Udlev drømmen i udlandet

flytte til udlandetPå en gråvejrsdag i Danmark, hvor regnen pisker mod ruden på kontoret, kan det være svært ikke at sidde og dagdrømme om varmere dage med udendørs cafebesøg og gåture langs stranden. Der dukker muligvis en gammel drøm op om at bo og arbejde i udlandet, hvor solen også skinner om vinteren, og hvor folk er glade og fri for bekymringer. Men kan det overhovedet lade sig gøre? At flytte til udlandet for at arbejde er en stor beslutning. Alligevel siger de fleste, der har taget springet, at de erfaringer og den viden, du tager med dig hjem efter et udlandsophold, gør alle bekymringerne til skamme. Det første store skridt er at tage beslutningen om, at man er indstillet på at gøre drømmen til en realitet. Herefter løser det praktiske sig et trin ad gangen.

Hvilket tidspunkt er det rigtige?

Mange tænker nok, at det oplagte tidspunkt til at bosætte sig i udlandet er, når man når pensionsalderen, for da er man ikke længere afhængig af småbørn, karriere, bolig m.m. Men hvorfor vente, når det er muligt at udleve drømmen lige nu og her, mens du er i din bedste alder både helbreds- og karrieremæssigt? Et udenlandsophold med erhvervserfaring vil på alle måder pynte på dit cv. Der er på ingen måde nogen grund til at vente til pensionsalderen med at nyde livet under mere eksotiske og varmere himmelstrøg. Planlægges opholdet grundigt hjemmefra, vil der være rig mulighed for, at du med et udenlandsophold kan gavne din karriere på længere sigt. Vi vil i det følgende se nærmere på, hvilke muligheder, der er i udlandet for forskellige typer af erhverv og aldersgrupper.

Ung i udlandet

Efter færdiggørelse af en længerevarende uddannelse eller i starten af arbejdslivet kan det virke helt uoverskueligt at forestille sig, at man skal være på det danske arbejdsmarked de næste 40-50 år. Men nyheden er, at du kan forme dit arbejdsliv lige, som du ønsker. Mange danske virksomheder opfordrer ligefrem deres yngre medarbejdere til at rejse ud i verden for efterfølgende at komme tilbage med ny viden og erfaring fra udlandet. Måske har den virksomhed, som du arbejder i, allerede afdelinger i udlandet, hvor det er muligt at gøre karriere i en periode. Hvis ikke, findes der adskillige seriøse jobportaler og -søgemaskiner, som har specialiseret sig i at formidle kontakt mellem virksomheder og kvalificerede kandidater fra Danmark. Fordelen ved at anvende en allerede eksisterende jobportal eller -søgemaskine er, at det sparer dig for en masse tid og energi inden rejsen.

Tag familien med

Efter flere år på arbejdsmarkedet vil de fleste typisk være etableret i en dagligdag, der inkluderer ægtefælle og småbørn. Dette vil afholde mange fra at udleve drømmen om at bo og arbejde i udlandet udelukkende ud fra bekymringer om, hvordan det er muligt at få alle brikkerne i puslespillet til at mødes. Det kan dog sagtens lade sig gøre at udleve rejsedrømmen sammen med familien. Uanset hvilken alder dine børn har, vil det på alle måder gavne dem at være en del af eventyret. Har man helt små børn, vælger nogle at kalkulere med, at den ene af forældrene ikke arbejder i perioden, men i stedet bruger den dyrebare tid sammen med børnene. For større børn er det oplagt at melde dem ind i en lokal skole, hvor de lærer den nye kultur og sproget at kende.

Forberedelse er vigtig

Forberedelse er som nævnt en vigtig del af dit ophold i udlandet. Jo flere familiemedlemmer, der er, desto mere forberedelse skal der til. Når det er sagt, skal man selvfølgelig også passe på ikke at komme til at forberede det hele i stykker. En vigtig del af et udlandsophold er, at du ikke helt ved, hvad fremtiden bringer, og hvilken kultur du vil møde på din kommende arbejdsplads.

Livet skal leves nu og her

Som vi har været inde på i artiklen, kan det sagtens lade sig gøre at rive et par år ud af kalenderen og udleve drømmen om at arbejde i udlandet uanset din alder. Du vil med garanti vende tilbage til Danmark som et mere erfarent og åbent menneske. Karrieremæssigt vil et ophold i udlandet gavne dit cv og gøre dig mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. Hvad venter du på?
Publiceringsdato 04.03.2020
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce