Coronavirus og international rekruttering

Den nuværende Coronavirus-pandemi har tvunget mange virksomheder verden over til midlertidigt at ændre arbejdsmetoder. Workwide Group arbejder med international rekruttering, og er således direkte berørt af restriktionerne på grund af Coronavirus. Derfor vil vi i denne artikel give et indblik i og information om den nuværende situation i vores marked samt forklare, hvordan dine muligheder for at finde et job via vores jobsites eventuelt kan blive påvirkede.

Coronavirus

Coronavirus og dine internationale karrieremuligheder

Hvordan har virksomheder reageret på Coronavirus med hensyn til ansættelse af udlændinge?

På grund af situationen i forhold til Coronavirus har flere af vores arbejdsgivere valgt midlertidigt at indstille rekruttering fra udlandet. Det er årsagen til, at du muligvis vil se færre internationale jobtilbud på vores jobsites i nærmeste fremtid. Det er en smule kompliceret for arbejdsgivere at sætte en ansættelsesdato på internationale jobs lige nu. Nogle virksomheder modtager stadig ansøgninger, men forventer at suspendere nyansættelser snart. Der er imidlertid mange arbejdsgivere, der stadig rekrutterer. Nogle få arbejdsgivere søger sågar i øjeblikket ansatte til nyoprettede distancejob. Virksomheder verden over skærer i stigende grad ned på forretningsrejser, og tilskynder til fjernarbejde. Det er årsagen til, at du vil opleve en stigning i antallet af tilbud om distancejob på vores jobsites i nærmeste fremtid.

Hvad kan jobsøgende forvente lige nu og i nærmeste fremtid?

Eftersom mange landegrænser er lukkede, er mange arbejdsgivere usikre på situationen i nærmeste fremtid. De kan derfor ikke give os en tidshorisont på, hvornår de vil genoptage deres internationale rekruttering. Imidlertid er der som tidligere nævnt en række arbejdsgivere, der fortsætter deres rekrutteringsproces og gennemfører jobsamtaler via Skype eller tilsvarende former for videokonference. Det er dog ikke sandsynligt, at ansøgere vil blive tilbudt internationale stillinger med startdato lige foreløbig. Vi er klar over, at vores arbejdsformer sandsynligvis vil ændre sig på længere sigt som konsekvens af de forholdsregler, der er truffet på grund af Coronavirus. Disse ændringer vil i kombination med det stigende ønske om fleksible arbejdsmuligheder og bevidstheden om rejseaktiviteters miljøpåvirkning accelerere standardiseringen af distancejob.

Disse muligheder for distancejob er rigtig populære blandt vores brugere, der for manges vedkommende har en international livsstil med mange rejser, der til tider fordrer en fleksibel arbejdsform. Vi har opslået flersprogede distancejob på vores jobsites de seneste knap to år, og eftersom populariteten af distancejob allerede er stigende, øger vi i Workwide Group nu indsatsen for at promovere distancejob på alle vores jobsites. Vi forventer, at antallet af distancejob vil stige i de kommende uger, så hold dig opdateret via vores jobagent eller nyhedsmail. Hvis du er interesseret i et distancejob, kan du således umiddelbart søge disse sikre og fleksible distancejob! Endvidere bør du dagligt tjekke vores jobsites, da der løbende annonceres mange flere inspirerende distancejob!

Vi holder dig opdateret

Da vi til enhver tid prioriterer vores jobansøgeres og kunders helbred og velbefindende, ønsker vi løbende at sikre, at alle vores jobansøgere og kunder har et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Vi følger udviklingen nøje, og er løbende i tæt kontakt med vores kunder vedrørende Coronasituationen. Vi fjerner de jobmuligheder, der er utilgængelige i øjeblikket på grund af pandemien. På den måde kan vi informere og rådgive vores jobansøgere bedst muligt. Kontakt os derfor straks, hvis du har nogen spørgsmål om Coronavirus og arbejde i udlandet. Vi er her for at hjælpe dig og vejlede dig i denne vanskelige periode. Du kan kontakte os pr. mail på ([email protected]) og via de sociale medier. For at kunne informere dig om den aktuelle situation vedrørende Coronavirus i hvert enkelt land har vi udviklet en funktion, der viser antal bekræftede Coronavirus-tilfælde i realtid på vores jobannoncer. Fra nu af kan du se antallet af smittede og helbredte personer i det pågældende land nederst i alle jobannoncer.

Proces

Som tidligere nævnt er der ingen tvivl om, at Coronavirus har en kolossal effekt på erhvervslivet, og rekrutteringsbranchen er bestemt ingen undtagelse. Regeringer indfører løbende restriktioner for at bremse spredningen af virusset og retningslinjer for, hvordan det bedst muligt bekæmpes. Virksomheder må tilpasse sig situationen hurtigt mulgt for at overleve – især i betragtning af, at situationen kan medføre permanente ændringer i branchen for rekruttering og ansættelse. Disse virksomheder revurderer og tilpasser i øjeblikket deres rekrutteringsprocesser.

Dette omfatter en nærliggende mulighed for digitalisering af de dele af processerne, der stadig er manuelle. Vi forventer, at virksomheder vil eksperimentere med virtuelle værktøjer til jobsamtaler, og vil forsøge at udfase de dele af processerne, der ikke kan digitaliseres. Ikke desto mindre vil virksomheder, der har et tvingende behov for at gennemføre personlige samtaler, finde løsninger såsom at holde tilpas afstand under samtaler, vaske/afspritte hænder før og efter samtaler samt undgå håndtryk eller anden fysisk kontakt. Endvidere forventer vi også, at traditionelle introduktionsforløb vil blive erstattet af virtuelle ditto. Det betyder, at informationsmøder for nyansatte vil blive afholdt virtuelt, og vigtigt indhold vil blive optaget og distribueret via videokonferenceværktøjer som fx Zoom og Skype. Desuden vil it-afdelinger konfigurere laptops osv. og sende dem direkte til de nyansattes hjemmeadresse.

Det er særdeles vigtigt for os at holde dig informeret i denne periode, og vi vil derfor sende dig en opdatering, så snart vi observerer væsentlige ændringer i forhold til det internationale rekrutteringsmarked. For nuværende vil vi opfordre dig til at tjekke vores jobsites jævnligt, da vi vil opdatere dem med flere distancejob i løbet af de kommende uger. Sidst, men ikke mindst: Vi ønsker for jer allesammen, at I må være sunde og raske. Sammen kan vi stoppe spredningen af Corona!

Publiceringsdato 19.03.2020
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce