3 misforståelser om at flytte til udlandet

Udlandsophold kan virke som så stor en udfordring at få koordineret, at mange dropper drømmen om at leve som udlandsdansker. Men er det virkelig så svært? 3 misforståelser om at flytte til udlandet:

Styr på det hele?

Det er en generel opfattelse, at et udlandsophold skal være planlagt til fingerspidserne før afrejse. Vi laver lister, kontakter vores netværk, booker bolig og underskriver arbejdskontrakt eller aftale om studieplads. Planlægningen bliver et job i sig selv, og vi opgiver næsten, når vi kommer til indregistrering i vores nye land. For ikke at tale om til visum-ansøgninger. ”Butikkerne er også åbne, efter babyen er født”. Sandheden er, at næsten alt bureaukrati kan klares efter ankomst. De fleste steder i verden vil du kunne gennemføre en registreringsproces i landet, og der er næsten altid mulighed for at møde fysisk op på et statskontor og få hjælp til papirarbejdet. Undersøg på forhånd, hvad du har brug for af indrejsedokumenter, dobbelttjek med den danske ambassade, om du kan registreres efter ankomst, og kom så af sted!  

Svært at få job i udlandet?

En af de største misforståelser om at flytte til udlandet er, at det er svært at finde et job. Men det globale arbejdsmarked er større i dag end nogensinde før, og jobportaler samt sociale sites som LinkedIn har banet vej for åben kommunikation mellem arbejdsgivere og ansøgere på tværs af landegrænser.Som dansker har du et unikt forspring, når det kommer til at søge job i udlandet: Du konkurrerer nemlig mod langt færre ansøgere end hjemme i Danmark.

Danskere er ikke kun attraktive, når det handler om kompetencer og mentalitet: Med den beskedne sum af knap 6 millioner dansktalende mennesker i verden, er danske sprogkundskaber i høj efterspørgsel, og mulighederne for at finde job i udlandet er derfor ofte bedre end for fx engelsk- og spansktalende ansøgere. Har du lyst til at bruge dit modersmål, er der altså masser af jobs målrettet til danskere, som gerne vil til udlandet; lige fra kundeservicejobs til lederstillinger i internationale firmaer med danske filialer.  

Bolig på forhånd?

Skal du have fundet et sted at bo på forhånd? Svaret er nej. Det er selvfølgelig lettere at stige ud af flyet, hoppe ind i en taxa og pakke kufferten ud i din nye bolig. Men der kan være mange fordele ved at klare boligjagten på stedet. Du kan for eksempel leje en midlertidig bolig eller et værelse via Airbnb før din ankomst. Så har du mulighed for at bese de boliger, du søger, og undgår nemmere at blive snydt eller misledt. Er du heldig at få klaret boligen hjemmefra, kan det være en god ide at bede om en videooptagelse af boligen, før du skriver under på noget.

Videoer giver et langt mere realistisk indtryk. Har du en kontakt på stedet, kan du bede vedkommende om at tage til fremvisningen i stedet for dig. Er du den sociale type, kan du booke dig ind på et vandrerhjem eller i et boligfællesskab. Så får du lynhurtigt et netværk, som kan løfte din boligsøgning. Det er i øvrigt også en genial måde at bygge relationer på som nytilflytter.

Du har mulighed for at planlægge din bolig i forvejen. På workwide.dk kan du nemt og bekvemt finde et udvalg af lejligheder og værelser i hele verden!

Er du stadig i tvivl? Forhør dig hos venner og bekendte, som bor i udlandet, så finder du lettere ud af, hvordan du bedst forfølger dine rejsedrømme og undgå misforståelser.

Publiceringsdato 05.07.2018
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce