Bo og arbejde i Nederlandene

Velkommen til et land af traditioner og innovation: hvor de mange kunstværker, vindmøller, tulipanmarker og hyggelige caféer står side om side med moderne arkitektur, avantgarde design...

Holland

Velkommen til et land af traditioner og innovation: hvor de mange kunstværker, vindmøller, tulipanmarker og hyggelige caféer står side om side med moderne arkitektur, avantgarde design og et pulserende natteliv. Selv om Nederlandene er et lille land, er det blevet et af de førende rejsemål blandt udlændinge, der har lyst til at arbejde for topvirksomheder og sætte skub i deres karriere i et af de travle knudepunkter for industri, kultur og international handel!

At flytte hertil betyder også, at du kan nyde en enestående balance mellem arbejds- og privatliv og være en del af et af verdens sikreste og mest tolerante samfund. Faktisk burde du ikke opleve nogen som helst problemer med at finde din plads i dette land af gezelligheid og fietsen

Amsterdam, Nederlandenes hovedstad

 

At bo i Nederlandene

Grundlæggende information om Nederlandene:

 • Vejr: Nederlandene har et maritimt klima, da det ligger så tæt på Nordsøen og Atlanterhavet. Derfor kan du forvente så lave temperaturer som 2 grader om vinteren og 21 grader om sommeren.
 • Befolkning: Nederlandene har en befolkning på 17,5 millioner indbyggere.
 • Historie: Med en lang historie som et søfarende folk var hollænderne blevet behersket af magter som spanierne og Nazityskland. De var derefter et af de grundlæggere af Den Europæiske Union og NATO. 

Vidste du, at...

 1. Sørg for at undgå benævnelsen "Holland". Dette navn er officielt blevet droppet af den hollandske regering i januar 2020. 
 2. Landet er det tættest befolkede land i Europa
 3. 60% af befolkningen bor 5 meter under havets overflade
 4. Nederlandene er det sjette lykkeligste land i verden
 5. Nederlanderne anses for at være verdens højeste mennesker.
 6. Der er mere end 1000 vindmøller i landet
 7. Næsten 80% af verdens blomsterløg kommer fra Nederlandene
 8. Gin blev først opfundet i Nederlandene.
 9. Orange er landets nationalfarve
 10. Næsten alle gulerødder var gule, hvide eller lilla, indtil nederlænderne ændrede dem til orange

 

De bedste nederlandske byer at bo i

Fordi der bor så mange expats i Nederlandene, behøver du ikke at bekymre dig så meget om hvor du bor i landet, da du altid vil kunne finde andre udlændinge. Her er nogle af de største byer, som expats vælger at flytte til:

Amsterdam

Da Amsterdam er hovedstaden, er det oplagte valg for alle udlændinge, der ønsker at flytte til landet. Det er også hjemsted for mange store internationale virksomheder, hvilket tiltrækker mange unge fagfolk.

Denne livlige, pulserende og optimistiske by er meget fremadskuende og imødekommende og tilbyder et sikkert og venligt miljø for alle. Livskvaliteten er høj, uddannelse og transport er gode, og der er masser af barer, caféer og klubber til at holde dig optaget når du ikke er på arbejde. Kort sagt - man kan ikke andet end at nyde denne smukke by.

Maastricht

Hvis du er på udkig efter en by rig på kultur og festivaler, kan Maastricht være det perfekte sted for dig. Det er en af de sikreste byer i Holland (efter Amsterdam), og den har en meget mere afslappende og forstadsagtig stemning end hovedstaden.

Der bor mange familier og ældre mennesker i denne by, så hvis du er på udkig efter et roligere livstempo, så er det en by vi kan varmt anbefale.

The Hague

Hvis du leder efter arbejde, er Haag hjemsted for over 131 internationale organisationer, som ofte rekrutterer internationale og flersprogede medarbejdere - især hvis du arbejder inden for forvaltning, socialpolitik og jura.

Selv om Haag er den største by i landet, har den stadig en afslappet og hyggelig atmosfære, der kombinerer en historisk og multikulturel stemning, som har gjort den til et populært udflugtsmål for folk fra hele verden.

Rotterdam

Rotterdam er en af de større byer i Nederlandene, der ikke er så populær blandt turister, hvilket er en god nyhed for alle de expats, der ønsker at starte deres liv i et nyt land. Siden byen blev ødelagt under 2. verdenskrig, er den blevet genopbygget og fuldstændig moderniseret, hvilket giver den en meget anderledes stemning end mange af de andre traditionelle byer i landet.

Med sin unikke arkitektur, lave leveomkostninger og en mangfoldig og liberal befolkning forstår vi ikke, hvorfor turisterne ikke strømmer til denne by - men det er i hvert fald bedre for os expats!

Maastricht     Rotterdam

Maastricht                                                                                                      Rotterdam

 

Boliger i Nederlandene

Som i andre populære europæiske lande er der mangel på boliger til overkommelige priser i Nederlandene, især i de store byer. For eksempel i Amsterdam er lejlighederne dyre og svære at finde, så den nemmeste måde for expats at finde et sted at bo på er normalt at bruge en ejendomsmægler.

De billigste lejligheder kan fås gennem forskellige boligforeninger, hvor du kan ansøge om bestemte lejligheder efter din indkomst. Personer med højere indkomster kan således kun søge om de lidt dyrere lejligheder og lavtlønnede om de billigere lejligheder. Men da de relativt billige lejligheder er meget populære, skal du forvente stor konkurrence og lange ventetider.

Hvis du ønsker at bo i Amsterdam, kan du forvente en husleje på ca. 1000 euro om måneden. Det kan dog være lidt billigere i andre byer: I Haag er prisen 700 euro, i Rotterdam 600 euro og i Maastricht 617 euro. Denne leje vil normalt ikke omfatte yderligere omkostninger som vand, el og varme. Du vil også normalt blive bedt om at betale et depositum svarende til 2 måneders husleje, når du starter din lejeaftale.

De to typer lejeaftaler i Nederlandene er lejeaftaler for en bestemt periode og tidsubegrænsede lejeaftaler. Ved tidsbegrænsede lejeaftaler fastsættes der en fast minimumsperiode for leje - som regel 6 til 12 måneder. Nogle lejekontrakter indeholder klausuler, der tillader førtidig opsigelse i bestemte sammenhænge med et tilstrækkeligt varsel, normalt mindst en måned. På den anden side har tidsubegrænsede lejekontrakter ingen fast opsigelsesdato, hvilket giver mulighed for en mere fleksibel, tidsubegrænset lejeaftale.

Som vi har nævnt før, er forsyningsudgifterne normalt en ekstra udgift og dækkes ikke af ejeren. Husk dog på, at udlejere er ansvarlige for almindelig vedligeholdelse og forsikring!

 

Tips og tricks til din fritid

Nederlanderne er selv store fans af deres gode work-life balance, og de elsker at finde spændende ting at bruge deres tid på, når de ønsker at slappe af efter en travl dag/uge på arbejdet. Hvis du flytter til landet vil du hurtigt bemærke, at der er snesevis af sjove ting og aktiviteter som du kan lave i din fritid.

Man kunne tro, at der ikke er meget natur at nyde i Nederlandene, da det er et af de mest befolkede lande i verden - men det er langt fra sandheden!  Der er masser af parker og skove at udforske, og du er aldrig for langt fra havet for at nyde en dag på stranden.

Og hvis du er mere til kultur end natur, er der snesevis af museer over hele landet, hvor du kan beundre kunstværker af Rembrandt, Van Gogh eller Vermeer. Der er også en masse smuk arkitektur at se - både gamle og nye bygninger.

Adrenalinjunkier kan benytte sig af nogle af de bedste forlystelsesparker i Europa. En af de mest berømte er Efteling, baseret på Grimms eventyr.

Der er også noget for enhver smag ved landets regelmæssige begivenheder og festivaler, der finder sted hele året rundt. Her er nogle af de mest populære:

 • Flower Parade (Bloemencorso)
 • King’s Day (Koningsdag)
 • Holland Festival
 • Rotterdam Summer Carnival
 • Amsterdam Gay Pride
 • Amsterdam Canal Festival
 • Spring opening of Keukenhof Gardens
 • Redhead Day (Roodharigendag)
 • GLOW Festival

Leveomkostninger i Nederlandene

Leveomkostningerne i Holland er ikke de billigste, især hvis du vælger at flytte til en af de større byer, men det er stadig muligt at bo i landet uden at tære på budgettet. På trods af de højere leveomkostninger får du til gengæld adgang til en fremragende livskvalitet, høj boligstandard, masser af grønne områder og udmærket offentlig transport, hvilket samlet set gør de højere omkostninger pengene værd.

Sammenlignet med f.eks. Stockholm, en meget dyr europæisk by, er Nederlandene en smule billigere. De gennemsnitlige forbrugerpriser i Amsterdam er 3% lavere end i Sverige, men lejepriserne er dog 16% højere i Amsterdam.

Gennemsnitligt set kan en enkeltperson regne med at skulle betale omkring 852 euro om måneden for at bo i Nederlandene, eksklusive husleje omkostninger.

 

Amsterdam - Nederlandene 

Levnedsmidler

 

1kg appelsiner

€1.76

12 æg

1 kg kartofler

€2.48

€1.31

Restauranter/caféer

 

Øl (0,5 l)

€5

Måltid for 2 på en restaurant

€70

Cappuccino 

€3.35

Sport & Fritid

 

Fitnessmedlemskab 

€41

Biografbillet

€12

Offentlig transport

 

Enkeltbillet til bus

€3.2

Taxa 1km (alm.takst)

€2.4

Gennemsnitlig løn

€3,200

Et udvalg af hollandsk ost

Et udvalg af hollandsk ost

 

Trafik og offentlig transport

Nederlandene er et velorganiseret land, så det giver god mening, at de har et lige så velorganiseret offentlig transportsystem. Uanset om du vil rejse med tog, bus, sporvogn eller færge, er hurtig og komfortabel rejse er noget, du altid kan regne med her. 

Landet har et omfattende jernbanenet NS der forbinder alle større byer. Nederlandene er et ret lille land, så det tager kun 2 timer at rejse fra Amsterdam til Groningen. Der er to typer NS-tog, som du skal holde øje med: Sprinter- og Intercity-togene. Ret forvirrende nok er Sprinter-toget det langsommere af de to, og det stopper på alle lokale stationer. Intercity-togene stopper derimod kun på større stationer.

Apropos bytransport, her kan du benytte busser, sporvogne, metroer og endda færger! Men uanset hvor du er i Nederlandene, vil du kunne bruge dit OV-chipkaart, det nationale betalingssystem med smartkort til offentlig transport. Der findes to typer OV-chipkaart: anonyme og personlige. Anonyme kort kan købes og oplades i automater og på billetkontorer. Personlige kort skal købes online, og du skal oplyse et foto til kortet. Disse kort kan oplades online eller ved en billetautomat. Alternativt kan du tilmelde dig automatisk opladning, når din saldo falder under et bestemt beløb.

*Tip: Vær opmærksom på, at rejseafstanden er afgørende for rejseomkostningerne. Husk derfor altid at tjekke ud, når du forlader bussen, for at undgå uventede gebyrer på dit kort! Kørslen starter normalt kl. 6.00 og fortsætter indtil midnat. Afhængigt af hvor du befinder dig, er der muligvis natkørsel, men den er ikke så hyppig som den almindelige kørsel. 

 

Nederlandene er dog et billedskønt, fladt land - bare perfekt til cykling! Så uanset om du skal besøge en af kanalerne, floderne eller bare tage en tur langs kysten, er cykling et af de mest anbefalelsesværdige transportmidler i landet. Du vil se udlejningsboder overalt, og der er omkring 32.000 km cykelstier, så vi håber virkelig, at du er en cykelfan!

Og hvis du hellere vil køre bil, så skal du vide, at det kørekort, du har fået i Europa, gælder i Nederlandene. Der er dog nogle begrænsninger, f.eks. at kørekortet skal være gyldigt i 15 år fra udstedelsesdatoen. Hvis du f.eks. har fået kørekortet i 2006 i Sverige, kan du bruge det indtil 2021 i Nederlandene. Derefter skal du udveksle det til et nederlandsk kørekort.

For at få et nederlandsk kørekort skal du blot indsende et ID-dokument, et billede og dit nuværende kørekort til de lokale myndigheder.

 

Mød andre expats

For et land med ca. 17 millioner indbyggere er der virkelig et enormt samfund af expats - der er omkring 100.000 expats kun i Amsterdam. Hvis du flytter alene og ikke kender nogen, kan du måske være interesseret i at melde dig ind i nogle expatgrupper for at finde andre udlændinge. Du kan finde disse grupper ved blot at google navnet af den by, du flytter til samt " expatgrupper " eller " internationale grupper ".

Det er også vigtigt at fordybe dig i den nederlandske kultur og lære nogle lokale at kende i stedet for at bruge al din tid sammen med folk fra dit hjemland. Folk her er meget venlige og imødekommende og de vil sagtens hjælpe dig med at få et indblik i livet i landet. Nederlanderne er et af de lykkeligste folk i verden. Faktisk er Nederlandene placeret på femtepladsen i World Happiness Report. Du vil dog høre nogle klager en gang imellem (ikke på en alvorlig måde) over vejret eller fodbold da det er bare en del af deres daglige samtaler! 

 

Lær sproget

Det primære sprog her er nederlandsk, men de fleste mennesker taler også engelsk - især i de større byer. Men bare fordi de fleste mennesker vil være i stand til at snakke engelsk med dig, betyder det ikke, at du ikke skal prøve at lære et par sætninger på nederlandsk!

Her er nogle grundlæggende sætninger:

 • Hej - Hoi
 • Godmorgen - Goedemorgen
 • Godnat - Goedenacht
 • Ja / Nej - Ja / Nee
 • Hvordan går det? - Hoe gaat het?
 • Tak skal du have - Dank u wel
 • Please - Venligst 
 • Undskyld - Sorry

Scheveningen     hollandske tulipaner

Scheveningen strand                                                         En af de berømte hollandske tulipanmarker

 

At arbejde i Nederlandene 

Hvis du er en expat, der ønsker at flytte til Nederlandene, er der en række sektorer, som altid har brug for nye medarbejdere. En positiv ting er, at flere og flere internationale virksomheder åbner kontorer i Nederlandene, hvilket giver mange muligheder for internationale og flersprogede kandidater! 

Nogle af de største brancher i Nederlandene, som kan være interessante for udlændinge, er bl.a:

 • IT-sektoren: Nederlandene er kendt for at være et af Europas mest teknologisk avancerede lande og er derfor et fantastisk sted for alle, der ønsker at arbejde i den tech-industri. Mange nye it-virksomheder har deres hovedkvarter i landet takket være en stor befolkning af teknisk kyndige og flersprogede arbejdstagere - regeringen er også meget god til at investere i teknologisk infrastruktur og tilbyde incitamenter til forskning og udvikling (F&U).
 • Sundhed & Videnskab: Der er masser af muligheder, når det gælder biofarmaceutisk og medicinsk teknologi i landet, hvilket ikke er overraskende, da landet også var det sted, hvor mikroskopet blev udviklet tilbage i det 17. århundrede.
 • Kreativitet & Innovation: Vidste du, at Nederlandene er det land, der leverer mest kreativt arbejde i verden? Der er masser af innovative og udadvendte kreative virksomheder, der søger innovative medarbejdere fra hele verden.

Arbejdsmiljø og -kultur

I Nederlandene arbejder man højst 9 timer om dagen og 45 timer om ugen, men det vil typisk være mellem 36-40 timer om ugen. For et fuldtidsjob har du ret til mindst 20 betalte feriedage, men du kan også få flere, afhængigt af den virksomhed, du arbejder for.

I Nederlandene er det sædvanligt at få en tidsbegrænset ansættelseskontrakt i starten, med en prøveperiode på en måned for 2-årige kontrakter og 2 måneder for andre kontrakter. Det forventes også, at du skal arbejde i en opsigelsesperiode, når du beslutter dig for at opsige jobbet.

Hvis du har arbejdet i en virksomhed i mindre end 5 år, er opsigelsesvarslet kun 1 måned. Derefter går det opad, indtil du når 15 års ansættelse i en virksomhed. I dette tilfælde har du en opsigelsesperiode på 4 måneder, før du kan forlade virksomheden.

Nederlanderne har en særlig formel forretningskultur, som kan føles helt anderledes end den, du er vant til i dit hjemland. De kan være ret direkte, men det er aldrig uhøfligt ment - det er bare deres kultur. 

De reagerer ikke godt på pralende mennesker og vil ikke forsøge at smigre dem. De er langt mere imponerede over en velstruktureret, faktuel korrekt præsentation med klare beviser og data der vil understøtte dine argumenter.

Nederlanderne er kendt som meget analytiske mennesker og vil ofte tage sig tid til at analysere forslag i detaljer (de er ikke bare født kræsne) og vil altid tage dig på ordet, så lad være med at love for meget eller komme med krav, som du ikke ved, om du kan overholde.

Det gode ved den nederlandske arbejdskultur er, at der lægges vægt på teamwork. Lederne beder ofte om input fra deres team og er åbne over for konstruktiv kritik, når det er nødvendigt.

En ting, der kan være anderledes i den nederlandske arbejdskultur end det, du er vant til, er, at det er ret usædvanligt at gå ud til frokost, medmindre du arbejder for en international virksomhed. Frokost er ofte bare en hurtig snack her, og de fleste mennesker vil bare spise deres madpakke på kontoret.

 

Skatter og løn

Mindstelønnen i Nederlandene er 1,701 euro om måneden for personer over 21 år, hvilket kan betragtes som ret højt sammenlignet med andre europæiske lande, selv om det dog er forbundet med en lidt højere leveomkostninger.

Mindstelønnen gælder for fuldtidsansættelser på 36, 38 eller 40 timer, men der er ingen fast mindsteløn pr. time. Det betyder, at de, der arbejder 40 timer, får den samme mindsteløn som arbejdstagere med 36 timer om ugen. 

Indkomstskatten beregnes på grundlag af din indkomst og trækkes fra din løn, ligesom andre yderligere sociale bidrag. I gennemsnit fratrækkes mellem 37-50 % af din nettoløn til skat:

Årlig skattepligtig indkomst (brutto)

Samlet sats

€ 0 - 68.508

37,10%

€ 68.508+

49,50%

 

Ankomst til Holland

Da Nederlandene er et EU-land, er det ret nemt at flytte til landet, hvis du også kommer fra et af EU-landene.

I henhold til aftalen mellem EU-landene har personer med et europæisk pas ret til at opholde sig i landet i 90 dage. Hvis du har planer om at blive i landet mere end det, skal du blot ansøge om en langtidsopholdstilladelse, som gælder i 5 år. 

En af de vigtigste grunde til at registrere dig er et BSN-nummer (personligt offentligt servicenummer). Du skal bruge det til al din administration i Nederlandene. Det gælder bl.a. åbning af en bankkonto, modtagelse af din løn, besøg hos lægen, sygesikring og ansøgning om forskellige ydelser.

For at blive registreret i kommunen og få et BSN-nummer skal du kontakte kommunen senest 5 dage efter din ankomst for at aftale en tid, hvor du skal medbringe følgende dokumentation: 

 • Dit pas 
 • en original fødselsattest på nederlandsk, engelsk, fransk eller tysk (eller oversættelse udarbejdet af en autoriseret oversætter) 
 • Din ansættelseskontrakt 
 • Bopælsattest (boligaftale). 

Dit BSN sendes med posten inden for 3 uger.

Alle, der bor i Nederlandene, skal registrere deres adresse i personregisteret (BRP). Det er meget vigtigt at være registreret på den korrekte bopælsadresse. Afhængigt af individuelle omstændigheder kan det være nødvendigt at fremlægge relevante fødsels-, vielses- eller dødsattester og anden nødvendig dokumentation for kommunen ved første registrering.

Amsterdam      Rhijnhaven, Rotterdam

Amsterdam                                                                              Rhijnhaven, Rotterdam

Sygesikring i Nederlandene 

Det offentlige sygesikring i Nederlandene er blandt de bedste i verden, og alle har adgang til avancerede og forebyggende behandlinger og pleje. Sygesikringssystemet i Nederlandene er baseret på princippet om social solidaritet - vi betaler alle sammen de samlede udgifter til sundhedsvæsenet. Alle bidrager f.eks. til udgifterne til barselspleje og ældrepleje.

Sygehusene er udstyret med det nyeste teknologi, og det medicinske personale bliver løbende uddannet på grundlag af den nyeste viden fra det videnskabelige samfund. De praktiserende læger (huisarts) spiller en vigtig rolle i det nederlandske sundhedssystem; de er den første kontaktperson i tilfælde af helbredsproblemer. Folk kan frit vælge deres praktiserende læge, hvilket giver dig den bekvemmelighed at vælge en i nærheden af dig. Lægerne har praksis i boligområder og arbejder efter et aftalesystem. Hvis det er nødvendigt, henviser lægen patienterne til en specialist på hospitalet. 

I Nederlandene er der en obligatorisk sygesikring (solidarisk system). Det betyder, at du skal have en sygeforsikring inden for de første fire måneder efter din ankomst til landet.  Du kan selv vælge din basisforsikring (zorgverzekeraar), og derefter kan du bare tilføje yderligere ydelser hvis du vil. Bidragene til sygeforsikringen trækkes ikke direkte fra din løn, men skal betales separat. Udgifterne beløber sig til ca. 1000 euro om året, plus indkomstrelaterede tillæg.

Nogle af de mest populære sygesikringsselskaber i Nederlandene er:

 • LoonZorg
 • ONVZ
 • OHRA
 • UnitedConsumers
 • FBTO
 • Zilveren Kruis
 • De Goudse Verzekeringen

Vær opmærksom på, at du frit kan skifte forsikringsselskab en gang om året, og at du kan vælge at tegne en ekstra forsikring til at dække ekstra ydelser som f.eks. fysioterapi eller tandpleje. 

Åbn en nederlandsk bankkonto

Du kan bruge din nuværende konto og dit kort til at handle i butikker og på rejser, men for det meste skal du sørge for at oprette en nederlandsk bankkonto. Det er noget, som de fleste udlejere kræver, når det gælder betaling af husleje og forsyningsselskaber. Det er også en bedre alternativ for at få din løn udbetalt!

Heldigvis for udlændinge er det meget hurtigt og enkelt at åbne en bankkonto her - det tager højst et par uger, før du kan bruge din nye konto og dit nye bankkort. Du skal blot besøge den lokale bankfilial af dit valg og medbringe et par dokumenter:

 • Et gyldigt pas eller id-kort
 • Din BSN
 • Bopælsattest (boligaftale)

At vælge den bedste bank for dig afhænger af flere faktorer, og der findes ikke en løsning, der passer til alle. De nederlandske banker er dog konkurrencedygtige og tilbyder mange specialprodukter til forskellige typer kunder.  Nogle af de mest populære banker i Nederlandene er:

 • ABN AMRO
 • Rabobank
 • ING
 • SNS Bank
 • ASN Bank
 • Triodos

Et stort plus ved det nederlandske system er deres gebyrer for hæveautomater. Hvis du hæver penge fra en af ovennævnte bankers pengeautomater, som du har en konto hos, er der ingen gebyrer for pengeautomater. Hvis du bruger en anden banks hæveautomat, skal du sandsynligvis betale et gebyr på mellem 1,50 og 3 euro pr. transaktion. Desuden tilbyder de fleste større banker i Nederlandene en international bankoverførselstjeneste med varierende gebyrer og vekselkurser, som du skal tag et kig på og undersøge videre hvis du ønsker at foretage en international overførsel. 

 

De største grunde til at flytte til Nederlandene

Hvis denne artikel har overbevist dig om, at Nederlandene kunne være dit næste hjemland, så tror vi, at du har truffet et godt valg - og også et valg, du ikke kommer til at fortryde!

Nederlandene er ikke kun et venligt og imødekommende land, som du straks vil føle dig hjemme i, men det er også et fantastisk sted at kickstarte din karriere og finde et job i en af de mange internationale virksomheder. Med en afslappet livsstil kan du nyde en bedre arbejds- og privatlivbalance og holde dig selv beskæftiget med det store udvalg af sjove begivenheder og attraktioner, der aldrig er mere end en kort togrejse væk.

Takket være et stort samfund af expats, især i de større byer, og størstedelen af befolkningen der taler et udmærket engelsk, behøver du aldrig at bekymre dig om at føle dig fremmed eller have svært ved at finde andre folk i samme situation som dig.

Så hvad venter du på? Pak dine kufferter og tag til dette smukke land med det samme!

Her er vores 10 største grunde til, at du bør overveje at flytte til Nederlandene: 

 1. Meget venlige og imødekommende mennesker
 2. Mange taler rigtig godt engelsk 
 3. Landet er velorganiseret og har god offentlig transport
 4. Landet er kendt for at have en god balance mellem arbejds- og privatliv
 5. Du kan nyde alle slags vejr her - fra det varme solskin til regnfulde tordenvejr
 6. Der er en stærk international kultur her på grund af udenlandske virksomheder og mange studerende
 7. Gode transportforbindelser med resten af Europa
 8. Udlændinge vil ikke have svært ved at finde et engelsktalende job
 9. Meget lavt kriminalitetsniveau, et af de laveste i verden!
 10. Masser af kulturelle begivenheder og festivaler der kan holde dig beskæftiget året rundt. 

Så hvis tanken om at bo og arbejde i Nederlandene tiltrækker dig, er du velkommen til at tage et kig på nogle af de ledige stillinger i landet, som vi tilbyder her hos Arbejdeiudlandet!

Deventer

Deventer
 

Find din lejlighed i Holland

Annonce