Bo og arbejd i Barcelona

Barcelona har alt, hvad dit hjerte kan begære. Pulserende storbyliv, lækre restauranter, fantastisk mad, og alt er væsentligt billigere end hjemme i Danmark. I Barcelona er der altid liv, og mange mødes ude til en drink efter arbejde og i weekenderne, mens frokosten ofte spises på en af de mange fortovsrestauranter. Vejret er da også en anelse bedre end i det kolde og våde nord. Her skinner solen noget oftere, du kan hoppe en tur i Middelhavet, og på hvert gadehjørne støder du på spændende arkitektur.

Arbejde i Barcelona

Jobmuligheder i Barcelona Barcelona

Kickstart din karriere med et job i Barcelona. Med 1,6 millioner indbyggere og ikke mindre end 32 millioner turister om året er der rig mulighed for at finde arbejde i denne spændende storby. Grundet de mange turister er der mange jobs inden for kundeservice. Det kan for eksempel være på et af de mange hoteller eller restauranter. Det kunne også være på et af de såkaldte shared service-centre, hvor du som dansker vil arbejde med administrative opgaver for et firma, der gør forretninger med et dansk firma, Eller i en BPO, hvor et firma har outsourcet nogle af sine ydelser og processer. Det være sig inden for HR, finansiering, regnskab og kundesupport. Det er en rigtig god måde at få international erfaring på, og der er helt sikkert muligheder for at avancere i disse store virksomheder. Lønniveauet i Spanien ligger på omkring 10.000 kr. (1.340 euro) om måneden + provision. Lønnen kan ofte være højere afhængig af dit uddannelsesniveau. Mange virksomheder tilbyder derudover 'relocation-pakker', som betyder, at de stiller en bolig til rådighed for dig. Dette er som regel i starten af dit ophold. De hjælper dig også ofte med registrering hos de lokale myndigheder. Som en del af kontrakten, refunderer de normalt også din flybillet. Læs kontrakten grundigt igennem, så du er helt klar over, hvad du får med i netop dit job.

Jobsøgning i Barcelona

Du kan holde øje med jobs i Spanien og i Barcelona på vores jobportal, som altid er opdateret. Her kan du finde mange spændende jobs inden for følgende fagområder: customer service, it-support, turisme, BPO og SSC. Ansøgningsprocessen er som regel meget lig den, du kender fra Danmark. Du skal typisk sende en kortfattet ansøgning og et CV, sandsynligvis på engelsk, til firmaet. Bliver du indkaldt til jobsamtale, kan samtalen enten foregå i Barcelona, hvor firmaet i givet fald betaler din rejse, eller den kan foregå via Skype.

Kulturen på arbejdspladsen

Hos mange af de virksomheder, som søger arbejdskraft i udlandet, er der mange unge, og kulturen er meget dynamisk. I Spanien kan det, ligesom herhjemme, forventes, at du møder til tiden, er stabil og fleksibel, samt at du kan arbejde på skiftende tidspunkter. I en international virksomhed møder du mange forskellige nationaliteter og lærer på den måde at agere i et internationalt miljø. Noget, der ikke kun kan komme dig til gode i din fremtidige karriere, men også kan give dig venskaber for livet.

Regler for ansættelsen

Den gennemsnitlige arbejdsuge i Spanien er på maks. 40 timer om ugen. Normalt arbejder man mellem kl. 09.00 til 18.00 og har 1-2 timers frokostpause. Mange ansættelser indebærer en prøveperiode, oftest på omkring 2 måneder, men det skal i så fald fremgå af kontrakten. Ferie aftales indbyrdes, men må ikke være på mindre end 30 kalenderdage om året. Udover ferie er der 14 helligdage, og man kan søge forskellige former for orlov. Med et fuldtidsjob kan du sagtens klare dig i Barcelona, også selvom lønnen er lavere end i Danmark.
  • I prøveperioden kan opsigelse ske uden varsel.
  • Efter prøveperioden kan arbejdsgiver såvel som arbejdstager generelt opsige et ansættelsesforhold med minimum 15 dages varsel. Det varierer dog fra job til job.

Muligheder for networking

Den bedste måde at få nye kontakter på og skabe sig et godt netværk er selv at være aktiv og opsøgende. Der er her masser af muligheder for at udvide sit professionelle netværk i Barcelona. Hos InterNations kan du finde expats fra mange forskellige lande. Organisationen har også guides, som kan hjælpe med praktiske ting i udlandet. Meetups og Eventbrite, som du også finder på nettet, arrangerer ligeledes mange faglige og sociale events især for expats. På Facebook finder du desuden gruppen Barcelona expats og mange andre.

Bo i Barcelona

Find en bolig

BarcelonaInden du rejser ud, er det en god ide, at du orienterer dig om boligmarkedet i Barcelona og omegn. Det kan du blandt andet gøre på diverse boligportaler som fx Idealista, og du kan eventuelt starte ud med at leje noget midlertidigt. Der findes også forskellige gode hostels og billige hoteller. Tjek også dagspressen og "Den blå Avis" (Segunda Mano). Du kan ligeledes kontakte en ejendomsmægler. Vi anbefaler, at du selv besigtiger længerevarende lejemål, før du underskriver en kontrakt og husk altid at læse kontrakten grundigt igennem. Mange lejemål udlejes møbleret, men du kan også finde nogle uden møbler, hvis du helst vil medbringe dine egne. Der findes også rig mulighed for at finde delelejligheder, men det er altid nemmest, når du allerede er i byen. Som nævnt tilbyder mange virksomheder også en midlertidig bolig, og det er en rigtig god ide at tage imod det. Prisniveauet ligger på omkring 6.900 kr. for en etværelseslejlighed i centrum af Barcelona. I København ligger prisen på omkring 9.600 kr. Flytter du lidt længere ud, bliver det selvfølgelig noget billigere.

Spændende aktiviteter og oplevelser i Barcelona

Som enhver anden storby vrimler det med ting at tage sig til i Barcelona. Er du den sportslige type, er der et væld af fitnessklubber. Sejlsport, beachvolley og fodbold er nogle af de populære sportsgrene, du kan give dig i kast med. I løbet af året er der også mange festivaler og koncerter. Skulle du få lyst til vilde rutsjebaner og karruseller har du Tibidabo Amusement Park. På og omkring Ramblaen, som er byens hovedpulsåre og altid fyldt med liv, finder du en masse natklubber og barer.

Internationale og nationale fællesskaber i Barcelona

Danes Worldwide gør det lettere at være global dansker i udlandet. De har netværk i 57 forskellige lande. Det kræver et betalt medlemskab at benytte deres repræsentanter. De fleste virksomheder arrangerer også interne aktiviteter, hvor du kan møde dine kolleger. Når du bor og arbejder i udlandet, er der rig mulighed for at få kontakter i hele verden, men det kan også være rart ind imellem at mødes med danskere. På Facebook finder du fx flere grupper for danskere i Barcelona, og de arrangerer ofte events.

Leveomkostninger i Barcelona

Lønnen er noget lavere i Spanien end i Danmark, men det er skatten og stort set alt andet også. De fleste ting er mellem 25-40 % billigere i Spanien end i Danmark og dermed også i Barcelona. Det gælder både leje af de fleste boliger, offentlige transportmidler og taxa samt dine daglige indkøb. På en relativt billig restaurant kan du klare dig med omkring 80 kr. modsat 120 kr. i København. For en liter mælk giver du ca. 8 kr. i Danmark og ca. 6 kr. i Barcelona.

Undervisning i spansk

Når du nu alligevel bosætter dig i Barcelona, er det oplagt at lære sproget, selvom mange også taler engelsk. I Barcelona tales der også catalansk, men hovedsproget er spansk. Over 400 millioner mennesker verden over taler spansk, hovedsaligt i Mellem- og Sydamerika, og selvfølgelig i Spanien. Et godt bud på nogle gode sprogskoler er Don Quijote, Enforex og Humboldt. Men der findes mange andre, og der er også private undervisere. Tjek på nettet eller forhør dig hos kollegerne, og du finder helt sikkert det kursus, der passer dig bedst.

Ankomst til Barcelona

Registrering og arbejdstilladelse

Opholder du dig i mere end 3 måneder i Spanien, skal du søge om opholdstilladelse og have et NIE-nummer. Du skal på forhånd bestille tid hos det lokale udlændingekontor 'Central de Extranjeros' på Rambla de Guipusca 74. På Den Danske Ambassades hjemmeside kan du finde et link til tidsbestilling. Her finder du også hjælp til ansøgning om opholdstilladelse samt formularen EX-18, som du skal udfylde inden. Herudover skal du medbringe pas, kopi af pas, lejekontrakt og din ansættelseskontrakt, hvis du har en. Du bliver desuden afkrævet et mindre gebyr.
  • Ansøg om et NIE-nummer
  • Tjek dine forsikringer

Opret en bankkonto

Arbejder du i Barcelona, anbefaler vi dig at oprette en bankkonto i landet. Eftersom din løn vil være i euro, sparer du på den måde en del udgifter og skal ikke betale vekselgebyrer, hver gang din løn sættes ind på en dansk konto, og igen når du skal bruge penge. Det er forskelligt, hvilke dokumenter bankerne ønsker at se, men oftest som minimum dit pas, en lejekontrakt og din ansættelseskontrakt. Undersøg det på forhånd, og hvis muligt kan det være en god ide at tage en spansktalende person med.

Sygesikring i Spanien

Du er ikke automatisk dækket af hverken den danske eller spanske sygesikring, hvis du blot opholder dig i Spanien. Du skal derfor have det blå EU-sygesikringskort med. Hvis du bor og arbejder i Spanien og derfor betaler skat og obligatorisk sygesikring 'Seguridad Social', har du adgang til det spanske sundhedssystem på lige fod med spanske statsborgere. Du kan dermed benytte det offentlige spanske sundhedssystem uden at skulle betale. Du kan også vælge at tegne en privat forsikring eller undersøge, om du er dækket yderligere via dit arbejde.

Skatteregler og -satser

Det første, du skal gøre, er at få et NIE-nummer. Dette gælder som en opholdstilladelse og dit skattenummer. Både lønnen og skatten er lavere end i Danmark, men leveomkostningerne er imidlertid også markant lavere. Hvis du er bosat i længere tid i udlandet, betaler du skat der, og som i Danmark er satsen afhængig af din indtægt. Skatteprocenten ligger på 19 % for laveste indkomsttrin og på 45 % for højeste indkomsttrin. Herudover skal du regne med at betale et mindre beløb i kommuneskat.

Bedste grunde til at flytte til Barcelona

Arbejde og ferie smelter sammen i det på samme tid pulserende og afslappende storbyliv i Barcelona. Her støder du på den kendte mañana-mentalitet blandet med en høj effektivitet. Tiden står ikke stille. Udelivet prioriteres højt i Barcelona, og det meste af året kan du sidde på en fortovscafe og nyde solens varme stråler eller tage en svømmetur i Middelhavet. Du har også mulighed for at møde en masse spændende mennesker og udvikle dig selv på en helt anden måde end hjemme i Danmark. Barcelona
Publiceringsdato 08.03.2019
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce