10 ting danskere i udlandet savner

Det er fantastisk at opleve nye lande og kulturer på nært hold, og du får hurtigt nye yndlingsretter og bliver fan af det anderledes klima og de nye vaner. Men så er der lige det med rugbrødet, hyggen, det gode drikkevand i hanen, og andre ting, vi tager for givet, når vi er hjemme i Danmark. Her er 10 ting, som danskere i udlandet savner.

Rugbrød og frisk mælk

Spørger man en dansker, hvad de elsker at spise her til lands, er det de færreste, der nævner rugbrød, leverpostej og spegepølse. Men når vi bor i udlandet, er det de ting, vi er vant til at spise til hverdag, vi savner allermest. Nogle madvarer er ikke til at skaffe i udlandet, og andre er af en anden kvalitet. En caffe latte lavet med langtidsholdbar mælk er bare ikke det samme. Danske mejerivarer som mælk, smør og ost er sammen med rugbrød noget af det, udlandsdanskere savner allermest. Lakrids er også en topscorer på listen over afsavn, men det er heldigvis en af de madvarer, der er til at have med i kufferten. Bliver trangen stærk, findes der netbutikker, som sender danske varer til udlandet. Tjek eksempelvis hjemve.dk 

Hygge og familie

Selvom folk i andre lande kan være mere udadvendte end danskerne og eksempelvis have en levende restaurant- eller gå-i-byen-kultur, så savner vi alligevel den helt særlige danske hygge. Det kan være at drikke kaffe sammen i privaten eller at spise en middag i trygge omgivelser med stearinlys på bordet. Hygge handler om samvær med nære venner i uformelle rammer. Når vi hygger, slapper vi af og er os selv, og derfor nævner udlandsdanskere også venner og familie som noget af det, de savner. Det er især omkring jul, at savnet af hygge – og af alle de lækre julegodter, der hører med – er størst, og mange udlandsdanskere vælger derfor at fejre julen i Danmark. De seneste år er hygge blevet en international trend, så hvad med at invitere nye venner i udlandet på dansk hygge?

Vejret og årstiderne

Vi danskere brokker os meget over vejret, men når vi rejser, savner vi alligevel de vekslende temperaturer, skiftende årstider, at tage en varm trøje på og lange, lyse sommernætter. Og så er vejret sådan en god icebreaker i Danmark, hvor man altid kan åbne en samtale med en kommentar om vejret.

danskere i cykelstierCykelstier

Danmark har nogle af verdens bedste cykelstier og de bedste forhold for cyklister i byerne. Den nemme og billige transportform savner udlandsdanskere i lande, hvor der ikke rigtigt er en cykelkultur, og hvor man er afhængig af bil, offentlig transport eller må gå.

Ironi og sarkasme

Humor har mange former, og danskere i udlandet kan komme ud for, at der ikke bliver grinet så meget, når de bruger ironi og sarkasme, som danskere efter sigende har en svaghed for. Brug af ironi og sarkasme kan blive opfattet negativt i udlandet og måske endda misforstået, så husk det, inden du kommer med en ironisk kommentar om din vens nye sko.

Fælles referencer

Det er fantastisk at få nye venner, men hvis de er fra andre lande, kan det være svært at få dem til at danse med til et nummer af Gasolin eller til at få grineflip over Rytteriet. De fælles kulturelle minder er savnet af udlandsdanskere, men når vi så kommer hjem, savner vi fællesskabet fra vores nye land. Og når vi har fået stillet trangen til rugbrødsmadder og frisk mælk, begynder vi at savne alle de nye madfavoritter fra udlandet. Græsset er altid grønnere på den anden side, så man må sørge for at nyde det, man har.

Publiceringsdato 31.05.2022
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce