Undgå disse 6 svindelnumre når du søger lejlighed i udlandet!

En af de største og sværeste ting, når man flytter til udlandet, er at finde et sted at bo. Huslejen vil helt sikkert fylde det meste af dit budget, og det kan føles uoverskueligt at vide, hvor du vil bo, hvad det kan koste, og hvem du kan stole på. Desværre er der svindlere, der benytter lejligheden, når de bemærker din uvidenhed og hastværk med at søge bolig i det nye land. Alt sammen for at snyde dig for penge.

For at gøre det nemmere at finde en sikker udlejer med den rigtige bolig til dig, har vi samlet seks fiduser, du skal være opmærksom på, når du leder efter en lejlighed i udlandet. Du kan også finde verificerede og sikre udlejere og lejligheder gennem vores samarbejder med de største virksomheder i branchen her.

"Betal først, kontrakt senere"-udlejeren

I en perfekt verden ville alle udlejere være ærlige, behagelige og nemme at have med at gøre. Men ak, vi lever i den virkelige verden! Der er snedige ræve derude, som påstår, at de har en lejlighed, men så opdager du, at det har de ikke. Husk altid, at du ikke skal betale din husleje eller dit depositum, før du har været på en grundig rundtur i ejendommen og har nøglerne i hånden.

Hvis udlejeren er ivrig efter at fylde sine lommer, før han underskriver en kontrakt, er det her du skal løfte et øjenbryn. Måske skynder de på handlen og hvisker, at andre står i kø for at få den samme ejendom, men de kan bedre lide dig - men kun hvis du betaler på forhånd.

"Mit-Barn-Har-Lavet-Papirarbejdet"-lejekontrakten

Snedige svindlere kan være lige så kreative og overbevisende som en brugtbilssælger på provision. De kan endda finde på at give dig en kopi af lejekontrakten for at vinde din tillid.

Vær på vagt, når du læser disse dokumenter. Dårlig stavning og grammatik er en sikker vinder. Hold også øje med manglende eller fiktive lejeadresser og personlige oplysninger. Hvis kontrakten ser ud, som om den er blevet lavet i en frokostpause, er den det sandsynligvis også.

Den usynlige udlejer

usynlig udlejer

Forestil dig, at du udlejer din lejlighed. Du vil helt sikkert gerne møde din potentielle lejer, ikke? Det burde gå begge veje!

Udlejeren har måske ikke mulighed for at møde dig ansigt til ansigt, hvis de er i et andet land, men de bør i det mindste være interesserede i et videoopkald. Det giver dem en fornemmelse af, hvem du er, og giver dig en virtuel rundvisning i lejligheden.

Hvis udlejeren er fuld af undskyldninger for, hvorfor de ikke kan vise lejligheden frem eller virker uinteresserede i at videochatte, er det tegn på, at du skal begynde at bekymre dig.

"For godt til at være sandt"

Kender du ordsproget: "Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det det sikkert også?" Denne gamle visdom lyder højt og sandt,især i denne sammenhæng. Hvis den lejlighed, du kigger på, ser ud til at være et røverkøb, kan det være et tegn på, at der er noget galt.

I stedet for at danse en glad dans og impulsivt sige ja til den mistænkeligt lave pris, så hold en pause og tænk dig om. Sammenlign priserne på lignende lejligheder i samme område, for at få en fornemmelse af, hvad du bør betale.

Udlejeren, der ikke stiller spørgsmål.

En prisværdig udlejer værner om sin ejendom og ville ikke turde leje den ud til en uansvarlig, økonomisk ustabil eller upålidelig person. Derfor skal du forberede dig på at fremvise visse dokumenter, der garanterer din troværdighed som udlejer, f.eks: - Personligt ID - Beskæftigelses- eller studiebevis - Indkomstbevis. Hvis udlejeren ikke screener dig, bør alarmklokkerne begynde at ringe - du har måske at gøre med en svindler. Men husk, at for meget entusiasme fra deres side for at få fat i dine dokumenter også kan være et maskeret forsøg på at stjæle din identitet. Hvis du er i tvivl, så tøv ikke med at spørge, hvad de skal bruge dine dokumenter til og hvorfor. Hvis deres svar er undvigende, irriteret eller simpelthen ikke hænger sammen, er det på tide at trække sig.

"Behold-depositum"-udlejeren

Et depositum er et beløb, som lejeren betaler til udlejeren ved lejemålets begyndelse, og som returneres ved lejemålets afslutning, forudsat at lejeren forlader ejendommen i tilfredsstillende stand. Da regler og love omkring depositum kan variere meget fra land til land, skal du sørge for, at det er tydeligt beskrevet i kontrakten, hvornår du får dit depositum tilbage. Gå ejendommen igennem med din udlejer, og fotografer eventuelle skader. På den måde ved du, hvad der var der, da du flyttede ind, og hvilke skader, der eventuelt er sket under dit ophold.

Brug disse tips til at holde dig sikker. Styr uden om disse udspekulerede svindelnumre, og hold din lejlighedsjagt sikker og tryg. For et ekstra lag af sikkerhed, hvorfor så ikke finde dit nye hjem gennem Workwide? Tjek de ledige, kontrollerede og sikre boliger i udlandet lige her. Vær på vagt og held og lykke!

Psst... ud over boligsvindel er der også andre former for svindel, du skal passe på, når du flytter til udlandet. Læs mere om dem her.

Publiceringsdato 03.07.2023
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce