Bo og arbejde i Tyskland

Tyskland er et vigtigt knudepunkt for Europas globale økonomi som tilbyder en lang række muligheder for mange udlændinge. Dette centraleuropæiske land har længe været et af...

Tyskland

Tyskland er et vigtigt knudepunkt for Europas globale økonomi som tilbyder en lang række muligheder for mange udlændinge. Dette centraleuropæiske land har længe været et af de mest populære valgmuligheder for dem, der ønsker en smagsprøve på livet i udlandet - og det er slet ikke svært at se, hvorfor så mange mennesker bliver forelskede i Tyskland.

Takket være de mange jobmuligheder inden for en række forskellige brancher, masser af engelsktalende borgere og en stor ekspatbefolkning er Tyskland en ideel destination at flytte til. Det er et velorganiseret land i konstant udvikling, hvor du kan nyde en meget høj levestandard.

Her kan man bruge sin tid på at udforske de travle byer eller nyde en pause i landets frodige skove, smukke søer og landskaber med åndeløse udsigter - det er virkelig et land, der har noget for enhver smag.

Hvad venter du egentlig på? Hvis du har overvejet at flytte til Tyskland engang i fremtiden, så lad denne artikel være det sidste skub for dig til at få styr på det hele og tage det store skridt.

At bo i Tyskland

Uanset om du allerede har besluttet dig for at flytte til Tyskland, eller om du stadig overvejer andre muligheder, så får du her alle de grundlæggende oplysninger, du har brug for at vide om landet, før du tager af sted:

Grundlæggende information om Tyskland:

 • Vejr: I Tyskland kan du forvente et klima, der ligner mange andre kontinentale lande i Europa. Det tyske klima er kendetegnet ved kolde vintre med gennemsnitstemperatur omkring frysepunktet (0 °C), og varmere somre, hvor temperaturen kan nå op på 26 °C..
 • Befolkning: Tyskland har ca. 83 millioner indbyggere, hvilket gør det til det mest befolkede land i EU, og gennemsnitsalderen er ca. 45,7 år..
 • Historie: I sin meget lange historie har Tyskland altid været kendt som et delt land - fra romertiden og frem til opdelingen af Øst- og Vesttyskland. På trods af de mange historiske problemer, der kulminerede med Nazi-Tyskland og dets deltagelse i verdenskrige, har Tyskland været medlem af EU siden 1978, og siden Berlinmuren faldt i november 1989 har Tyskland været et harmonisk sted at bo i..

Vidste du, at…

 1. Tyskland er fødestedet for Oktoberfest, den største og mest berømte ølfestival i verden. Et typisk oktoberfest ølkrus er faktisk 1 liters glas!
 2. Der findes 1.500 øltyper, 3000 slags brød og 1.000 slags pølser i Tyskland.
 3. Tysk er det tredje mest populære sprog i verden
 4. De forskellige tyske dialekter lyder så forskelligt, at nogle regionale film skal vises med undertekster
 5. Tyskland har flere fodboldfanklubber end noget andet sted i verden
 6. En tredjedel af Tyskland er dækket af skove
 7. Berlin er 9 gange større i areal end Paris og har flere broer end Venedig
 8. 65% af kørebanekørsel på tyske motorveje ingen hastighedsgrænse - de kaldes Autobahn
 9. Der er 6.200 museer, 820 teatre, 130 professionelle orkestre og 8.800 biblioteker i Tyskland..
 10. Den moderne juletræstradition menes at stamme fra Tyskland.

De bedste tyske byer at bosætte sig i

Enhver udvandrer, der flytter til Tyskland, kommer til at være meget heldig, da der ikke findes kun ét centralt knudepunkt for udlændinge. Der er en række forskellige byer, som alle er lige populære blandt folk, der flytter til Tyskland fra udlandet. Det oplagte valg er naturligvis hovedstaden Berlin, men der er andre steder, der tilbyder den samme blanding af kulturelle, historiske og underholdende oplevelser, som beboerne kan nyde

Så uanset om du er på udkig efter et travlt og dynamisk byliv eller et lidt langsommere livstempo i nogle af de mindre områder, er der næppe noget bedre sted end Tyskland.

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for, hvor i landet du vil flytte hen, så finder du her en liste over de hovedbyer, der er populære blandt udlændinge:

Berlin

Berlin er en tilbagelænet og multikulturel hovedstad, der byder på et stort udvalg af sjove aktivitetsmuligheder og seværdigheder, som udlændinge kan nyde. Størstedelen af byen blev ødelagt under Anden Verdenskrig, så selv om der er en del gammel arkitektur at nyde, er de fleste dele af byen meget moderne og urbaniseret.

Hovedstaden består af mange forskellige distrikter, der alle har deres egen unikke stil og karakter, så det er en by, som man aldrig kan kede sig i. Fra det eksklusive Charlottenburg til det hippe Friedrichshain, hvor man kan nyde masser af vintagebutikker, små uafhængige caféer og meget mere.

München

Selv om det er en af de dyreste byer i Tyskland, vælger mange udlændinge stadig at bo her på grund af de fremragende universiteter og det spændende natteliv - for ikke at nævne den verdensberømte ølfestival, Oktoberfest, som er et ‘must’ oplevelse hvis man bo her.

München er en meget fremadskuende og moderne by med mange forskellige aktivitetsmuligheder, som alle kan nyde. Med gode jobmuligheder for dem, der ønsker at flytte af professionelle årsager, til trendy natklubber for unge og studerende at nyde.

Frankfurt

FrankfurtHvis du leder efter et job inden for finanssektoren, er der stor sandsynlighed for, at de fleste af de job du kigger på, ligger lige her i Frankfurt, da byen er Tysklands finansielle hovedstad. Den har en skyline af skyskrabere og en stor pendlerbefolkning, hvilket gør, at den føles mere som New York end som en tysk by.

Byen er kendt for en høj livskvalitet og gode jobmuligheder, hvilket gør den ekstremt populær blandt unge fagfolk eller dem, der søger et karriereskift.

Düsseldorf

Düsseldorf er den perfekte kosmopolitiske by for alle, der ønsker at leve som tyskerne, når de flytter til udlandet. Byen er ikke kun rangeret som den 6. bedste by i verden med hensyn til livskvalitet og infrastruktur, men den rummer også en blanding af forskellige kulturer, der gør den til en interessant by at udforske.

Her er der masser af store virksomheder, restauranter, kulturelle begivenheder og gode universiteter - så det er virkelig en by, der har det hele.

Finde bolig i Tyskland

I Tyskland er andelen af boligejere lidt lavere end i andre europæiske lande, idet ca. 51% af befolkningen ejer en bolig. Årsagen er, at det er meget mere almindeligt, at unge og enlige i de store byer lejer en lejlighed, før de begynder at overveje at købe deres egen bolig.

Så hvis du flytter til Tyskland for første gang, anbefaler vi altid at leje en bolig frem for at købe en. På den måde kan du hurtigt flytte til et andet sted, hvis du ikke kan lide den by, du bor i. Med tiden vil du finde en by, der passer perfekt til dig, og så kan det være en god idé at overveje en permanent investering.

I Tyskland er lejepriserne ret høje sammenlignet med nogle andre lande, men priserne er generelt sammenlignelige med andre vesteuropæiske lande som Frankrig og Storbritannien. Du skal dog huske, at du normalt kan tjene mere i Tyskland, hvilket opvejer de højere huslejer. I gennemsnit kan du, hvis du flytter til Tyskland som fagmedarbejder, forvente at betale omkring 700€ om måneden i husleje for en etværelseslejlighed, men beløbet kan selvfølgelig variere afhængigt af, hvor du vælger at bosætte dig.

De dyreste byer er Berlin, München og Frankfurt, hvor huslejepriserne nemt kan stige op til 1.000€ om måneden for en etværelses lejlighed i byens centrum..

De fleste udlejere i Tyskland vil anmode om at underskrive en lejekontrakt på mindst et år, men hvis du er heldig, kan du måske aftale en kontrakt på seks måneder i stedet.

Især i de større byer er lejemarkedet ekstremt presset, og lejlighederne ryger ekstremt hurtigt da der altid er mange studerende og udlændinge, der flytter ind og ud af byerne. Af denne grund skal du være meget hurtig, når du skal træffe en beslutning om en lejlighed. Det er normalt bedre at gå på boligjagt, når du allerede er i Tyskland, men der findes også nogle online-sider, som du kan besøge - men pas på svindelnumre!

Vi er glade for at kunne præsentere og anbefale vores egen "Bolig i udlandet"-side. Her finder du lejligheder fra gennemprøvede udlejere med sikre betalinger. Vi håber du finder noget passende!

Som i de fleste lande skal du, når du underskriver en lejekontrakt i Tyskland, betale et depositum (svarende til tre måneders leje) for at sikre din lejlighed, som du får tilbage ved lejemålets udløb. Du skal også betale den første måneds husleje på forhånd.

Din månedlige husleje dækker normalt ikke udgifterne til forsyningsselskaber, medmindre det er specificeret i din kontrakt, så sørg for at budgettere omkring 200€ om måneden til vand, el, varme og internet..

I Tyskland er det helt normalt, at unge fagfolk og studerende bor i delte lejligheder i stedet for at bo alene. Det giver dig ikke kun mulighed for at møde nye mennesker eller bo sammen med venner, men det sparer også på husleje og forbrugsudgifter.

Tips og tricks til din fritid

Hvis du foretrækker sjove aktiviteter i din fritid, kan du ikke finde et bedre sted at flytte til end Tyskland. Uanset hvilken by du flytter til, er der masser af ting, der kan holde dig beskæftiget.

Historieelskere kan bruge deres tid på at udforske de mange slotte, katedraler og smukke landskaber, som landet har at byde på. Steder som det kongelige Neuschwanstein slot fra Füssen, med over 1,3 millioner besøgende hvert år, er en af de mest populære attraktioner, men der er også mange andre steder at udforske!

Du kan også nyde typisk tysk mad og lokale lækkerier, uanset hvor du bor, og maden er meget forskellig i de enkelte regioner. Fra Currywurst til Döner Kebab og Reibekuchen - du vil aldrig have en tom mave, når du bor i Tyskland - og glem ikke alle øllene du skal prøve mens du bor her!

I alle byerne er der også masser af festivaler og begivenheder, der finder sted i løbet af året, og som vi anbefaler alle at deltage i.

Her er nogle af de mest populære tyske festivaler, som du virkelig ikke skal gå glip af:

 • Oktoberfest
 • Carnival
 • Gay Pride Festival
 • DFB Pokal
 • Berlinale
 • Wurstmarkt
 • Wacken Open Air Music Festival
 • Rock am Ring Music Festival
 • Reeperbahn
 • Walpurgisnacht

Mad og drikke er en meget stærk del af den tyske kultur, så du behøver aldrig at bekymre dig om at blive sulten eller tørstig, mens du er her. Regionale retter består af kød, kartofler og brød, som altid vil gøre dig tilfreds.

BrezelnHer er blot nogle få af Tysklands mest populære retter:

 • Tyske saltkringler (Brezeln)
 • Rumkuchen
 • Spargel
 • Wiener Schnitzel
 • Rouladen
 • Sauerbraten
 • Sauerkraut

Leveomkostninger i Tyskland

Enhver udlænding skal overveje leveomkostningerne i et nyt land. Du har måske tænkt på nogle af de større udgifter - som f.eks. rejse og husleje - men der er også mange mindre, daglige udgifter, som du også skal have med i dine overvejelser.

Her taler vi om en kop kaffe med en ven, en middag eller bare almindelig shopping - og disse ting kan hurtigt samle sig op..

Selv om Tyskland er et populært rejsemål for rejsende og udlændinge, er de gennemsnitlige leveomkostninger fortsat ret lave, især hvis du er studerende.

De gennemsnitlige leveomkostninger i Tyskland ligger på omkring 1.200€ om måneden, men kan være højere eller lavere afhængigt af den by, du flytter til. Størstedelen af disse månedlige omkostninger går til din husleje.

Du skal også overveje priserne på fødevarer og dagligvarer, men i Tyskland bør de aldrig være for høje.

Fødevarepriserne i Tyskland er forholdsvis lave sammenlignet med andre europæiske lande, da mange fødevarer dyrkes i landet, og der er mange lavpris supermarkeder som Aldi og Lidl, der kæmper for at holde priserne lave.

De fleste mennesker vil kunne klare deres ugentlige madindkøb for omkring 50€, hvilket betyder, at din månedlige madregning bør ligge på omkring 200-250€, måske mere, hvis du køber en masse kød og alkohol.

Her er priserne på nogle af de populære dagligvarer i Tyskland:

Varen

Euro

Mælk (1 liter)

€0.80

Brød

€1.30

1 kg kyllingefilet

€6.80

1 kg æbler

€2.30

En flaske vin

€5.00

Trafik og offentlig transport

Ligesom i de fleste europæiske lande er transportnettet i Tyskland ekstremt udviklet, og du har en række offentlige transportmuligheder som busser, metroer og sporvogne.

I tyske byer findes der normalt S-Bahn, som er den hurtigste form for offentlig transport, og U-Bahn, som er deres metro. Mange byer har også en sporvogn (Straßenbahn), som kan køre dig rundt i byen, og et netværk af busser, som du kan hoppe på.

På de forskellige transportmuligheder kan du købe billetter til korte ture (Kurzstrecke), enkeltbilletter (Einzelfahrt), dagsbilletter (Tageskarte), ugebilletter (Wochenkarte) eller gruppebilletter (Gruppentageskarte), som du kan købe i billetautomaterne og validere i en af trykautomaterne.

Transportbilletter i tyske byer koster fra 3,80 € for en enkelt tur.

I modsætning til andre transportsystemer kan du i Tyskland nemt hoppe på dit transportmiddel, selv om du ikke har en billet. Du vil dog ofte støde på billetkontrollører. Hvis en af dem fanger dig uden billet, kan du risikere at få en bøde på op til 60-100€.

Når du er færdig med at udforske Tyskland, er det nemt at udforske resten af Europa og verden ved at booke et fly fra de mange lufthavne i hele landet. Alle de større tyske byer har deres egne internationale lufthavne med gode forbindelser til hele verden.

Hvis offentlig transport ikke er noget for dig, kan du også overveje at anskaffe dig en bil under dit ophold i Tyskland. Du kan bruge dit eget indenlandske kørekort, hvis du er fra EU, men hvis du ikke er fra EU, skal du ansøge om et lokalt kørekort efter 6 måneder.

Metro i Berlin

Metro i Berlin

Mød andre expats i Tyskland

I øjeblikket er der omkring 250.000 udlændinge, der bor i Tyskland, så du behøver aldrig at bekymre dig om at være ensom, når du flytter hertil. Størstedelen af disse udlændinge bor i de største byer, især Berlin, hvor der findes et blomstrende expatsamfund.

Hvis du ønsker at møde andre udlændinge, er det nemt at finde online grupper, der arrangerer møder, arrangementer og ture. Du skal blot søge efter expatgrupper i Tyskland (eller den by, du bor i) på Facebook eller Google, og der vil dukke masser af muligheder op.

Det er også helt klart, at du gerne vil møde folk fra dit hjemland, men glem ikke hvor vigtigt det er at være venner med nogle af de lokale.

De fleste unge mennesker i Tyskland taler engelsk, så du bør ikke bekymre dig for meget om en sprogbarriere, selv om det afhænger helt af, hvilket sted du vælger at bo i.

I de fleste større byer vil du opdage, at mange mennesker taler engelsk, og disse mennesker vil være meget dygtige til at vise dig rundt i din nye by og udpege de bedste steder at besøge.

Lær dig tysk

Hvis du skal bo i Tyskland, er det en god idé at lære sproget for at gøre din hverdag lidt lettere - selv om de fleste mennesker taler meget godt engelsk.

Tysk kan være lidt svært at lære i starten, men jo mere du øver dig, jo nemmere bliver det. Heldigvis ligner dansk og tysk noget, og du vil indse, at mange ord minder meget om hinanden. Og du har måske endda lært noget tysk i skolen, som bare trænger til noget pudsning.

Vi anbefaler, at du lærer nogle grundfraser, inden du flytter til Tyskland, så du kan komme i gang med det samme og imponere alle dine nye venner med dine sprogfærdigheder.

Her er nogle af de mest almindelige ord og sætninger, som du kan få brug for, når du bor i Tyskland:

 • Hej - Hallo
 • Godmorgen - Guten Tag
 • Farvel - Auf Wiedersehen
 • Hvordan går det? - Wie geht es dir?
 • Tak - Danke
 • Det forstår jeg ikke - Es tut mir leid, ich verstehe das nicht
 • Taler du engelsk? - Sprechen Sie Englisch?

At arbejde i Tyskland

Tyskland har altid været kendt for sit gode jobmarked. Mange store, globale virksomheder har kontorer i landet, så der er altid masser af jobmuligheder, selv hvis du ikke taler flydende tysk.

Her finder du en oversigt over nogle af de største brancher i Tyskland, som kan være interessante for udlændinge:

 • Softwareudvikling: Tyskland er førende i Europa inden for it-programmer, så der er altid et stort behov for flere softwareudviklere. Hvis du har computerfærdigheder, vil du ikke have svært ved at finde et job og få en meget god løn fra en af de mange internationale virksomheder.
 • Engineering: Tyske fremstillings- og it-virksomheder vokser hurtigt og har altid brug for ingeniørtalenter fra udlandet til at hjælpe dem i deres vækst. Der er masser af muligheder for ingeniører inden for luft- og rumfart, computer- og bilindustrien.
 • Grøn teknologi: Øget bæredygtighed har ført til, at der er åbnet en lang række nye sol-, biomasse- og vandkraftvirksomheder i Tyskland, så de har brug for flere mennesker med denne ekspertise til at hjælpe dem. Hvis du ønsker et job, hvor du kan være med til at redde planeten, er dette branchen perfekt at arbejde i.

Arbejdsmiljø og -kultur

Hvis du vil arbejde, når du flytter til Tyskland, skal du måske overveje den store ændring i arbejdskulturen. Som i de fleste andre lande er den typiske arbejdsuge i Tyskland 40 timer om ugen, typisk 8 timer om dagen i fem dage, og du har ret til 20 dages årlig ferie.

Tyskland er kendt for at være et meget retfærdigt land, hvilket også kommer til udtryk i dets arbejdskultur. De fleste arbejdstagere vil opleve en rimelig løn samt gode arbejdsforhold. Du vil heller ikke blive forventet at arbejde mere end din kontraktlige arbejdstid, så du vil altid have tid til dit sociale liv.

Tyskerne er kendt for at være ret direkte, så du skal ikke forvente mange lange møder, hvor der ikke sker noget. Møderne vil gå lige til sagen, og der vil være en streng adskillelse mellem alles privatliv og arbejdsliv.

Nogle af de større virksomheder vil måske kræve, at du klæder dig smart på - især hvis du arbejder inden for finans eller forretning - men der er nu masser af små nystartede virksomheder og internationale virksomheder, hvor du kan klæde dig ganske casual på - det afhænger alt sammen af, hvor du arbejder..

I de fleste virksomheder i Tyskland får du en prøveperiode på op til 6 måneder, hvor din arbejdsgiver kan opsige jobaftalen uden varsel, hvis du gør noget forkert.

Efter din prøvetid er udløbet, skal du aflevere din opsigelse og arbejde i den opsigelsesperiode, der er fastsat i din kontrakt. De fleste opsigelsesperioder vil være på mellem 1-3 måneder.

Skatter og løn i Tyskland

I Tyskland forsøger de at gøre tingene så retfærdige som muligt ved at fastsætte en mindsteløn, som alle arbejdstagere i landet skal have. Den nuværende mindsteløn er fastsat til 1.584 euro om måneden - hvilket er højere end de gennemsnitlige leveomkostninger, så det er jo fint nok!

Husk dog, at udlændinge normalt får en højere løn, og i mange tilfælde er bonusser også inkluderet!

Den tyske indkomstskat er baseret på din indkomst. Hvis du tjener mindre end 9.984 euro om året, skal du slet ikke betale noget. Når du når beløbsgrænsen, betaler du mellem 14% og 42%, og procentsatsen stiger, jo mere du tjener. Den maksimale skat ligger på 45%, men det er kun hvis du tjener over 277.826 euro.

Med højere lønninger, der er afbalanceret med landets gennemsnitlige leveomkostninger, er Tyskland et meget økonomisk sted at bo og arbejde i. De fleste udlændinge er også i stand til at spare nogle penge, under deres ophold i landet!

Parlament, Bundestag Berlin

Parlamentet i Berlin

Networking som dansker i Tyskland

Hvis du flytter til Tyskland som fagperson, er det en god idé at komme i gang med networking, så snart du ankommer. Der er masser af internationale arbejdstagere i Tyskland, især i de større byer, så der vil være masser af mennesker, du kan møde.

Der er masser af arrangementer, der afholdes året rundt, og som alle kan deltage i. Nogle af dem arrangeres via Meetup, hvor du kan søge efter arrangementer i dit specifikke område eller branche.

Du kan også søge efter events og netværksmøder på Google ved at søge på ting som "Networking events in Berlin" eller "Meet marketing professionals in Germany". Du kan også prøve at joine forskellige Facebook-grupper, som forbinder erhvervsfolk i landet.

Ankomst til Tyskland

Tyskland har længe været en del af EU, så hvis du kommer fra et andet EU-land, vil det være meget nemt at flytte hertil.

Det eneste, du skal bruge for at opholde dig i Tyskland i op til tre måneder som EU-borger, er en gyldig id.

Efter de tre måneder kan du stadig forlænge dit ophold, hvis du: er ansat, søger arbejde, eller hvis du har penge nok til at forsørge dig selv uden arbejde.

Sygesikring i Tyskland

Det offentlige sundhedsvæsen i Tyskland er tilgængeligt for alle indbyggere og udlændinge. Det er meget vigtigt at sørge for, at du er dækket af din sygesikring, når du flytter til et nyt land.

Det er noget, du bør have ordnet, inden du flytter, for hvis du ikke kan fremlægge dokumentation for din sygesikring ved ankomsten, kan du blive nægtet indrejse i landet.

Det tyske sundhedssystem er et af de bedste i Europa, og alle indbyggere skal have en sygeforsikring, der omfatter sygehus- og lægebehandling. Den offentlige sygesikring i Tyskland dækker 90 % af indbyggerne og omfatter mange grundlæggende sundhedsydelser. Du skal dog huske, at nogle specialistydelser, som f.eks. øjen- eller tandpleje, ikke er inkluderet.

Du kan også søge om privat sundhedspleje i Tyskland, men det afhænger af din ansættelsesstatus og løn..

Udlændinge kan forvente at betale omkring 110€ om måneden for en offentlig sygesikring hos en af følgende populære forsikringsselskaber

 • Kaufmännische Krankenkasse
 • Techniker Krankenkasse
 • AOK Baden Württemberg
 • Barmer

Oprettelse af en tysk bankkonto

Alle udlændinge, der bor i Tyskland, kan åbne en tysk bankkonto.

Hvis du ønsker at åbne din egen bankkonto, er processen ret ukompliceret, du skal blot gå til den lokale filial af din valgte bank og bede om at åbne en konto..

Nogle af de mest populære banker i Tyskland er:

 • Deutsche Bank
 • KfW Bankgruppe
 • Commerzbank
 • DZ Bank Group

Når du har besluttet dig for en bank, og du har valgt din lokale filial, skal du huske at medbringe følgende dokumenter:

 • Et gyldigt pas eller id-kort
 • Adresse og kontaktoplysninger
 • Et nyligt kontoudtog

Bankkontoen åbnes med det samme, men dit bankkort vil normalt blive leveret til din hjemmeadresse inden for en uges tid.

De største grunde til at flytte til Tyskland

Tyskland er en af de mest populære destinationer for expats i Europa - og der er god grund til det. Dets vedvarende popularitet skyldes primært, at det er et land med masser af muligheder for alle, der ønsker at gribe dem. Med gode karrieremuligheder, smukke landskaber og høj livskvalitet er der uendeligt mange ting som skal udforskes og opleves i dette spændende land.

Når du flytter til Tyskland, vil du ikke kun kunne nyde fordelene af høje lønninger, men også ret lave leveomkostninger. Det giver dig mulighed for at spare penge eller bruge dem til at udforske mere af Europa og andre steder. Uanset om du vil tilbringe din tid i Tyskland på at spise og drikke på en af de mange foodie-festivaler eller bare nyde så meget af landskabet og arkitekturen som muligt, har landet virkelig noget for enhver smag.

Hvis du er studerende eller nyuddannet, vil du ikke kun nyde nogle af de bedste universiteter i verden, men også en blomstrende natklubscene som findes i de fleste større byer samt masser af barer, restauranter og caféer hvor du kan hygge med dine venner på.

Her er vores 10 største grunde til, at du bør overveje at flytte til Tyskland:

 1. En blomstrende expat-scene med masser af netværksmuligheder
 2. Masser af fantastiske byer at vælge imellem, hver med sin egen unikke stil
 3. Gode arbejdsmuligheder inden for en række brancher
 4. En rig mad- og drikkevarekultur, der aldrig vil skuffe dig
 5. Et effektivt rejsenetværk som gør det nemt at komme rundt og udforske landet
 6. Overgennemsnitlige lønninger og masser af engelsktalende job
 7. Relativt lave leveomkostninger
 8. De fleste mennesker i Tyskland taler engelsk
 9. Masser af sjove aktiviteter og festivaler
 10. Historiske landskaber og imponerende arkitektur der kan udforskes rundt om hvert et hjørne.

Så hvis tanken om at bo og arbejde i Tyskland tiltrækker dig, er du velkommen til at tage et kig på nogle af de ledige stillinger i landet, som vi tilbyder her hos Arbejdeiudlandet!

Find din lejlighed i Tyskland

Annonce