Top 10: De bedste lande at bo i

Er din eventyrlyst blevet vakt, og er du interesseret i at gøre international karriere i udlandet, samtidig med at du får dit livs oplevelse ved at arbejde og bo i et fremmed land - så er du kommet til det rette sted! Verden er åben som aldrig før, og der er spændende jobmuligheder i vidt forskellige lande hele verden over. Din største udfordring bliver at vælge, hvilket land du skal fokusere på! Derfor har vi samlet en top ti over nogle af verdens bedste lande at arbejde og bo i, som du forhåbentligt kan bruge som inspiration, når du overvejer, hvor dit næste eventyr skal føre dig hen. Listen er blandt andet sammensat ud fra GDP per capita rangeringen af OECD lande, men andre faktorer, såsom jobmarked og åbenhed for tilflyttere, er også taget med i betragtning.

10: Belgien

Man kommer ikke udenom Belgien på en liste over de bedste destinationer for danskere at flytte til med henblik på at bo og arbejde i landet. Belgien er et af de rigere EU-lande med en høj levestandard og en fantastisk levevelfærd. Og så er Belgien naturligvis hjem for EU og NATO og derfor oplagt at overveje, hvis du sigter efter en karriere inden for politik, jura, offentlig administration, undervisning eller lignende. Udover disse store organisationer er landet desuden hjem for en række store internationale virksomheder, så selv hvis dine interesser ikke falder under ovenstående kategorier, kan der sagtens være spændende jobudsigter for dig i Belgien. Med sin centrale beliggenhed i Europa er Belgien et perfekt udgangspunkt for globale unge professionelle og et land med en rig madkultur og smuk natur, der bare må opleves, samt en lang, fascinerende historie.

9: Sydkorea

Sydkorea har gennemgået en eksplosiv økonomisk vækst, siden koreakrigen hærgede landet og efterlod det fattigt og ødelagt. Siden har den sydkoreanske økonomi rejst sig på rekordtid, og Sydkorea er i dag et topmoderne samfund, der overgår mange europæiske lande i deres adgang til ny innovativ teknologi. Sydkorea er hjem for flere af de asiatiske tech giganter, mens de fleste internationale teknologifirmaer har kontorer i Sydkorea, som er et betydeligt marked for teknologiske produkter. Storbyer, som Seoul og Busan, er overvældende metropoler spækket med små lokale restauranter, karaokebarer, neonskilte og højhuse og er destinationer, som er værd at opleve. Sydkorea er et åbent og internationalt orienteret samfund, der er vant til, at udlændinge strømmer til landet, og derfor tager varmt imod udenlandske gæster. Samtidig er det heller ikke et stort besvær at få arbejdsvisum til landet.

8: Japan

Sammenlignet med Sydkorea er Japan ligeledes et topmoderne samfund, som dog har haft århundreder til at udvikle sig til det højteknologiske land, vi kender i dag. Derfor er Japan et land fyldt med fascinerende kontraster - traditionelle thehuse står side om side med spejlblanke skyskrabere, og i Japan er der virkelig noget for enhver smag, hvad enten du er historienørd eller besat af moderne gadgets. Japan trives økonomisk og er hjem for en lang række store nationale og internationale virksomheder, og derfor et boomende jobmarked. Det kan være lidt sværere at finde jobs, hvis du slet ikke taler japansk, medmindre du søger inden for rent internationale brancher såsom turisme.

7: Italien

At leve og bo i Italien er uden tvivl mange danskeres store drøm. Den italienske madkultur er verdensberømt, og hvem ville ikke gerne spise italiensk pasta med friske råvarer og drikke lokal vin hver eneste dag! Og drømmen er i allerhøjeste grad inden for rækkevidde. Som EU-land står Italiens grænser nemlig åbne for danskere, der ønsker at arbejde og bo i udlandet. Taler du italiensk, er der rigeligt med stillinger at søge, men selv hvis du ikke gør, er der som regel en del stillinger at finde inden for turistbranchen eller hos internationale virksomheders shared service centres eller BPO's, hvor arbejdssproget som regel er engelsk. De italienske storbyer som Rom og Milano er energiske knudepunkter for handel og industri, men det er også værd at overveje mindre byer og mindre velkendte destinationer for din jobsøgning i Italien.

6: England

Som international arbejdssøgende har du sikkert allerede overvejet London, som fortsat er et af de helt store knudepunkter for europæisk handel og industri - dermed jobs. Men England er meget mere end bare London, som nok er rig på jobmuligheder, men også kæmper med meget høje leveomkostninger. Mange af de mellemstore engelske byer er mindst ligeså interessante destinationer for danskere, der ønsker at gøre karriere i et engelsktalende land og dermed booste sine muligheder for at skabe en lang, international karriere. Brighton og Birmingham er gode bud på to sådanne mellemstore byer, der er rige på muligheder. Det er værd at være opmærksom på, at det endnu er uklart, hvordan borgere fra EU-lande vil kunne opnå arbejdsvisum efter Brexit, men netop derfor er det måske netop nu værd at udnytte muligheden for at rejse til England.

5: Island

Island er måske ikke et af de første lande, du kommer i tanker om i forbindelse med jobsøgning. Island er dog et rigt og topmoderne land, hvis industri og handel stortrives - og så har Island og Danmark historisk haft et særligt forhold, så de to lande fortsat har mange samarbejder på tværs af hav- og landegrænser. Mange danske virksomheder er til stede på Island, og omvendt, og du kan være heldig at finde en åben stilling hos en af disse danske virksomheder eller hos lokale organisationer. Og Island har rigeligt at byde på efter arbejdstid - den rå og smukke islandske natur er verdensberømt, og turister valfarter hvert år hertil for at se landets vulkaner, geysere og gletsjere. Udover naturens skønhed byder hovedstaden Reykjavik også på et uforligneligt natteliv, der på alle måder kan konkurrere med Europas storbyer.

4: USA

For mange er idéen om at arbejde og leve i USA den ultimative drøm, som kan virke uopnåelig i betragtning af USA's noget strikse immigrationspolitik. Det er da heller ikke alle og enhver forundt at opnå visum til at bo og arbejde i USA, men det kan lade sig gøre, hvis man gør sig sit hjemmearbejde og sætter sig grundigt ind i kravene og det nødvendige papirarbejde. Industrien og jobmulighederne i USA behøver næppe nogen yderligere introduktion. Store virksomheder med hovedsæde i de amerikanske storbyer som New York, Los Angeles, Portland og San Francisco er verdensberømte og førende inden for udvikling af ny, innovativ teknologi, finans- og bankverdenen og meget mere. Endelig er New York og Los Angeles især hovedsæderne for amerikansk popkultur og underholdning, der eksporteres til hele verden, og er derfor drømmedestinationer for mange i disse brancher.

3: Tyskland

For mange danskere, der har måttet slæbe sig igennem tyskundervisning i folkeskolen, er Tyskland måske ikke den mest oplagte drømmedestination. Men særligt den tyske hovedstad, Berlin, er i de senere år blevet en af de helt store spillere på den europæiske scene for innovative start up virksomheder, og er en magnet for unge jobsøgende fra hele Europa. Berlins fokus på teknologi og innovation har gjort byen til et knudepunkt for international industri, og det er ikke længere nødvendigt at støve sine tyskfærdigheder af, inden turen går til den tyske hovedstad. Berlin er så international en by, at mange virksomheder benytter engelsk som hovedsprog, og selv på restauranter og barer vil du opleve, at ansatte ikke taler tysk, men engelsk. Selvfølgelig er det også værd at nævne at Tyskland, som EU-land, ikke kræver arbejdsvisum af danskere, der vil til byen og søge jobs.

2: Norge

Norge ligger ikke fjernt fra Danmark hverken geografisk eller kulturelt. Netop derfor kan Norge være en perfekt destination for dig, der gerne vil opleve at arbejde og bo i udlandet og oparbejde alle de vigtige livserfaringer og oplevelser, der følger med - uden dog at flytte tusindvis af kilometer hjemmefra til en kultur og et sprog, der føles helt fremmed. Norge er et rigt land med en industri i stor trivsel og med høje lønninger. Mange danskere inden for vidt forskellige erhverv rejser til Norge i kortere eller længere perioder for at tage arbejde og tjene flere penge, end de ville have været i stand til i Danmark. Især er der mange jobs at få inden for turisme og sundhedssektoren, men også byggeindustrien har ofte mangel på arbejdskraft i Norge. Og nok føles Norge ikke alt for fjernt fra Danmark, men de har dog en noget mere storslået natur.

1: Schweiz

Schweiz ligger øverst på denne liste grundet landets høje GDP per capita, høje levestandard og gode muligheder for at gøre karriere hos store internationale virksomheder. Schweiz er således hjemland for hele femten Fortune 500 virksomheder heriblandt Nestlé, Novartis, Credit Suisse, Coop Group, Adecco Group og mange flere. Schweiz importerer derfor rigeligt med international arbejdskraft særligt inden for finans, jura, handel og business. Schweiz har hele fire nationale sprog, og det er derfor en stor fordel at være to- eller flersproget, hvis du ønsker at gøre karriere i Schweiz. Og mens det schweiziske arbejdsmarked selvfølgelig har sin helt egen appel, er det svært ikke at fremhæve den storslåede natur som en af de tungtvejende grunde til at overveje at flytte til Schweiz. Bjerglandskabet er uforligneligt, og du vil opleve, at indbyggere i Schweiz netop også bruger meget tid i naturen.

Publiceringsdato 09.01.2020
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce