Bo og arbejde i Bulgarien

Bulgarien er hurtigt blevet en skjult perle i Europa. Selv om det ikke er et lige så populært rejsemål som Spanien eller Portugal, har Bulgarien alligevel...

Bulgarien

Bulgarien er hurtigt blevet en skjult perle i Europa. Selv om det ikke er et lige så populært rejsemål som Spanien eller Portugal, har Bulgarien alligevel formået at blive et tilflugtssted for digitale nomader, studerende og fagfolk, der ønsker at bo i et økonomisk overkommeligt, kulturelt rigt og naturskønt land. Balkanregionen er normalt kendt som de "billigste lande i Europa" takket være de overkommelige huspriser og leveomkostninger. Ud over at være et billigt sted at flytte til, sammenlignet med de stigende priser i mange nabolande, er Bulgarien også et land rig på kultur og traditioner.  Landet er en smeltedigel af græske, persiske og osmanniske påvirkninger, der har skabt en rig arv, som siver ind i hver eneste hjørne af det forskelligartede terræn, herunder traditionel musik, håndværk, dans og kærlighed til naturen. Det attraktive landskab og de lave leveomkostninger har tiltrukket mange folk fra udlandet, så uanset om du vælger at flytte til Bulgarien for at arbejde eller slappe af, er det en beslutning, du aldrig vil fortryde! 

At bo i Bulgarien

Sofia, Bulgarien Sofia

Uanset om du stadig er i tvivl om denne idé, eller om du er fast besluttet på at flytte til Bulgarien, finder du her et par grundlæggende oplysninger om landet:  

Grundlæggende information om Bulgarien:

 • Vejr: Vejret i Bulgarien ligner ret meget det samme som i mange andre kontinentale lande i Europa. Det er kendetegnet ved kolde vintre med temperaturer helt ned til 0 grader og varmere somre med temperaturer på op til 30 grader. Vejret vil ændre sig meget afhængigt af, hvor du vælger at bo da Bulgariens kystbyer har tendens til at være meget mildere, og de bjergrige byer er ofte meget koldere.
 • Befolkning: Bulgarien har ca. 6.9 millioner indbyggere, og gennemsnitsalderen er ca. 45 år.
 • Historie: Bulgarien har en rig og spændende historie der går 1.4 millioner år tilbage i tiden. Da Bulgarien har været hjemsted for mange forskellige civilisationer i tidens løb, herunder byzantinerne og osmannerne, har det alt sammen resulteret i en kulturel mangfoldighed af det moderne Bulgarien. Efter en turbulent historie gik landet ind i en periode med stabilitet og blev medlem af Den Europæiske Union i 2007.

Vidste du…

 1. Bulgarien er det ældste land i Europa der har beholdt det samme navn siden det blev grundlagt i 681 e.Kr.
 2. Landet indtager en imponerende tredjeplads på listen over lande med de vigtigste arkæologiske udgravninger - overgået kun af Grækenland og Italien.
 3. Der er mere end 40 bjerge i Bulgarien, og næsten en tredjedel af landet er dækket af skove. 
 4. Verdens første computer blev skabt af en bulgarer
 5. Den bulgarske hær har aldrig mistet et eneste flag i kamp. 
 6. Den ældste guldskat blev fundet i Bulgarien - 300 guldgenstande, der var mere end 6000 år gamle.
 7. I Bulgarien har de 9 attraktioner, som er med på UNESCO's verdensarvliste, 7 kulturområder og 2 naturområder.
 8. Bulgarien har en af de hurtigste internethastigheder i Europa.
 9. Landets nationale instrument hedder gaida, som er deres ord for sækkepibe.
 10. Det Europæiske Parlament har anerkendt Shopska (bulgarsk salat) som den bedste ret i Europa.

De bedste steder at bo i Bulgarien

Balchik Castle, Varna Balchik Castle, Varna

Hvis du overvejer at flytte til Bulgarien, skal du forberede dig på flere valgmuligheder når det kommer til valget af bosted. Der findes ikke én enkelt populær expatdestination i landet. De fleste udlændinge er spredt ud over landets største byer, så det er ligegyldigt, hvilken by du vælger at bo i - du vil altid kunne finde andre folk i den samme situation som dig. Uanset om du ønsker at bo under snedækkede bjerge eller i gåafstand fra smukke strande, har Bulgarien mange perfekte steder. Her er nogle af de største byer, som expats vælger at flytte til:

Sofia

Bulgariens hovedstad Sofia er et af de mest populære valg for udlændinge, da den tilbyder alle fordelene ved at være i en storby med masser af folk, restauranter og aktiviteter, og samtidig byder på den afslappede bulgarske livsstil. Denne moderne og dynamiske by kan måske ikke give dig al den spænding, som du kan finde i andre ski- og kystbyer i Bulgarien. Men den har stadig et livligt natteliv, smuk arkitektur, grønne offentlige haver og snesevis af caféer og barer!

Bankya

Bankya er en by der ligger ret tæt på Sofia så det er nemt at pendle, hvis du har et job i hovedstaden. Men indbyggerne kan nyde en meget langsommere livsstil her. Denne lille by er kendt for sin mineralkilde og bade, som er blevet brugt i hundredvis år. Der er også masser af parker og grønne områder. Byen er en fantastisk påmindelse om alle de forskellige kulturelle påvirkninger: resterne af kirker og århundreder gamle arkæologiske steder er bare perfekte for alle historieelskere.

Bansko

Skisportsstedet Bansko, der ligger i bunden af Pirin-bjergene, er virkelig et voksende oase for digitale nomader. I de seneste par år er det blevet særligt populært blandt yngre mennesker takket være masser af co-working spaces, caféer og restauranter og selvfølgelig alle de udendørs vintersportsaktiviteter, som man kun kan drømme om. Hvis du elsker at stå på ski, men stadig gerne vil undgå de større skisportssteder i Frankrig og Schweiz, så er Bansko det perfekte sted at tage hen.  På grund af sin stigende popularitet er Bansko ved at blive populært blandt turister og nye bygningsværker, så hvis du overvejer at flytte hertil, skal du gøre det hurtigt, før priserne begynder at stige!

Varna

Hvis du har lyst til en kystnær bolig, er Varna et af de mest populære steder i Bulgarien. Erhvervscentret ligger lige ved Sortehavets kyst og er populært på grund af de gode transportforbindelser med resten af Europa. De smukke strande i Varna er ikke så forskellige fra de gyldne kyster på nogle af Europas mest populære feriedestinationer. Så hvis du gerne vil føle dig som om, du er på badeferie hele året rundt, er Varna den perfekte by for dig.

Boliger i Bulgarien

Der er mange boligejere i Bulgarien, men hvis du flytter til landet for første gang som udlænding, er det måske bedre at starte med at leje en bolig i stedet for at købe en. På den måde, kan du udforske forskellige byer og se, hvilken en du helst vil bo i. Og når du så er ved at bosætte dig i en af dem, kan du overveje at lave en mere permanent investering. Lejepriserne i Bulgarien er super lave - for at opveje de lige så lave lønninger som typisk ligger omkring €300 om måneden.  Hvis du flytter til en af de større bulgarske byer, kan du forvente at skulle betale mellem 400 og 450 EUR om måneden for en 2-værelses lejlighed i et attraktivt område.  Det bulgarske boligmarked byder også på mange forskellige boligtyper, så du har mulighed for at finde et sted, der passer til din personlige smag. Kommunistiske boligblokke kan findes i mange byer. Men du kan også finde lejligheder i historiske bygninger eller luksushuse, hvis du er villig til at bosætte dig lidt længere ude fra byens centrum. Lejekontrakter i Bulgarien gælder normalt op til 12 måneder.  Dette kan dog forhandles med din udlejer afhængigt af din situation. Udlændinge kan selvfølgelig søge efter deres lejemål online. Man skal dog være opmærksom på svindel - det er let for svindlere at udnytte udlændinges begrænsede kendskab til det bulgarske sprog. I en sådan uheldig situation kan du ende med at tabe mange penge. Derfor anbefaler vi en personligt husjagt med en boligagent, som kan vise dig nogle af de bedste huse eller lejligheder, du kan få inden for dit budget. Når du underskriver din lejekontrakt, skal du betale et depositum (svarende til en måneds husleje), som du ofte kan få tilbage ved lejeforholdets udløb. Du vil også blive bedt om at betale den første måneds husleje på forhånd. Afhængigt af, hvor du vælger at bo, skal du måske også betale ekstra for rengøring, affaldsindsamling og parkeringspladser. De fleste lejepriser i Bulgarien omfatter ikke udgifter til forsyningsselskaber, så sørg for at indregne disse ekstra omkostninger, når du planlægger dit budget. De grundlæggende forsyningsydelser (vand, elektricitet, varme osv.) koster normalt omkring €100 om måneden, og dine internetudgifter bør ikke overstige €15 om måneden.

Tips og tricks til din fritid

Boyana waterfall Boyana waterfall

Hvis du kan lide at holde dig underholdt og aktivt i din fritid, har Bulgarien helt sikkert meget at byde på - uanset om du foretrækker udendørs aktiviteter som vandreture eller at hygge sammen med dine venner og møde nye mennesker. Bulgarien er kendt som verdens spa-hovedstad takket være masser af spaer rundt om i landet hvor du kan bare glemme alt andet og tage sig tid til sig selv. Men det er ikke alt - landet er også det perfekte sted for alle, der elsker mere adrenalinfyldte aktiviteter. Du kan tage på lange vandreture i landets bjergrige områder, slappe af på stranden i kystbyerne eller dyrke ekstrem vintersport i landets mange skisportssteder. Landet har et fantastisk landskab at udforske, men livet kan være lige så spændende, hvis du bor i en af de store byer. Bulgarien har en stærk kultur, når det kommer til musik, sport, natteliv, dans og mad, så der er altid forskellige begivenheder og festivaler året rundt.  Her er nogle af de mest populære bulgarske festivaler, som du absolut ikke skal gå glip af:

 • Humor-karneval 
 • Rosenfestival
 • Ilddans Festival 
 • Wake up Friluftsfestival 
 • Wrong Fest
 • International Konkurrence For Sækkepiber
 • Pirin Sings Folklorefestival

Hvis du er en madentusiast, vil du helt sikkert nyde din tid i Bulgarien. Landets gastronomi er virkelig en blanding af alle de forskellige påvirkninger, som har gjort Bulgarien til det land, det er i dag.  Apropos bulgarsk mad, her kan man virkelig mærke et strejf af græske, russiske og italienske retter. Hver region har også sin egen individuelle madlavningsstil - som du kan forestille dig, er maden i kystbyerne meget forskellig fra den mad, der spises i bjergene! Det bulgarske køkken deler også mange opskrifter med det mellemøstlige køkken, så hvis du er vild med retter som moussaka og baklava, er du kommet til det helt rigtige sted.

Leveomkostninger i Bulgarien

Hvis du planlægger at flytte til Bulgarien, kan du forvente ret lave leveomkostninger. Men glem ikke, at lønningerne også er lige så lave. Som vi allerede har nævnt, er huslejen ret billig i Bulgarien, uanset hvilken by du beslutter dig for at bo i.  I Bulgarien er det også meget billigt at spise ude. Et gennemsnitligt måltid på en restaurant koster kun 10 BGN, hvilket svarer til €5. Selv når du går ud for at få en drink med venner, betaler du ikke mere end 3 BGN for en øl (€1,5). Fordelene ved det er, at du kan hænge ud med andre mennesker når som helst og hvor som helst - uden at skulle bekymre dig for meget om din banksaldo. Bulgarien er også kendt for at have fremragende råvarer, så du kan forvente at finde mange lokale frugter og grøntsager i supermarkederne til lave priser. De dyreste produkter, du finder i et bulgarsk supermarked, er normalt importerede produkter, så hvis du holder dig til lokale og sæsonbestemte produkter, vil du kunne holde din ugentlige indkøbsregning relativt lav. I gennemsnit er leveomkostningerne for en person ca. €400 om måneden, eksklusive husleje. Men det er stadig mere end 50% billigere end de €900, som man typisk betaler hvis man bo i Sverige, for eksempel. 

  Sofia København
Fødevarer    
1 kg appelsiner 9 kr 20 kr
12 Æg 1 kg kartofler 10kr 4,6 kr 26,31 kr 14,56 kr
Restaurant/café    
Importeret øl (0,5 l) 13 kr 44,66 kr
Et måltid for to på restaurant 228 kr 650 kr
Cappuccino 10 kr 39,60 kr
Selvforkælelse og helbred    
Fitnesscenter medlemskab 178 kr 270,38 kr
Biograf- billet 45,7 kr 120 kr
Offentlig transport    
Enkelt busbillet 6 kr 24 kr
Taxi (normal tarif, 1km) 3,4 kr 12 kr
Gennemsnitlig løn 6,000 kr 23 530,41 kr

Trafik og offentlig transport

Buzludzha Peak Buzludzha Peak

Når man bor i Bulgarien, skal man aldrig bekymre sig om trafik og offentlig transport, da der er gode forbindelser med alle transportmidler: fly, tog, land- og vandtransport. Desuden er disse alle sammen meget godt forbundet, hvilket giver turister og udlændinge mulighed for at udforske landet fuldstændigt.   Og hvis du foretrækker at køre bilen, er det også en ganske overkommelig mulighed når du bor i Bulgarien - og du kan bruge dit eget kørekort til at udforske landet ad landevejen. Du kan køre med dit nationale kørekort i et helt år, og herefter skal du have et lokalt bulgarsk kørekort. Selv om folk kører i højre side af vejen her, er bulgarerne også kendt for at køre lidt hensynsløst, så du vil måske ikke føle dig som en professionel chauffør i starten af dit bulgarsk eventyr. I byerne kan du forvente en masse trafik, men så snart du kører ud af de beboede områder, er der kun lidt eller ingen trafik - bortset fra de lejlighedsvise dyr på vejen! En anden ting, som du også kan forvente, er ikke så højkvalitets vejene.  Hvis du pendler eller ønsker at udforske mere af landet, er Jernbaner i Bulgarien en billig og effektiv måde at komme rundt på. En gennemsnitlig to timers togrejse koster kun ca. €3 (9 BGN). Jernbanerne er bygget til at forbinde de mest svært tilgængelige områder, så det er en god mulighed, selv hvis du bare vil hoppe på et tog for at få en smuk udsigt over det smukke bulgarske landskab. Bulgarien har også 5 internationale lufthavne med gode forbindelser til hele Europa og resten af verden, så selv hvis du vælger at bosætte dig i landet, har du stadig resten af verden lige uden for døren.

Mød andre expats

Hvis du ønsker at møde andre mennesker, der ligesom dig har flyttet over til Bulgarien, er det ret nemt at finde dem. Det anslås, at der bor næsten 60,000 udlændinge på Balkan, og de fleste af de større byer har et blomstrende udlændingesamfund. Så uanset hvor du tager hen, vil du helt sikkert finde folk fra andre lande. Der er også masser af expatgrupper som kan findes online. I disse grupper kan du finde møder, arrangementer og forskellige rejser. Du skal bare google navnet af den by, du flytter til, samt "expat groups" eller "international groups". Selv om du måske gerne vil finde andre mennesker fra dit land eller andre udlændinge, er det også vigtigt at skabe relationer og venskaber med de lokale folk. Deres engelsk er måske ikke det bedste, men med dit kendskab til bulgarsk og deres kendskab til engelsk burde du forhåbentlig stadig kunne føre en samtale - og de kan også hjælpe dig med at forbedre dine sprogfærdigheder!  

Lær at tale bulgarsk

Bulgarsk er faktisk blevet klassificeret som et af verdens sværeste sprog, så du skal ikke bekymre dig for meget hvis du ikke lærer sproget så hurtigt, men jo mere du øver dig, jo lettere bliver det. Det bliver også meget nemmere at lære et nyt sprog når man er fordybet i det, så at flytte til Bulgarien og møde bulgarere vil virkelig gøre processen en del nemmere. På trods af det store antal udlændinge i Bulgarien, er antallet af bulgarere, der taler engelsk stadig ret lavt. Selv om du nemt vil kunne finde andre udlændinge at snakke med, er det stadig vigtigt at lære nogle fælles ord og sætninger at kende:

 • Hej - здравей (zdravei)
 • Godmorgen - добро утро (dobro utro)
 • Hvordan går det? - как си (kak si)
 • Tak skal du have - благодаря (blagodarya)
 • Det forstår jeg ikke - не разбирам - (ne razbiram)
 • Taler du engelsk? - говорите ли английски (govorite li anglijski)

En anden vigtig ting at huske er, at bulgarerne ofte ryster på hovedet for at sige ja og nikker for at sige nej - hvilket kan være forvirrende for mange udlændinge, som er vant til, at det er omvendt!

At arbejde i Bulgarien

Burgas Beach Burgas Beach

Der er masser af jobmuligheder i Bulgarien for udlændinge, uanset om du ønsker et fjernarbejde eller at arbejde i en af de blomstrende nystartede virksomheder i Sofia. Den gode nyhed er, at mange virksomheder virkelig har brug for flersprogede færdigheder og en udenlandsk erfaring, som de ikke kan finde lokalt. Her er nogle af de vigtigste brancher i Bulgarien, som kan være interessante for udlændinge:

 • Outsourcing-sektoren: Bulgarien er en god outsourcing-destination for mange virksomheder på grund af den løbende udvikling af IT- og forretningsprocesydelser. Der er mere end 600 bulgarske virksomheder der leverer outsourcing af forretningsprocesser (BPO) og outsourcing af informationsteknologi (ITO), og flere indikatorer peger på en hidtil uset økonomisk vækst i fremtiden.
 • Turisme: Bulgariens turistindustri spiller en afgørende rolle for landets økonomi. Ligesom resten af Sydøsteuropa er landet et perspektivrigt marked for hotelejere, da det tilbyder nye destinationer til forretnings- og fritidsrejsende. Der er behov for flersproget personale, og virksomhederne er villige til at betale mere end gennemsnitslønnen. 

Kontormiljø og arbejdskulturen

I Bulgarien kan man forvente en arbejdsuge på 40 timer og 20 dages årlig ferie. Det ret unikke er, at de fleste bulgarske medarbejdere giver dig en bog, hvor du kan udfylde alle dine færdigheder og kvalifikationer ved jobstart. Herefter afleverer du den til din arbejdsgiver, som giver dig den tilbage, når din ansættelse ophører. Dette nyttige dokument viser dine præstationer og færdigheder, som du har udviklet, og som du derefter kan give til andre fremtidige arbejdsgivere. Arbejdskulturen i Bulgarien handler om at skabe gode relationer med andre mennesker. For bulgarerne er tillid supervigtigt, så du kan forvente, at de vil gøre sig umage for at lære dig at kende - også selv om det tager lidt tid i starten. Bulgarerne er normalt direkte og samarbejdsvillige og nyder at arbejde sammen med andre mennesker og i teams. Som i andre lande vil de fleste job have en prøveperiode på op til 6 måneder. Inden for denne periode kan du eller din arbejdsgiver opsige jobaftalen uden varsel. Hvis du har lyst til at opsige et job efter de 6 prøvemåneder, skal du aflevere din opsigelse og fortsætte med at arbejde til udløbet af den fastsatte opsigelsesperiode. Denne periode varierer fra job til job, men loven fastsætter, at opsigelsesvarslet ved afslutning af en fast kontrakt er 30 dage, medmindre du og din arbejdsgiver har aftalt en længere periode, men ikke længere end 3 måneder.

Skatter og løn

I Bulgarien er der også en national mindsteløn, hvilket betyder, at det er ulovligt for en arbejdsgiver at betale dig mindre end det. Bulgariens nuværende mindstelønslove betyder, at en gennemsnitlig person får €300 om måneden, hvis han/hun er over 18 år. Husk dog, at udlændinge får en mere attraktiv løn, og i de fleste tilfælde kan man også forvente forskellige bonusser!  Al indkomst i Bulgarien beskattes med en fast sats på 10%. Denne indkomst er også underlagt forskellige bidrag til social sikring som f.eks. pension, sygeforsikring osv... I alt vil din indkomst blive beskattet med ca. 13%.  Bulgariens lave skatter og overkommelige leveomkostninger gør det derfor til et prisvenligt sted at bo - og du vil sandsynligvis kunne spare nogle af dine penge, mens du er der!  

Networking

Det burde slet ikke være svært at udvide dit professionelle netværk mens du er i Bulgarien pga en blomstrende start-up-kultur, især i Sofia. Der er masser af arrangementer i løbet af året, som alle kan deltage i. Nogle af dem arrangeres via Meetup, hvor du kan finde arrangementer i dit område eller inden for din branche. Du kan også finde arrangementer på Google ved at søge på ting som "Networking events in Sofia" eller "Meet marketing professionals in Bulgaria". Du kan endda søge efter forskellige Facebook grupper der forbinder erhvervsfolk fra hele landet.   

Ankomst til Bulgarien

Plovdiv, Bulgarien Plovdiv

Bulgarien er en del af Den Europæiske Union, hvilket gør det ret nemt at flytte hertil, så længe du kommer fra et andet EU-land. Du skal blot ansøge om en langtidsopholdstilladelse, så du kan forblive i landet mere end 90 dage. Denne opholdstilladelse gælder i 5 år. Det er ret nemt at ansøge om denne opholdstilladelse.  Du skal blot henvende dig til det lokale indvandringskontor i dit område og indsende følgende dokumenter:

 • Kopi af dit pas
 • Arbejdskontrakt fra din arbejdsgiver
 • Adressebevis
 • Betalingsbekræftelse

Du skal også udfylde en formular mens du er der. Myndighederne vil derefter vurdere din ansøgning. Mindre forsinkelser kan ske (det er slet ikke atypisk for alle offentlige procedurer i Bulgarien), så du må ikke forvente at få svar med det samme. Nogle gange kan det tage et par uger. Efter at du har fået din opholdstilladelse, kan du ansøge om et skatteidentifikationsnummer og et ID-kort. TIN-nummeret (et 10-cifret tal) er påkrævet ud over opholdstilladelsen for at kunne registrere dig hos de bulgarske offentlige institutioner og forsyningsselskaber og for at kunne betale skat. Du skal også ansøge om det på det lokale kontor, og det kan tage op til 30 dage.. 

Sygesikring i Bulgarien 

Den nationale sygesikring i Bulgarien er tilgængelig for alle indbyggere og udlændinge. Hvis du arbejder i Bulgarien, skal du betale bidrag fra din løn og dermed dække dine udgifter til den offentlige sygesikring, hvilket giver dig adgang til førsteklasses lægehjælp.  Selv om lægerne og det medicinske personale er veluddannede, har Bulgariens sundhedssystem ikke altid været så godt på grund af dårlig finansiering i fortiden. Kvaliteten har ikke levet op til standarderne i de fleste vesteuropæiske lande. Som nyankommen kan du måske opleve, at institutionerne er i relativt dårligt stand, og at engelsk ikke er almindeligt talt. Dette er dog nu på vej til at ændre sig, og sundhedssystemet har oplevet en mærkbar forbedring - Bulgarien bruger nu 4.2% af sit BNP på sundhedspleje. Kort sagt betyder det, at de har omkring 1.8 læger pr. 1,000 indbyggere, hvilket er højere end EU-gennemsnittet. Det offentlige sygesikringssystem dækker en række behandlinger, diagnoser, medicin og rehabiliteringstjenester, som du kan få brug for, mens du bor i landet. Du har også ret til at vælge din praktiserende læge og tandlæge.  Men der er stadig mange udlændinge, der vælger en privat sygesikring i stedet. Standarden her er typisk bedre end i det offentlige system, og det private system er forholdsvis billigere end i Vesteuropa. De fleste af de private læger er også tosprogede, og ventelisterne er også kortere.

Opret en bulgarsk bankkonto

Uanset om du har status som bosiddende eller ikke-bosiddende, kan alle udlændinge åbne en bankkonto, mens de bor i Bulgarien. Det er relativt nemt at åbne en bankkonto i Bulgarien, selv om Bulgariens administration er velkendt for at være meget papirtung. I de fleste tilfælde skal du bare gå hen til den lokale afdeling af din valgte bank og åbne en konto. Det er altid bedst at undersøge de forskellige banker, før du vælger en, da bulgarske banker har en tendens til at opkræve gebyrer for alt, selv for at hæve penge, så du skal sikre dig, at du får det bedste deal!  Her er nogle af de mest populære banker i Bulgarien:

 • UniCredit Bulbank
 • DSK Bank
 • First Investment Bank (FiBank)
 • Postbank
 • United Bulgarian Bank

Når du har besluttet dig for en bank og har fundet din lokale kontor, skal du som regel medbringe følgende dokumenter for at åbne din konto:

 • Et gyldigt pas eller ID-kort
 • Adresse og kontaktoplysninger
 • Et nyligt kontoudtog
 • Mindste indbetalingsbeløb (typisk kun 10BGN)

Bankkontoen åbnes med det samme, men dit bankkort vil normalt blive leveret til din privatadresse inden for en uge.

De største grunde til at flytte til Bulgarien

Bulgarien er en af de skjulte perler i Østeuropa, så uanset om du vil nyde smukke bjerglandskaber eller pulserende byer, er der masser af valgmuligheder for tilflyttere. Landet er ikke kun ekstremt overkommeligt, men har også alt, hvad du kan få brug for. Hvis du er en ung fagperson, der ønsker at møde nye mennesker og socialisere, er der masser af steder, hvor der altid sker noget, eller hvis du ønsker at sætte skub i din karriere, er der mange ledige stillinger inden for turisme- og outsourcingsektoren, hvor du kan bruge dine flersprogede færdigheder. Udlændinge pleje at komme her for at opleve Bulgariens fascinerende balance mellem natur, historie og kultur med bjerge, der konkurrerer de gyldne strande ved Sortehavet, Donau-floden og livlige byer. Hvis du ønsker at bo i et land, der har en blomstrende kultur og en masse historie at fordybe dig i, er der virkelig ikke noget bedre sted at tage hen end denne Balkanlande.  Her er vores 10 vigtigste grunde til at du bør overveje at flytte til Bulgarien: 

 • Lave leveomkostninger & lejepriser
 • Fremragende transportforbindelser rundt om i landet - og til resten af Europa
 • Lavere indkomstskat
 • Den perfekte blanding af kystbyer og skidestinationer
 • Venlige og imødekommende mennesker
 • En blomstrende start-up virksomhedskultur
 • Masser af historiske og arkitektoniske seværdigheder 
 • Europas spa-hovedstad
 • En rig kultur af musik, dans og mad

Så hvis du er tiltrukket af tanken om at bo og arbejde i Bulgarien, kan du jo tage et kig på nogle af de ledige stillinger i Bulgarien, som vi tilbyder her hos Arbejdeiudlandet!

Balchik city Balchik city

Find din lejlighed i Bulgarien

Annonce