Bo og arbejd i Wien

Wien har en høj position på mange “de bedste byer” toplister, og takket være byens blomstrende økonomi er Wien blevet et meget populært destination for mange udvandrere, der ønsker at prøve lykken på jobmarkedet i udlandet. Og med fordele såsom høj løn (over gennemsnittet), en fremragende levestandard og en god balance mellem arbejde og privatliv er det ikke svært at forstå hvorfor. Men Østrigs hovedstad også har meget mere at byde på, for eksempel en international karakter, livlig kultur og rig historie. Udvandrere fra hele verden kommer til Wien for at starte et nyt liv, og med elementære tyskkundskaber vil du have en ganske fordel på arbejdsmarkedet. Schönbrunn, Wien

At bo i Wien 

Grundlæggende information om Wien

 • Vejr: Tørt, kontinentalt klima med varme somre og kolde vintre - fra +25-30 til 0°C
 • Befolkning: Cirka 1.9 millioner indbyggere
 • Historie: I løbet af det 19. århundrede var Wien hovedstaden i det østrigske imperium, og senere i Østrig-Ungarn blev byen midlertidigt en af Europas største byer. Wien har været hovedstaden i Østrig siden slutningen af 1. Verdenskrig.

Vidste du...

 • Wien er også kendt som “Musikby” og “Drømmernes by” på grund af berømte komponister som Mozart og Beethoven og psykoanalytikeren Sigmund Freud, der har kaldt Wien sit hjem.
 • Wien blev rangeret som nummer et i ti på hinanden følgende år (2009–2019), som den by med den bedste "Livskvalitet", i en undersøgelse, hvor hundreder af byer rundt om i verden har deltaget i.
 • Wien har over 1,700 hektar vinmarker og 320 vinproducenter, hvilket gør det til en vinhovedstad. Nogle af de mest populære hvidvine er Rhein Riesling og Weißburgunder.
 • Snekuglen blev opfundet i Wien, da Erwin Perzy, en lokal producent af kirurgiske instrumenter, forsøgte at udvikle en lysstærk lampe til kirurgi. Det lykkedes ikke, men undervejs i processen fik han i stedet inspiration til det, vi kalder i dag - en snekugle.
 • Wiener Riesenrad i Wien er verdens ældste pariserhjul. Det blev bygget i 1897 til ære for det 50. år af kejser Franz Josephs tiltrædelse af tronen.
 • Grundlagt som et kejserligt menageri i 1752 er Wien Zoo (Tiergarten Schönbrunn) verdens ældste zoologiske have.

 

At finde lejlighed

Gade i Wien

En af de første ting, du skal tænke på, inden du flytter til Wien, er at finde et sted at bo. Det mest almindelige er at leje en lejlighed, og du kan tage et kig på nogle lejligheder i den lokale avis, når du ankommer der, men du kan også se dem på internettet før du rejser. Der er mange udlejningssider på internettet, såsom https://www.willhaben.at/iad/immobilien/ og https://www.immowelt.at/. Du kan også finde nogle gode råd og tip via Facebook-grupper - Foreigners and Expats in Vienna in Austria.   Hvis du vil bo alene og leder efter en lejlighed i centrum af Wien, skal du regne med at betale mindst €650-700 om måneden i leje for en étværelses lejlighed.

Derudover er der også forsyningsudgifter og et depositum, der skal betales, inden du flytter ind. Dette depositum svarer til tre måneders husleje, så sørg for at dit budget er i balance og i stand til at dække sådanne omkostninger, inden du flytter dertil. Forsyningsudgifter varierer mellem €100-200 om måneden. Det er ret praktisk at bo i centrum og tæt på alle byattraktioner, men det vil naturligvis være dyrere. Hvis du ikke har noget imod at køre til og fra arbejde, kan du finde nogle billige boliger uden for byen.  Hvis du lejer i kort- eller en mellemlang periode (1-12 måneder), vil lejligheden være fuldt møbleret, så du behøver ikke tænke på at medbringe eller købe dine møbler. Hvis du vil spare penge på husleje, skal du kigge efter en delelejlighed, hvor der allerede bor en eller flere. På denne måde deler du alle omkostninger til både leje og forsyningsudgifter såsom elektricitet og vand, og det er også en fantastisk mulighed for at møde nye mennesker!

Du kan finde 3 værelses lejligheder i centrum af Wien til ca. €1600-1700 om måneden til dette formål. At finde en lejlighed kan helt sikkert være lidt stressende, men i Wien er det blevet beskrevet som en temmelig let opgave, og der burde være meget at vælge imellem på boligmarkedet. Derfor afhænger valget af dit nye hjem mere af din livsstil og dit budget. Der er flere distrikter, der er populært blandt udvandrere: 

 • Bydel 1 (Innere Stadt): det mest populære og dyreste byområde. Desuden kan det være en ganske vanskelig opgave at finde ledige lejligheder her.
 • Bydel 2 (Leopoldstadt): bohemisk og billigere bydel med en helt anden stemning og karakter. Faktisk kan denne bydel være et perfekt sted at bo, hvis du elsker at være omgivet af smuk natur, da der er masser af parker der.
 • Bydel 4 (Wieden): en af ​​de mere overkommelige forstæder i Wien. Er du en foodie? Så vil du elske madmarkedet der. 

Godt at vide

Som du allerede har set, er Wien opdelt i nummererede og navngivne kvarterer ("Bezirke"). Den bydel du vælger at bo i, bestemmer din daglige transport, underholdningsfaciliteter inden for gåafstand og det udvalg af butikker, du har i nærheden. Så sørg for at overveje disse ting, når du vælger din bolig i Wien. En anden vigtig ting du skal tænke på og vide når du flytter til Wien - opholdsregistrering (Meldepflicht) er obligatorisk og skal udfyldes inden for de første tre dage efter din ankomst. Formularen kan downloades direkte herfra og skal underskrives af dig, alle lejlighedskammerater du deler lejligheden med, og din udlejer. Derefter afleverer du det på et kommunalt bydelskontor (hver Bezirke har en).

Leveomkostninger

Så hvor dyrt er det at bo i Europas bedst bedømte by? Wien er kendt for at være lidt pebret, især hvis du sammenligner det med nabolandene som Slovakiet, Ungarn og Tjekkiet. Men hvis du sammenligner priserne med andre store hovedstæder i Europa, vil forskellen ikke længere være så stor. Høje huslejer og forsyningsskatter kan gøre Wien til et mindre attraktivt sted at bo i starten, men det giver mere mening senere, da gennemsnitslønnen også er høj, og til gengæld får du gode levestandarder. Uanset om du foretrækker hjemmelavet mad eller at spise ude, er madpriserne et andet område, hvor du vil bemærke en forskel fra dit hjemland. Hvis du nyder at spise ude, har Wien et stort udvalg af caféer og restauranter, og et 3-retters måltid for to personer i en mellemklasse restaurant koster ca. €50. Hvis du vil hellere gå ud for en drink eller to på en bar eller en café, kan du få en indenlandsk eller importeret øl for ca. €4 eller en cappuccino for ca. €3.30. Når du skal ud og handle dagligvarer i et wiensk supermarked, betaler du typisk omkring 2-3 € for 12 æg, 1 liter mælk koster ca. €1,13 og en pose kartofler (1 kg) koster € 2,44. Men du kan spare penge på dagligvarer ved at shoppe i Lidl eller andre supermarkeder med lave priser.

  Wien København
Levnedsmidler    
1 kg appelsiner €2,25 €2,80
12 æg €2,96 €3,55
Restauranter/caféer    
Udenlandsk øl (0,33 l) €4 €6
Måltid for 2 på en restaurant €50 €87
Cappuccino  €3,30 €5,25
Selvforkælelse og sundhed    
Fitnessmedlemskab €27/måned €37/måned
Biografbillet €10 €16
Offentlig transport    
Enkeltbillet til bus €2,40 €3,23
Taxa (alm.takst) €4 €6,72
Gennemsnitslønnen €2,400 €3,200

Andre omkostninger, som du bør have med i dine overvejelser, er prisen på internet i lejligheden. For at få hurtigt internet med ubegrænset data skal du betale omkring €35-40 om måneden. Og hvis du ønsker at melde dig ind i et fitnesscenter, medlemskab vil koste dig ca. €27 om måned.

Trafik og transport

udsigt fra Donau, Wien

Udsigt fra Donau

Der er mange muligheder når det kommer til offentlig transport i Wien - du kan vælge mellem busser, sporvogn eller metro. Wiener Linien (Wiens offentlige transportsystem) har 127 buslinjer, 29 sporvogne og 5 undergrundsbaner. Her kommer vi til endnu en sjov kendsgerning om Wien - I Wien finder du verdens ældste og længste sporvognsnet. Det anbefales at få et Jahreskarte. Dette er det årlige rejsekort, der gælder alle typer transport. Jahreskarte koster €365, og det er en billigere mulighed end at købe enkeltbilletter til hver tur. Du kan også downloade en app og bruge dit rejsekort via din telefon i stedet. Ud over at tage busser, sporvogne eller tog, kan du selvfølgelig også tage en taxa. Der er flere taxafirmaer, hvor du kan booke en tur ved at ringe et telefonnummer eller via en app. En taxatur vil koste dig ca. €6-7 afhængigt af afstanden. Hvis du tager en taxa fra lufthavnen til en adresse i Wien, kan du få en fast pris. Til sidst, hvis du planlægger at medbringe din bil eller købe en i Wien, så glem ikke at medbringe dit gyldige kørekort, pas, forsikringsdokumenter og bevis på ejerskab (V5C-certifikat). Hvis du ikke medbringer disse dokumenter, kan du muligvis få en bøde. I Østrig kører du på højre side af vejen.

Tips og tricks til din fritid i Wien

Når du har fundet jobbet og lejligheden, vil du endelig har lidt fritid for at udforske bedste ting at lave og se i Wien. Da Wien er både hovedstaden og den største by i Østrig, venter der en masse kultur og historie på at blive opdaget af dig. Måske skal du starte på et af byens mange museer? Som vi før har nævnt, var Wien hjembyen til Sigmund Freud, verdens mest berømte psykoanalytiker. Hans gamle lejlighed og arbejdsplads, hvor han boede og arbejdede i 47 år, blev omdannet til et museum, som du kan besøge. Du kan også besøge Mozarthaus, et museum, der viser Wolfgang Amadé Mozarts liv og kunst. I Wien finder du også mange teatre, koncertsale (du har sikkert hørt om Nytårskoncerten - en tradition siden 1939), biografer, zoologiske haver, forlystelsesparker og et par virkelig smukke biblioteker! Besøg bare Statshallen på det Østrigske Nationalbibliotek for at se, hvad vi mener! Mens du går rundt i byen, vil du sandsynligvis opdage mange af byens mest berømte kendte vartegn. For eksempel har det ikoniske pariserhjul været en del af byens skyline lige siden 1897. Du bør også finde lidt tid til at besøge Schönbrunn Palace.

Denne storslåede bygning og dens have har eksisteret siden slutningen af det syttende århundrede og er bestemt en must-see attraktion i Wien. En anden mulighed er at besøge Donauturm, et Wien-vartegn og den højeste struktur i hele Østrig. Fra toppen af Donauturm kan du sætte dig på udsigtsterrassen og nyde den fantastiske udsigt ud over Wien, 150 meter op i luften.  Når du er ny i byen og ønsker at tage så mange sightseeingture som muligt, kan det være en god ide at købe Vienna pass. Med dette billet, får du en gratis adgang til Wiens hovedattraktioner (fra de fleste museer til en rundvisning i Schönbrunn-slottet), og du kan spare både penge på indgangspriser og tid ved at springe køene over og vælge en hurtigspor. 

solnedgang i Wien

Shopping i Wien

Og når du skal genopfylde din garderobe, er der mange perfekte shoppingsteder. For eksempel er Stephanplatz et godt udgangspunkt for din shoppingtur, da den ligger i hjertet af byen. Der kan du finde et stort udvalg af butikker, fra dyre og eksklusive mærker til mere overkommelige og genbrugsbutikker. Hvis du har brug for en pause under din shoppingtur, finder du masser af traditionelle kaffehuse, barer og isboder undervejs, hvor du kan nyde en dejlig forfriskning. Der er også et par indkøbscentre, der er et besøg værd, hvis du foretrækker at have alle butikker under samme tag. Vi kan varmt anbefale Donau Zentrum, Millennium City og The Ringstraßen Gallerien. Alle er let tilgængelige, uanset om du ankommer med metro, sporvogn eller bus. Husk, at alle butikker lukker kl. 19.00 eller 20.00 på hverdage, kl. 12.00 eller 13.00 på lørdage og har lukket om søndagen.

Find andre danskere i Wien

Wien er blevet en stor europæisk smeltedigel af forskellige nationaliteter, så det skal være ret let at møde andre udvandrere. Hvis du finder arbejde i et internationalt firma, vil dette sandsynligvis være det første sted at møde andre, der er i samme situation som dig. Men hvis du leder efter folk fra dit eget land, så er Facebook-grupper dine bedste chancer for at finde dem. Der er mange forskellige Facebook-grupper, men du kan f.eks. prøve med ”Danskere i Wien” og lignende. En anden mulighed er at finde organisationer eller virksomheder, der organiserer møder eller andre begivenheder for udvandrere.

Sprog - Lær tysk

Tysk er det officielle sprog i Østrig, men folk taler engelsk til udlændinge og expats. Og selvom mange vil bruge engelsk på arbejdspladsen, da medarbejdere på mange internationale kontorer vil være multikulturelle, vil mange arbejdsgivere sætte pris på et tilstrækkeligt kendskab til det tyske sprog. Mange europæere lærer tysk i skolen, og det er derfor, nogle af dem sandsynligvis stadig kan huske nogle almindelige fraser og udtryk. Men hvis du vil genopfriske din hukommelse og lære sprog igen, for at være i stand til at tale med de lokale, så kan du altid se tyske shows, lytte til tysk musik eller læse enkle tyske bøger. Selvfølgelig kan du altid tilmelde dig de officielle sprogundervisning og få et certifikat både inden du flytter eller efter din ankomst til Wien. Selvom du muligvis vil kun hænge ud med dine expats venner i starten, at lære lidt tysk vil helt sikkert forbedre kvaliteten af dit liv i Wien. Her er nogle nyttige tyske sætninger at lære:

 • Vil du være sød at hjælpe mig? - Können Sie mir bitte helfen?
 • Vil du venligst sige det igen? - Können Sie das bitte wiederholen? 
 • Må jeg venligst få menuen? - Kann ich bitte die Speisekarte haben?

 


At arbejde i Wien

Belvedere Palace, Wien Belvedere Palace

En af de bedste ting ved Wien er, at byen tilbyder karrieremuligheder for udvandrere i næsten alle arbejdsområder. Husk dog, at konkurrencen om ledige stillinger kan være ret hård. Det gode ved det hele er, at mange internationale virksomheder har deres kontorer i Wien, så udvandrere, der endnu ikke behersker tysk, kan stadig finde job på internationale arbejdspladser som Siemens og Hewlett Packard. En endnu bedre ting er, at disse stillinger er godt betalt. Men da det er aldrig for sent at lære noget nyt - kom i gang med tysk! Det vil helt sikkert forbedre dine chancer for at få et job, som vi har nævnt tidligere i teksten. Og hvis du leder efter et job, der passer til engelsktalende personer, skal du tage et kig på følgende hjemmeside: thelocal.at.  Størstedelen af de ledige stillinger for expats vil være inden for service-, IT-, landbrugs- og turistindustrien. Du kan også prøve lykken i kundeservice - i virksomheder som IKEA, for eksempel. Og hvis du er fortrolig med programmering, er der mange jobstillinger for en softwareingeniør, softwareudvikler og programmør. Derudover er der andre populære og krævede erhverv som content creator, copywriter og SEO-manager. Disse stillinger kræver dog ofte, at du har en vis erhvervserfaring i en lignende rolle eller en tidligere uddannelse inden for området. Wien er også blandt de ti bedste europæiske hotspots for nystartede virksomheder og tilbyder iværksættere masser af support og muligheder. Derudover kan mange studerende finde praktikophold i Wien, der giver dem erhvervserfaring.

Jobsøgning

Det første afgørende skridt, når du ansøger om et job i Wien, er at have et godt CV. Sørg for, at alle oplysninger som findes i den er opdaterede, lette at læse og fejlfri. Ved at lægge en ekstra indsats i at lave det perfekte CV kan du muligvis få din profil til at skille sig ud fra mængden på det dynamiske og konkurrencedygtige arbejdsmarked. CV-skabelonen kan variere, afhængigt af hvilket land du befinder dig i, og i Wien bør dit CV ikke være længere end to eller tre sider. Desuden skal nogle af de obligatoriske afsnit være et resumé af din erhvervserfaring, uddannelse og måske nogle aktiviteter uden for skolen og hvordan de relaterer sig til det job, du ansøger om. I Østrig er det også normalt at dele nogle personlige oplysninger såsom fødselsdato, nationalitet, ægteskabelig status og oplysninger om militærtjeneste, hvis det er relevant. Et foto på dit CV kan også være nødvendigt. Skriv dit CV på engelsk og tysk afhængigt af, hvor du ansøger, det vil sandsynligvis blive specificeret i jobannoncen, hvad virksomheden foretrækker, men det er altid godt at have en kopi på begge sprog.

Ansættelsesvilkår

Stephansplatz, Wien Stephansplatz

I Østrig er der hovedsageligt tre typer ansættelser: fuldtidsansættelse (ca 38.5 timer om ugen), deltidsansættelse (ca 20 timer om ugen) og en minimumsansættelse (ca 10 timer om ugen). Hvis du arbejder deltid, er du berettiget til de samme ydelser som en person med fuldtidsjob - sundhedsforsikring, ulykkesforsikring, arbejdsløshed og pensionsforsikring. Din ansættelse starter, når du har underskrevet din ansættelseskontrakt, og længden af din kontrakt vil normalt blive specificeret i den (for eksempel 'ansat indtil videre'). I mange virksomheder er prøvetiden dog ganske almindelig og aftales normalt på forhånd - det betyder, at medarbejderen kan opsiges uden varsel eller grund inden for den første måned. Men det betyder også at du kan også opsige jobbet uden varsel eller grund i løbet af din prøvetid.  En typisk arbejdsuge i Wien er mandag til fredag, og i gennemsnit arbejder du otte timer om dagen eller ca. 40 timer om ugen. I mange virksomheder har du også mulighed for at arbejde over, hvis det er nødvendigt. Derudover får du 25 dages ferie hvert år plus 13 såkaldte helligdage, der falder på kristne helligdage, som f.eks. Påske.  

Mindste- og gennemsnitsløn

Mindsteløn blev fastsat i 2017, da den østrigske regering sammen med arbejdsmarkedets parter forhandlede et beløb, der skulle gælde alle industrier i landet. Antallet, der blev godkendt som mindsteløn, var €1,500 om måneden. Den gennemsnitlige løn i Wien afhænger dog af, hvilken type job du får, din tidligere erfaring og også det firma, hvor du arbejder. Som kundeserviceagent vil du tjene ca. €20,100 årligt, hvilket er ca. €1,600 om måneden, og for en softwareingeniør er den gennemsnitlige løn ca. €34,300 om året.

Opsigelsesperiode

Hvis du ønsker at opsige dit job i Wien for at flytte hjem igen eller søge et andet job i byen, skal du informere din arbejdsgiver inden for forskellige tidsperioder:

 • Hvis du har været ansat op til 2 år i virksomheden, har du en opsigelsesperiode på seks uger
 • Hvis du har været ansat 2-5 år i virksomheden, har du en opsigelsesperiode på to måneder
 • Hvis du har været ansat 5-15 år i virksomheden, har du en opsigelsesperiode på tre måneder
 • Hvis du har været ansat 15-25 år i virksomheden, har du en opsigelsesperiode på fire måneder og 
 • Hvis du har været ansat længere end 25 år i virksomheden, har du en opsigelsesperiode på fem måneder

Kontormiljø/arbejdskultur

Karlskirche Karlskirche

En ting man skal være opmærksom på, når man begynder at arbejde i Wien, er at den generelle forretningsetikette kan være ret konservativ. Det betyder, at du skal altid bruge “Sie” når du snakker med din chef, og aldrig “Du”. Det kan tage lidt tid at vænne sig til det, men du vil tjene din chefs eller lederes respekt ved at tale med dem på en passende, formel måde. Blandt kolleger bruger du selvfølgelig en mere venlig tone, og du behøver ikke bekymre dig så meget om sådanne formaliteter. Du kan i starten få et indtryk af, at nogle wienere er lidt utilgængelige i arbejdstiden, men så snart du deltager i et kontorfest eller teambuilding-aktiviteter, vil du se nogle mere afslappede og uformelle sider af dine ellers sky kolleger. På en arbejdsplads i Wien deler mange mennesker værdier som at være ansvarlige og hårdtarbejdende indenfor arbejdstiden. Men der er ofte plads til en afslappende kaffepause eller to - wienere sætter pris på en hurtig kop adrenalin.

Networking 

Dit netværk kan være meget vigtigt, når du leder efter et job eller en ny stilling i Wien. Men at opbygge et pålideligt netværk kan tage tid, og det er ikke så let at bare sidde og vente, når man flytter til en ny by. Nogle enkle måder at starte på er at opbygge et netværk online. For eksempel, kan du prøve at finde nogle grupper i dit arbejdsområde på professionelle sider som LinkedIn. Afhængigt af dit arbejdsområde kan du også drage fordel af medlemskabet i en lokal virksomhedsnetværksgruppe. Websider som Meetup og Eventbrite er specialiseret i at bringe ligesindede mennesker sammen om nye ideer, og at fremhæve kommende begivenheder, som du kan deltage i. En anden mulighed er Vienna business agency, et samfund, der hjælper udvandrere med forskellige råd om, hvordan man bosætter sig, opbygge netværk og forbindelser og trives i Wien.  


Ankomst til Wien

aften i WienDa Wien er et EU-land, har folk fra andre EU- og EØS-lande lov til at bo og arbejde der uden behov for visum eller tilladelse. Det eneste du skal rette så hurtigt som muligt er Meldepflicht. Når du først begynder at arbejde og tjene i Wien, er du berettiget til at betale skat af din indkomst, og derfor vil du modtage et skatteidentifikationsnummer, også kendt som TIN-nummer. Dette er et ni-cifret nummer, der er nødvendigt for at behandle indkomstskat. Du får din TIN på det lokale skattekontor inden for dit opholdsområde, men da Wien er opdelt i nummererede og navngivne kvarterer, kan dit TIN muligvis blive ændret, hvis du flytter til et andet boligområde. Du skal også have et forsikringsnummer, men dette tildeles dig automatisk, når du er ansat og har en ansættelseskontrakt, og din arbejdsgiver tager sig af registreringen hos forsikringsinstitutionerne. Forsikringsomkostningerne trækkes derefter fra din løn hver måned.

At åbne en bankkonto

Når du beslutter at åbne en bankkonto i Wien, er der mange muligheder at vælge imellem. Nogle populære banker blandt udvandrere og udlændinge er Erste bank, Bank Austria og Raiffeisen Zentralbank. Erste bank tilbyder fordele som administrering dine penge i alle valutaer i de nuværende valutakurser. Afhængigt af hvilken bank du vælger, kan du gøre det hele online eller i en af bankfilialerne. Du skal have følgende dokumenter, hvis du vil åbne en bankkonto i Wien:

 • bevis på din identitet (pas)
 • bopælsattest (f. eks. opholdsdokument og forsyningsregninger)
 • bevis for beskæftigelse (ligesom din kontrakt)

Du kan forvente, at dit bankkort ankommer inden for fire arbejdsdage efter din ansøgning er blevet godkendt.

Sygeforsikring

Når du får et job i Østrig, tilmelder din arbejdsgiver dig automatisk en sygeforsikring, så du behøver ikke at gøre det selv. Når din sygeforsikring er registreret, modtager du automatisk et e-kort til din registrerede adresse. Dette er din bekræftelse af, at du har forsikring, og du skal medbringe dette kort hver gang du besøger lægen. Hvis du vil have nogle ekstra tjenester såsom et større udvalg af læger at vælge imellem eller behandlinger, der ikke er dækket af standardforsikringen, kan du ansøge om privat sygeforsikring. Dette er dog dyrere, og du skal selv betale for omkostningerne. Bortset fra den obligatoriske sygeforsikring sørger din virksomhed også for, at du har forsikring mod arbejdsulykker og erhvervssygdom og bidrager til en pensionskasse under dit navn fra den dag, du modtager din første lønseddel.

Skatter og socialforsikring 

Indkomstskatten i Wien er kendt som Einkommensteuer, og den fungerer på årsbasis som "betal som du tjener" skat. Det betyder, at skatteklasser defineres af, hvor meget du tjener i et kalenderår, og jo flere penge du tjener, jo mere skal du betale i skat. Skat trækkes automatisk fra din løn hver måned. Dette skattesystem ser ud som følgende:

Årlig indkomst Skattesatser 
Op til €11,000 0%
€11,000 – €18,000 25%
€18,000 – €31,000 35%
€31,000 – €60,000 42%
€60,000 – €90,000 48%
€90,000 – €1,000,000 50%

Største grunde til at flytte til Wien Fra en stor kulturarv til fantastiske forretningsmuligheder og et velfungerende infrastruktursystem er Wien en by, der scorer højt på mange lister! Wien kan være så meget mere end bare et sted, hvor du finder dit drømmejob, da det er blevet rangeret som en af de bedste byer på grund af en fremragende balance mellem arbejde og privatliv. Her finder du opfyldelse for næsten ethvert behov - en god løn, god levestandard, smukke steder at besøge i din fritid og masser af nye mennesker at møde. Så hvorfor ikke prøve lykken i Wien? Det er nu, du skal skærpe dit CV og begynde at søge efter et job i Wien!    

Publiceringsdato 23.02.2021
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce