbejdsmarked er det ikke så svært at se, hvorfor så mange folk har valgt at starte deres nyt eventyr i dette smukke europæiske land.

Med en livlig hovedstad, der tiltrækker både turister og expats, samt en lang række idylliske søer, floder og bjerge, der opfylder forventninger af alle dem der vil nyde naturens vidundere, kan man bare spørge sig selv, hvad man venter på. Det er på tide at flytte over til Ungarn.

Budapest, Ungarn

Aften i Budapest, Ungarn hovedstad

At bo i Ungarn

Uanset om du stadig overvejer alle muligheder, eller om du allerede har besluttet dig for at flytte til Ungarn, får du her alle de relevante, grundlæggende oplysninger om landet:

Grundlæggende information om Ungarn:

 • Vejr: Ungarn har et klima ligesom de fleste kontinentale lande i Europa, med varme og tørre somre og kolde og snefulde vintre. Med en gennemsnitstemperatur på 10 grader, kan du forvente højeste temperaturer på 26 og laveste temperaturer på -3 grader. 
 • Befolkning: Der bor omkring 9,75 millioner mennesker i Ungarn, og gennemsnitsalderen er ca. 43 år.
 • Historie: Ungarn er et land, der har været beboet siden slutningen af det 9. århundrede. Dengang var det besat af magyarerne. Ligesom mange andre lande i Europa har Ungarn haft en turbulent fortid - landet har været regeret af mange forskellige kongeriger, hvoraf det mest kendte var det østrigske Habsburgermonarki. I den nyere historie var Ungarn under tysk besættelse under krigen og derefter under sovjetisk besættelse indtil slutningen af Anden Verdenskrig. Den tredje republik Ungarn blev proklameret i oktober 1989. Landet blev endelig medlem af Den Europæiske Union i 2004.

Vidste du, at...

 1. Selv om mange af os løfter glassene og skåler sammen, anses dette for at være uhøfligt i Ungarn.
 2. Ungarn er et af de ældste lande i Europa - endda ældre end Frankrig og Tyskland!
 3. Den ungarske hovedstad Budapest er kendt for at have de fleste termiske bade i verden.
 4. Regeringen har en liste med forhåndsgodkendte navne til børn. Så hvis man ønsker at navngive sine børn med et navn, der ikke står på denne liste, skal man indsende en ansøgning for at få navnet godkendt.
 5. Ungarn har verdens højeste momssats på 27%.
 6. Rubiks terning blev opfundet i Ungarn.
 7. Selv om landet ikke er kendt for sine vine, er det alligevel hjemsted for verdens første officielle vinregion.
 8. Nationalretten er gullasch eller "gulyás".
 9. Ungarns nationaldag er den 20. august og den fejrer den dato, hvor landet blev grundlagt.
 10. De fleste ungarere bruger deres efternavn, når de skriver eller præsenterer sig selv.

De bedste steder at bo i Ungarn

Enhver udlænding der beslutter at flytte til Ungarn er faktisk meget heldig, da der findes et fantastisk udvalg af spændende byer, som de kan vælge at kalde deres nye hjem. Selv om mange expats vælger at bo i landets travle hovedstad Budapest, er der mange andre muligheder, der tilbyder en blanding af kulturelle, historiske og underholdningsmæssige oplevelser, som alle kan nyde.

Uanset om du leder efter et perfekt studiested, et knudepunkt for virksomheder hvor man kan starte sin karriere, eller et udgangspunkt for at rejse rundt i Europa, findes der ikke et bedre sted end Ungarn. Med en fantastisk udsigt hvor som helst du befinder dig i landet og masser af naturskønne oplevelser, kan det være ret svært at vælge et sted at bosætte sig i Ungarn.

Hvis du ikke har besluttet dig for, hvor i landet du vil flytte hen, så kan du her læse om nogle af de største byer, der er populære blandt udlændinge:

Budapest

Vidste du, at Ungarns hovedstad Budapest er ofte placeret meget højt på listen over verdens bedste byer? Og det er super nemt at forstå hvorfor - fantastisk arkitektur, fremragende universiteter, lækker mad og nogle af verdens bedste kurbade, der ligger lige uden for døren.

Budapest er indbegrebet af en moderne by med velfungerende transportforbindelser, et livligt natteliv og masser af butikker, restauranter og barer, der kan holde dig optaget i din fritid. Uanset om du ønsker at studere eller starte en karriere i Ungarn, er Budapest det økonomiske centrum, hvor du kan gøre netop det.

Debrecen

Debrecen er den næststørste by i landet, hvilket gør den til en af de mest populære steder for udlændinge i Ungarn. Den ligger øst for Budapest og er et af de centrale kulturelle knudepunkter i landet og er hjemsted for en virkelig imponerende arkitektur, der vil helt sikkert fascinere dig.

Byen er kendt for sin ungdommelige atmosfære, da den er hjemsted for to af landets bedste universiteter: University of Debrecen og Debrecen Reformed Theological University. Hvis du ønsker at feste natten lang og møde andre internationale studerende fra hele verden, er Debrecen måske det perfekte sted for dig.

Eger

Hvis du foretrækker et langsommere livstempo og måske ønsker at slå dig ned med din familie eller gå på pension i ro og mag, er Eger et smukt sted at tage hen og prøve det. Med historiske slotte, ekstravagant arkitektur og masser af spabade til at slappe af i, garanterer vi, at du vil føle dig afslappet på ingen tid, hvis du flytter hertil.

Eger er også kendt for sin fremragende gastronomi. I dette populære turistområde finder man kvalitetsvine samt masser af berømte restauranter og stilfulde barer.

Szeged

Hvem ville ikke have lyst til at bo et sted, der er kendt som "solskinsbyen"?! Szeged er den tredjestørste by i Ungarn og er kendt for at være ekstremt venlig og livlig takket være den store og unge befolkning - og selvfølgelig også kendt for at være et af de mest solrige steder i landet.

Det er et andet af Ungarns vigtigste studentercentre takket være de berømte universiteter, der tiltrækker studerende fra hele verden - University of Szeged og Eötvös József College. Hvis du ønsker at finde et sted at nyde drinks og mad med dine venner før en aften i byen, er Szeged det helt perfekte sted!

Eger, Ungarn     Veszprem, Ungarn

Pittoreske Eger og Veszprem

Boliger i Ungarn

I Ungarn er der en ret stor procentdel af mennesker, der ejer deres hjem - utrolige 91%. I de større byer er det dog stadig meget almindeligt at leje lejligheder og flytte rundt, indtil man finder det perfekte sted at slå sig ned.

Til udlændinge anbefaler vi altid at leje en lejlighed i stedet for at købe en. På den måde kan man udforske forskellige byer, før man foretager en permanent investering.

I Ungarn er huslejepriserne meget lave sammenlignet med nogle af de andre europæiske storbyer, men det opvejes af de lavere lønninger (end EU gennemsnittet). I gennemsnit skal du betale ca. 275 euro om måneden i husleje for en etværelseslejlighed, men du kan sagtens betale mere eller mindre end dette beløb, afhængigt af hvor du vælger at bo.

Budapest er naturligvis den dyreste by at bo i Ungarn, så hvis du vælger at slå dig ned her, skal du også regne med at betale mere i husleje - ca. 445 euro om måneden for en etværelseslejlighed i byens centrum.

Kommunistiske boliger fra den kommunistiske æra er helt normalt i mange af de største ungarske byer. Der er tale om store bygninger med omkring 5 lejligheder pr. etage, som omgiver en indre gårdhave. Jo længere man kommer væk fra byens centrum, jo flere huse og større lejligheder vil man se, men den gennemsnitlige lejlighedsstørrelse i byerne er omkring 77 m2.

De fleste udlejere i Ungarn vil ofte ikke lade dig underskrive en lejekontrakt på mindre end et år, men hvis du er heldig, kan du måske få en aftale på seks måneder.

I byerne er boligmarkedet ret dynamisk, så man skal normalt træffe en beslutning om en lejlighed ret hurtigt, hvis man ønsker at vinde sin favorit. De fleste foretrækker at gå på boligjagt i Ungarn, hvor de kan samarbejde med en boligagent, da du i modsætning til andre lande ikke behøver at betale agenterne - de får deres provision fra lejlighedsejeren.

Expats kan også søge efter lejligheder på nettet, men skal være opmærksomme på svindelnumre, der er rettet mod udlændinge. Bare husk på den gode ordsprog - hvis det lyder for godt til at være sandt, det sandsynligvis er!

Ligesom i de fleste andre lande skal du, når du underskriver en lejekontrakt i Ungarn, betale et depositum (svarende til en måneds husleje), som du får tilbage ved opsigelsen af din lejeaftale. Nogle udlejere vil også kræve, at du betaler den første måned af huslejen på forhånd.

Din månedlige husleje omfatter normalt ikke udgifter til forsyningsselskaber, medmindre det er angivet i din kontrakt, så regn med at betale omkring 115 euro ekstra om måneden til vand, el, varme og internet.

Tips og tricks til din fritid

Hvis du elsker at slappe af eller tage på eventyr i din fritid, kan vi ikke forestille os et bedre sted at tage hen end Ungarn. Selv om det er et af Europas mindre lande, er der masser af ting at lave og opleve her.

Naturelskere vil blive glade for at høre, at landet er hjemsted for 8 smukke UNESCO World Heritage Sites, som er værd at besøge. Sammen med de afslappende naturskønne bilruter, idylliske vandrestier og de ikoniske ungarske termalbade der findes over det hele landet, er der noget for enhver smag.

Uanset hvor i landet du befinder dig, skal du som udlænding være i stand til at opleve den unikke ungarske kultur. Fra de rige historiske seværdigheder til de lokale restauranter der serverer lækre nationale retter, har man masser at vælge imellem, når man laver planer med venner.

I Ungarn er livet lige så spændende i de store byer som på landet, og der er masser af festivaler og begivenheder hele året rundt.

Her er nogle af de mest populære ungarske festivaler, som du absolut ikke skulle gå glip af:

 • Romantic Reform Era
 • Balaton Festival
 • Sziget Festival
 • Busójárás
 • Summerfest International Folklore Festival
 • Budapest Festival Of Folk Arts
 • Hollókő Easter Festival
 • Badacsony Wine Weeks
 • Ozora Festival
 • Tihany Lavender Festival

Madelskere vil helt sikkert have en fantastisk tid i Ungarn, da landet er kendt for sin rige og hjertevarmende gastronomi, som både turister, expats og lokale ikke kan få nok af. Nationalretter som goulash er et must på enhver restaurantmenu, men der er masser af andre retter, der er lige så berømte - og lige så lækre.

De fleste ungarske retter er baseret på kød, grøntsager, brød og mejeriprodukter. Her er nogle af vores favoritter:

 • Fiskersuppe (Halászlé) - En krydret fiskesuppe med grøntsager og pasta, som er den perfekte vinterret.
 • Lángos - et friturestegt fladbrød, der kan fyldes med toppings ligesom en pizza
 • Főzelék - en rigtig stærk grøntsagsgryde for at varme dig op, der bedst serveres med brød ved siden af
 • Somlói Galuska - Hvad med landets yndlingskage til dem, der elsker at spise noget sødt? Den er lavet af svampet kage med chokoladecreme, valnøddekerner, rom og flødeskum.

Balaton, Ungarn

Balatonsøen

Leveomkostninger i Ungarn

Hvis du flytter til Ungarn, vil du bemærke en stor forskel i leveomkostningerne. Leveomkostningerne i Ungarn er relativt lave sammenlignet med andre europæiske lande, både når det kommer til husleje, fritid og andre daglige udgifter.

De største byer som Budapest og Debrecen er naturligvis de dyreste steder at bo i, men uanset hvor du vælger at slå dig ned i Ungarn, behøver du aldrig at bekymre dig om at skulle bruge for mange penge på leveomkostninger.

I Ungarn er det ekstremt billigt at spise ude. For et måltid på en billig restaurant kan du forvente at betale 10.000 Ft, hvilket svarer til 5,50 euro. Det er også lige så billigt at gå ud og få en drink med vennerne, og en øl koster 550 Ft (ca. 1,50 euro). Og hvis kaffe er mere din ting, så kan du bruge lige så meget tid på caféer som du har lyst til, da en kop kaffe kun koster 460 Ft, hvilket svarer til ca. 1,20 euro.

Når du handler dine dagligvarer her i Ungarn, er det nemt at holde sig til budgettet. Dagligvarer i Ungarn er meget billige, men når du begynder at tilføje ting som kød og alkohol til din indkøbskurv, kan det dog blive lidt dyrt.

Her er en liste over nogle almindelige dagligvarer, og hvor meget de i gennemsnit ville koste dig i et ungarsk supermarked.

Varer

Ungarske forint

Euro

Mælk (1 liter)

247 Ft

€0.67

Brød

245 Ft

€0.66

1kg kyllingefileter

1,500 Ft

€4.07

1kg æbler

470 Ft

€1.28

En flaske vin

1,400 Ft

€3.80

De gennemsnitlige leveomkostninger for en enlig person i Ungarn ligger på ca. 465 euro om måneden, eksklusive huslejeomkostninger. Det er omkring 50% lavere end de omkostninger du skulle betale for at bo i en dansk by som f.eks. København.

Trafik og offentlig transport

Ligesom i de fleste andre europæiske lande er transportnettet i Ungarn ret avanceret - især i de større byer. Det er nemt at komme rundt i byerne med en række offentlige transportmuligheder såsom busser, metroer og trolleybusser.

I Ungarn kører den offentlige transport normalt mellem kl. 5.30 og 21.00 i de fleste områder og i Budapest kører den endnu længere - mellem kl. 4.30 og midnat. Jo længere du kommer ud af de største byer, jo mindre udviklede er transportforbindelserne, men du bør aldrig finde det svært at komme rundt - uanset hvor du befinder dig i landet.

Transport billetter til de lokale forbindelser kan købes på kiosker og i billetautomater, og de skal valideres, når du går om bord på din transport. Disse billetter koster typisk omkring 300 Ft (0,80 euro). Hvis du ikke kan fremvise en billet over for kontrollørerne, får du en bøde på stedet.

Hvis du bor i Budapest, er dine rejsemuligheder lidt mere omfattende, da det er den eneste ungarske by, der har en fire-linjers metro, som gør det muligt at komme hurtigt og effektivt rundt. Ligesom Szeged og Debrecen har Budapest også et sporvognssystem med fem linjer.

Efter at have udforsket Ungarn vil du måske have lyst til at udforske andre nærliggende lande i Europa. Og det er faktisk super nemt at gøre takket være de 6 lufthavne i landet, der har gode forbindelser til Europa og andre lande.

Hvis du ikke er så vild med den offentlige transport, kan du også overveje at købe en bil under dit ophold i Ungarn. Biler i Ungarn er ret billige og du kan bruge dit indenlandske kørekort her. Dit indenlandske kørekort gælder dog kun i et år, hvorefter du skal bestille et lokalt ungarsk kørekort.

Mød andre expats

Der er i øjeblikket over 180.000 udlændinge, der bor i Ungarn, så du kan være sikker på at finde masser af mennesker der er i den samme situation som dig. De fleste af de større byer, især Budapest, har et blomstrende expatsamfund, så landet vil hurtigt begynde at føles som et hjem.

Hvis du vil møde nogle af de andre expats, er den bedste måde at gøre det på at finde nogle expatgrupper, der arrangerer møder, events og udflugter. Det er super nemt at finde disse grupper - du skal blot søge efter expatgrupper i Ungarn (eller den by, du bor i) på Facebook, og du vil helt sikkert finde masser af ting, der kommer frem.

Selv om vi alle helst vil mødes med folk fra vores hjemlande for at hjælpe os med at føle os bedre tilpas, anbefaler vi også, at du går ud og finder nogle lokale venner. I byerne vil de fleste mennesker tale engelsk, så der er ingen grund til ikke at få en snak med dem! Efter alt, hvem kan bedre vise dig det ægte Ungarn end en ungarsk indfødt!

Kirke i Veroce, Ungarn     Kirke i Tihani, Ungarn

Kirker i Veroce og Tihani

Lær ungarsk

Hvis du skal bosætte dig i Ungarn, er det en god idé at lære sproget for at gøre din hverdag lidt nemmere. Ungarsk er det officielle sprog i Ungarn og er også anerkendt som et minoritetssprog i Rumænien, Serbien, Kroatien, Slovakiet, Slovenien og Østrig.

Ligesom alle andre fremmedsprog kan ungarsk være lidt svært at lære i starten. Men jo mere du øver dig, jo nemmere bliver det.

Vi anbefaler, at du lærer nogle grundlæggende sætninger, inden du flytter til Ungarn, så du kan komme godt i gang, og når du ankommer, kan du fordybe dig i den ungarske kultur - du vil blive overrasket over, hvor let du lærer nye sætninger!

De fleste ungarere i de større byer taler godt engelsk, hvilket gør det nemmere at kommunikere med dem, men når du begynder at tage til de mere landlige områder, vil antallet af engelsktalende ungarere være betydeligt mindre.

Her er nogle af de hyppigste ord og sætninger som kan være nyttige, når du bor i Ungarn:

 • Hej - Helló
 • Godmorgen - Jó napot (yoh nah-poht)
 • Farvel - Viszontlátásra (vee-sont-lah-tash-rah)
 • Ja/nej - Igen / nem (eeghen / nehm)
 • Hvordan går det? - Hogy vagy? (hodj vadj)
 • Tak - Köszönöm (kew-sew-newm)
 • Det forstår jeg ikke - Nem értem (nehm ehr-tehm)
 • Snakker du engelsk? - Beszél angolul? (bass-ale-ss on-goh-lool)

At arbejde i Ungarn

Siden landet blev medlem af EU i 2004, er arbejdsmarkedet blevet forbedret en hel del, hvilket har gjort det til en populær destination for alle, der leder efter professionelle muligheder. Landets økonomi har været ret stabil, og mange internationale virksomheder er begyndt at åbne kontorer, hvilket har skabt mange muligheder for flersprogede folk med udenlandsk erfaring.

Her er et kort oversigt over de vigtigste brancher i Ungarn, som kan være interessante for udlændinge:

 • Elektronisk udstyr: Ungarn er den største producent af elektronisk udstyr i Central- og Østeuropa, så uanset om du er interesseret i produktion eller forskning, vil der være masser af job at søge i denne sektor.
 • IT-sektor: IT er en anden velfungerende sektor her i Ungarn, som er særlig populær i nogle af de større byer. Mange internationale it-virksomheder har deres base i Ungarn, så det burde ikke være noget problem for en engelsktalende udlænding at finde et job i denne sektor.
 • Turisme: Ungarn har en stærk turistindustri, og der kommer mange turister fra hele verden for at opleve den ungarske kultur, arkitektur og termalbade. Alt dette har gjort det til en attraktiv branche for hotelejere og andre servicevirksomheder, som altid er på udkig efter flersprogede medarbejdere.

Kontormiljø og arbejdskultur

Hvis du planlægger at arbejde, når du flytter til Ungarn, kan du se frem til deres afslappet og fleksibel arbejdskultur. Den typiske arbejdsuge er på 40 timer, typisk 8 timer om dagen i fem dage, og du har ret til 20 dages årlig ferie.

I Ungarn finder man oftest storrumskontorer, hvor medarbejderne sidder sammen ved store borde i stedet for at have deres eget skrivebord at arbejde ved. Det er godt for folk, der elsker at tale med deres kolleger og samarbejde.

Det er heller ikke så usædvanligt at gå på arbejde i uformelt tøj - bukser og en pæn skjorte vil være fint nok på de fleste kontorer. Husk dog på, at dresscoden stadig afhænger af, hvor du arbejder!

Ungarerne lægger stor vægt på at skabe gode relationer med de mennesker, de arbejder sammen med, og så er socialt samvær en stor del af arbejdsdagen.

Ligesom i andre lande vil de fleste job i Ungarn omfatte en prøveperiode på op til 6 måneder. Inden for denne periode kan du eller din arbejdsgiver opsige jobaftalen uden varsel.

Hvis du ønsker at opsige efter disse 6 måneder, skal du aflevere en opsigelse og arbejde i den opsigelsesperiode, der er angivet i din kontrakt. De fleste opsigelsesperioder vil være mellem 1-3 måneder.

Skatter og løn

I Ungarn har de en fastsat mindsteløn, og det er ulovligt for enhver virksomhed at betale dig mindre end det. Mindstelønnen i Ungarn er lavere end i nærliggende lande som Tjekkiet og Polen og ligger på 487 euro om måneden. Husk dog, at udlændinge normalt får en bedre løn, og i mange tilfælde er der også bonusser inkluderet!

Al indkomst, der optjenes i Ungarn, beskattes med en fast sats på 15%. Denne indkomst er også underlagt forskellige bidrag til social sikring, f.eks. til pension og sundhedspleje.

Selv om lønningerne er lavere end i nogle af Ungarns nabolande, kompenseres det med ret overkommelige leveomkostninger, hvilket gør landet til et meget omkostningseffektivt sted at bo og arbejde i. De fleste expats kan også spare nogle penge under deres ophold i landet!

Networking

Hvis du flytter til Ungarn som professionel, er der stor risiko for, at du ikke kender mange andre mennesker, så det er en god idé at begynde at netværke, så snart som muligt. Heldigvis for dig er erhvervslivet i Ungarn blomstrende, især i de større byer, så der vil være masser af mennesker ligesom dig.

Der er masser af arrangementer året rundt som alle kan deltage i. Nogle af dem finder sted via Meetup, hvor du kan søge efter arrangementer inden for dit specifikke område eller din specifikke branche.

Du kan også søge efter arrangementer og netværksmøder på Google ved at søge efter f.eks. "Networking events in Budapest" eller "Meet marketing professionals in Hungary". Du kan også søge efter grupper på Facebook, der forbinder erhvervsfolk i landet.

Tokaj vinområde

Tokaj vinområde

Ankomst til Ungarn

Ungarn har været en del af EU siden 2004 så er det ret nemt at flytte hertil, især hvis du kommer fra et andet EU-land.

Du skal blot ansøge om en langtidsopholdstilladelse, som giver dig ret til at opholde dig i landet i mere end 90 dage og gælder i 5 år.

For at ansøge om denne tilladelse skal du blot besøge det lokale indvandringskontor i dit område og medbringe følgende dokumenter:

 • Kopi af dit pas
 • Ansættelseskontrakt fra din arbejdsgiver
 • Adressebevis
 • Kvittering for betaling

De vil også bede dig om at udfylde et ansøgningsskema, så myndighederne kan vurdere din ansøgning. Du bør normalt få svar inden for et par uger, men gå ikke i panik hvis det tager lidt længere, da disse procedurer altid kan blive forsinket.

Sygesikring i Ungarn

Den nationale sygesikring i Ungarn er tilgængelig for alle indbyggere og udlændinge. Hvis du arbejder for en ungarnsk virksomhed, betaler du allerede bidrag til din sundhedspleje, hvilket giver dig adgang til førsteklasses lægehjælp.

Selv om landet stort set er kendt for at have et højt niveau af lægebehandling, er der dog store forskelle mellem de forskellige områder i landet. Den østlige og sydlige del af landet er ofte kendt for at være underfinansieret og mangler ressourcer i forhold til de nordlige og vestlige områder.

Det offentlige sundhedssystem i Ungarn spænder fra rimeligt til virkelig godt takket være mange gode hospitaler, læger og testfaciliteter, der yder lægehjælp.

Det offentlige sygesikringssystem dækker en række behandlinger, diagnoser, medicin og rehabiliteringsydelser, som man kan få brug for, mens man bor i landet. Du har også ret til at vælge din praktiserende læge og tandlæge.

Det private sundhedssystem er også blomstrende takket være nogle af de bedste læger i landet. Mange udlændinge vælger at bruge privat sundhedspleje for at få adgang til de bedste læger, kortere ventetider og mere moderne og komfortable faciliteter, som man ikke kan få på en offentlig sygesikring.

Borg Bory i Szekesfehervar

Borg Bory i Szekesfehervar

Åbn en ungarsk bankkonto

Alle udlændinge med bopæl i Ungarn har ret til at åbne en ungarsk bankkonto under deres ophold i landet.

Hvis du vil åbne din egen bankkonto, er processen relativt ukompliceret. For at gøre det skal du blot besøge den lokale filial af den bank, du har valgt.

Nogle af de mest populære banker i Ungarn er:

 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • CIB Bank
 • UniCredit Bank

Når du har besluttet dig for en bank, og du har fundet din lokale filial, skal du bare medbringe følgende dokumenter:

 • Et gyldigt pas eller id-kort
 • Adresse og kontaktoplysninger
 • Et nyligt kontoudtog

Bankkontoen åbnes med det samme, men dit bankkort vil normalt blive leveret til din privatadresse inden for en uge.

De største grunde til at flytte til Ungarn

Ungarn, der ligger i hjertet af Centraleuropa, er virkelig en skjult perle, der langsomt men sikkert bliver mere og mere populær blandt både turister og expats. Med smukke landskaber og fantastisk arkitektur i både storbyer og landdistrikter i landet er der utallige muligheder for at opleve et spændende eventyr i det smukke lande.

Landet er ikke kun ekstremt overkommeligt sammenlignet med andre europæiske destinationer, men har også masser af natklubber, restauranter og festivaler året rundt, som både unge og gamle kan nyde. Uanset om du vil tilbringe din tid i Ungarn i natklubberne eller slappe af med et glas vin på landet, har Ungarn en masse at byde på.

I Ungarn kan det ikke være nemmere at sætte skub i din karriere takket være et blomstrende jobmarked, der altid er på udkig efter flersprogede personer med international erfaring. Men bare rolig, det er ikke kun arbejde og ingen leg her. Ungarn byder på en fantastisk blanding af natur, historie og kultur, som findes i hver eneste by og område i landet. Hvis du ønsker at fordybe dig i historien og levende kultur, er der ikke noget bedre sted at tage hen end dette centraleuropæiske land.

Her er vores 10 største grunde til, at du bør overveje at flytte til Ungarn:

 1. Et velfungerende og idyllisk land med masser af ting at udforske
 2. Lækker mad og mange nationale retter til at tilfredsstille din appetit
 3. Overkommelige leveomkostninger, så du kan få mest muligt ud af dit ophold i landet
 4. Masser af engelsktalende mennesker
 5. Effektive rejsenetværk, der forbinder landet med hele Europa og resten af verden
 6. Talrige karrieremuligheder for fagfolk
 7. Stor expatbefolkning, så du vil aldrig få hjemve
 8. Smuk arkitektur og seværdigheder ved hvert eneste hjørne
 9. En rig kultur med masser af begivenheder og festivaler året rundt
 10. Uendelige muligheder for dagsudflugter hvor du kan udforske hele landet

Så hvis du finder tanken om at bo og arbejde i Ungarn attraktiv, kan du jo tage et kig på nogle af de ledige stillinger, som vi tilbyder her hos Arbejdeiudlandet!

Budapest

Budapest

Find din lejlighed i Ungarn

Annonce