Sådan skriver du dit CV til et job i udlandet

At lave et godt og relevant CV til et job i udlandet er allerede lidt af en kunst. Du skal tænke på strukturen og sørge for at have alle dine relevante oplysninger med. Den mest almindelige opsætning til at skrive dit CV er at have din uddannelse, din erhvervserfaring og dine udmærkelser opstillet med din nuværende eller seneste erhvervserfaring øverst. Dit CV skal også fremhæve dine færdigheder, og hvad du har opnået i din karriere.

Nogle nøglefaktorer at huske på

 

 • Hav en klar struktur - dit CV skal ikke være svært at læse eller forstå. Et forslag til struktur kan være:
  • Personlige oplysninger
  • Om dig- sektion
  • Resumé
  • Erhvervserfaring og præstationer
  • Uddannelse
  • Færdigheder og viden
  • Frivilligt arbejde
  • Sprog du taler
  • Interesser
 • Sæt din erfaring i kronologisk rækkefølge med dit seneste job/uddannelse øverst
 • Undgå tidsmæssige huller i dit CV - men hvis du har nogle, så vær ærlig omkring grunden, (måske mistede du dit job under pandemien, og det har taget dig et stykke tid at finde en ny stilling). Det anbefales ikke at give for mange detaljer, hvis det drejer sig om personlige problemer.
 • Brug et professionelt billede, hvis du vil vedhæfte et. Det er dog ikke et must.

Skræddersy dit CV til stillingen og landet

at skriva et CVHvis du planlægger at lave dit CV til et job i udlandet, er det skik at have oversat dit CV til engelsk . Det er vigtigt ikke bare at bruge Google translate og håbe på det bedste. Du skal sørge for, at din tekst er professionel og tilpasset det job, du søger. Tænk på de små ting, såsom hvordan man korrekt oversætter de jobtitler, du har haft, og hvordan man skriver datoer. Husk at måneder er skrevet med store bogstaver, for eksempel “January”. Udover dette bør du skræddersy dit CV, så det matcher virksomheden, jobbet og placeringen , da disse alle er vigtige faktorer på deres egen måde. Start med nøje at gennemgå jobbeskrivelsen. Hvad søger arbejdsgiveren nøjagtigt? Mere specifikt hvilke ord og sætninger bruger de? For eksempel kunne de færdigheder, der er anført i jobannoncen, være: stærke kommunikationsevner, venlig personlighed og villig til at gå den ekstra mil. De samme ord og sætninger skal medtages et eller andet sted i dit CV, på denne måde understreger du, at du har det, der kræves af jobbet. Et andet godt tip er at besøge virksomhedens hjemmeside for at se, hvordan de præsenterer sig; har de en legende tilgang eller en mere seriøs tone? Tilpas dit CV efter det, du ser. Du bør også undersøge virksomheden dybere, måske har de nogle virksomhedsværdier eller mål, som du kan dreje til din fordel. For eksempel vil de måske øge deres kundetilfredshed til 100 % inden for et år. Her kan du tilføje en sætning i dit CV, for eksempel; 'I min tidligere rolle hjalp jeg med at udvikle et spørgeskema, der øgede kundetilfredsheden.' Endelig bør du også skræddersy dit CV til det land, jobbet er i. Du bør fremhæve, at du er klar til at flytte til udlandet, og at du føler, at dette er det rigtige valg for din karriere. Du bør også inkludere sprogkundskaber, der passer til både jobbet og landet, som du muligvis flytter til. Og hvis du ikke kender sproget på forhånd, kan du understrege, at du er villig til at tage et sprogkursus og lære. Bortset fra sprog kan du fremhæve færdigheder relateret til at flytte til udlandet. For eksempel at du er organiseret, villig til at bevæge dig ud af din comfort zone, og at du altid er klar til nye udfordringer og til at lære dig selv at kende på nye måder.

Prøv en skabelon for et få et stilfuldt design

At have et CV der skiller sig ud kan gøre en enorm forskel, når du ansøger om et job i udlandet. Der er ofte mange mennesker, der konkurrerer om den samme stilling, og det betyder, at de mennesker, der ansætter, vil se og gennemgå mange CV'er, når rekrutteringsprocessen starter. Der er ikke noget galt med at have et simpelt CV med alle dine præstationer stående på et ellers tomt ark. Men hvis du vil prøve noget nyt, er det let at finde færdige skabeloner, som du bare kan udfylde. Eksempelvis kan du i Word finde gratis skabeloner til CV'er, der har nogle flotte designs. Du bør dog ikke overdrive det, i sidste ende skal dit CV se rent og professionelt ud. Hvis du ikke vil bruge en skabelon, skal du sørge for at designet er pænt og nydeligt. Brug for eksempel en simpel skrifttype, der er let at læse, sørg for at have jævne mellemrum mellem alle afsnit og fang læsernes øjne med punkttegn, når du noterer ting.

Gør en ekstra indsats med dit resumé

Ideas for a CVØverst på dit CV skal du have en kort oversigt over dine oplysninger, hvad du kan tilbyde og de færdigheder, du kan tilføje virksomheden - for at give virksomheden et indblik i, hvad du kan, og hvorfor du er perfekt til det job, du ansøger om. Dette resumé skal også fremhæve dine professionelle præstationer og den erfaring, du har, der er relevant for jobbet. Men undgå at bruge kedelige klichéer, såsom 'hårdtarbejdende' og 'god til multitasking'. Resuméet skal være som en forhåndsvisning af, hvad der senere forklares mere grundigt i dit CV. Prøv at holde det på maksimalt fem sætninger. Eksempel: Erfaren kundeservicemedarbejder med 2+ års erfaring, forpligtet til altid at opnå 100 % kundetilfredshed. Selvmotiveret, resultatorienteret og i stand til at tilpasse sig hurtige ændringer. Dokumenteret erfaring med at identificere behov for forandring og finde rentable løsninger til både virksomhed og kunde. Blev valgt til månedens medarbejder i 5 måneder i træk.

Nævn nogle præstationer efter hvert job

Det er ret almindeligt at nævne, hvad dit hovedansvar var i dine tidligere roller, for eksempel kan du sige, at du håndterede kommunikationen mellem forskellige teams, eller at du holdt styr på virksomhedens økonomiske vækst. Selvom dette er gode punkter, skal du også inkludere nogle af dine præstationer. De mennesker, der skal ansætte dig, vil gerne vide, hvad du opnåede i dine tidligere job, ikke specifikt hvad du gjorde hver dag. Tænk på ting, du gjorde, der gjorde en forskel i dine tidligere ansættelser. Måske skabte du en skabelon, som folk kunne bruge, når de skrev virksomhedens nyhedsbrev, der endte med at spare virksomheden tid og kræfter? Dette er en god ting at understrege, da det viser, at du er kreativ og løsningsorienteret.  

Undgå disse fejl

 

 • mistakes in a CVAt skrive ét CV til alle jobs i udlandet, du ansøger om - Ingen job er ens, og derfor skal dit CV ikke se ens ud for hver stilling, du ansøger om. Som nævnt tidligere bør du skræddersy dine erfaringer og færdigheder til det job, du søger, virksomheden og det land, du vil arbejde i. På denne måde ser rekruttereringsfolk de færdigheder og præstationer, der passer til den rolle, de ønsker at besætte.

 

 • Stavefejl - dette er muligvis den mest almindelige fejl i CV'er og den mest åbenlyse at undgå. Stavefejl undgås let ved at lade en anden læse dit CV igennem, inden du sender det ud. På denne måde kan de også fange eventuelle grammatiske fejl såvel som stavefejl. Men selv efter dette skal du sørge for at dobbelt- og endda tredobbelt-tjekke det, inden du sender det ud.

 

 • Ikke at skrive ulønnet erfaring - for yngre mennesker, der er på udkig efter deres første job på entry level, er det vigtigt at tilføje al relevant erfaring, du har, selvom det er fra et ulønnet praktikophold. Dette kan også omfatte, hvis du havde noget ansvar i skolen, såsom at drive skoleavisen. Eller det kan være frivilligt arbejde, såsom at arrangere en strandoprydningsdag.

 

 • Undgå løgne - Denne taler for sig selv. Selvom det til tider kan være fristende, er det uetisk at lyve på dit CV og det vil give bagslag senere hen. Før eller senere vil din arbejdsgiver finde ud af det.

 

 • Undgå klichéer - Mange sætninger og udsagn, som du ser på CV'er i dag, er overbrugte og meningsløse. At sige, at du er en 'hårdtarbejdende person', adskiller dig ikke rigtig fra andre. Prøv i stedet at beskrive dig selv og dine færdigheder mere specifikt. Det er let at sidde fast i disse almindelige sætninger, når du ikke skriver på et andet sprog, men prøv at slå synonymer op eller spørge venner om erstatningsord.

 

Tilføj arbejdseksempler

Har du en hjemmeside dedikeret til ting, du har gjort, eller en portefølje, der viser dit arbejde og dine resultater? Dette kan inkludere arbejde, du har udført for et websted, for eksempel skrev du måske al teksten, hjalp med at kode den eller endda byggede den fra bunden? Tilføj et link til disse på dit CV eller i dit følgebrev. Dette er bevis og eksempler på afsluttet arbejde, som mange rekrutteringsfolk eller arbejdsgivere ønsker at se, og som giver dem en rimelig mulighed for at bedømme dine færdigheder. Dette inkluderer også, hvis du har eksamensbeviser eller udmærkelser. For eksempel har du måske taget et kursus i Social Media Marketing og har nu et certifikat eller et eksamensbevis, eller du modtog et stipendium eller en belønning tilbage, da du gik i skole. Hvis der er plads på dit CV, bør du nævne dette.

Hvad hvis jeg endnu ikke har nogen erhvervserfaring?

Ved mange jobs skal ansøgeren have nogle tidligere erfaringer, for eksempel en eksamensgrad i noget relateret til stillingen eller tidligere erhvervserfaring i en lignende rolle. Men hvis du søger om dit første rigtige job efter skolen og derfor mangler denne slags erfaring, skal du arbejde med det, du har, hvilket kan være lige så relevant! For eksempel har du måske studeret i udlandet i nogen tid, og i løbet af denne oplevelse hentede du nogle nye sprogfærdigheder, oplevede personlig vækst og lærte andre nyttige færdigheder, der kunne passe til jobbet. Måske taler du allerede tre eller fire sprog, ikke perfekt men nok til at klare dig og kan bruge disse sprogfærdigheder til din fordel. Måske har du udført frivilligt arbejde eller et ulønnet praktikophold i udlandet, der lærte dig ting, som du mener kunne være nyttige til den rolle, du ansøger om. Hvis du har arrangeret ting som strandoprydning eller fundraisings, kan dette også nævnes, da det viser, at du er motiveret og villig til at arbejde for forandringer.  

Sørg for, at dine referencer er opdaterede

colleagues talkingDu er ikke forpligtet til at sætte referencer på dit CV, nogle tilføjer blot en sætning som "referencer kan oplyses efter aftale", hvilket betyder, at hvis virksomheden beder om dem, kan du give dem. Men at have en reference, der er anført, kan også give dit CV mere troværdighed og vise, at du har folk, der vil garantere for dine færdigheder og kompetencer. Hvis du ønsker at liste dine referencer, skal du sørge for, at de er opdaterede og relevante, og selvfølgelig spørge de personer, du vil opføre som referencer, om det er i orden med dem. En reference er nok, medmindre jobbet beder om mere, og det skal være en, der kender dig godt professionelt og kan tale om, hvordan du klarer dig på arbejdspladsen. Dette kan være en tidligere eller nuværende kollega eller en tidligere eller nuværende manager/chef. Hvis du er nyuddannet, kan du bede en lærer om at være din reference. Sørg for at medtage deres navn, titel og en måde at kontakte dem på, enten en e-mailadresse eller et telefonnummer.

Design dit CV ud fra landet

En anden ting du skal huske på er, at mange lande har deres egne præferencer, når det kommer til stilen på CV'et. For eksempel er der en ret stor forskel på, hvordan et CV skrives i Spanien sammenlignet med Storbritannien. Hvis du søger et job i udlandet, er nogle almindelige faktorer på et CV at tilføje dine sprogfærdigheder, og i de fleste lande kan du tilføje et foto. Nogle mere dybtgående eksempler er:

 • Spanien - Et CV skal have personlige oplysninger såsom din fulde adresse, fødselsdato og fødested samt din nationalitet. Tilføj et foto.
 • Portugal - Et CV skal være 2-3 sider langt og have personlige oplysninger såsom fødested og fødselsdato, nationalitet og ægteskabelig status. Læg også lidt vægt på kurser og seminarer, du har deltaget i professionelt. Tilføj et foto.
 • Grækenland - Et CV kan være 3-5 sider langt, du skal tilføje mindst tre referencer, mænd skal nævne, hvis de har været i militæret, og du skal bruge lidt ekstra tid på at nævne arbejdserfaring og præstationer
 • Italien - Et CV skal være 1-2 sider, tilføj personlig information inklusive adresse og telefonnummer, mænd bør nævne, hvis de har været i militæret. Færdigheder og professionelle mål skal nævnes i følgebrevet.
 • Tyskland - Et CV skal have et foto og bestå af 1-3 sider. Tilføj personlige oplysninger som nationalitet, fødselsdato og -sted, ægteskabelig status, adresse og telefonnummer. Tilføj referencer og gå i detaljer om tidligere erfaringer, uddannelse, studier i udlandet, og hvilke sprog du taler.

Så for at være på den sikre side, når du skriver et CV til et job i udlandet, skal du undersøge lidt om landet, og hvordan de foretrækker CV'et, inden du sender din ansøgning.  

Du er klar - gå i gang med at skrive dit CV til et job i udlandet!

Et godt CV tager dig længere, end du tror. Når du ansøger om et job (i udlandet eller ej) handler det om at give et godt førsteindtryk, og her på Workwide elsker vi at give dig de værktøjer, du har brug for til at få succes. Et godt tip er at starte med et stærkt CV på dit eget sprog, som du er tilfreds med, og derefter bruge lidt tid og kræfter på at oversætte det efter professionelle standarder. Husk at holde det klart og struktureret og undgå stavefejl og grammatiske fejl. Uddyb hvorfor du vil have jobbet, og hvorfor du mener, at du ville være perfekt til det - ved at fremhæve dine unikke færdigheder og kompetencer. Og husk altid, altid , at få en anden til at gennemlæse dit CV og følgebrev, inden du sender det! Når dit CV er færdigt og poleret, er det næste skridt at lave et fremragende følgebrev . Og vi har selvfølgelig også nogle nyttige tip til dette dokument. Tjek det ud!

Publiceringsdato 24.11.2020
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce