Bo og arbejd i Riga

I Riga findes et utal af muligheder. Riga er en utrolig spændende - og ofte overset - by i Letland, som det er værd at kigge nærmere på. Her findes et pulserende byliv og en masse seværdigheder, der er værd at give sig i kast med. Det er værd både at besøge den gamle og den nye bydel, og uanset hvem du er, eller hvor gammel du er, kan du her for alvor få en oplevelse for livet, som du kan tage med dig i fremtiden.

Arbejd i Riga

Jobmuligheder /jobmarked Streets of RigaI Riga er der rigtig mange gode jobmuligheder for unge mennesker, og sådan har det længe været. Riga er en storby, der er på lige fod med alle mulige andre storbyer i Europa og byder på et varmt folkefærd, lækker mad og fantastisk arkitektur. For en dansker er der et hav af dansktalende jobs, og du kan nemt og enkelt gå på opdagelse efter dem i vores jobportal. Hvis du vælger Riga som by, er du på ingen måder begrænset. Mulighederne for at arbejde er mange, da der er et hav af internationale stillinger inden for alle tænkelige erhverv, for eksempel job i kundeservice og salg på BPO og SSC. Det er naturligvis også muligt at tage et mere turistpræget erhverv, men der er ingen grund til ikke at kaste dig ud i nogle af de andre spændende stillinger, som for eksempel tæller stillinger inden for både økonomi og high-tech, mens der også er et væld af andre spændende muligheder. Arbejdsmiljø / arbejdskultur I Riga sættes der stor pris på kvalitet, og det er noget af det, der er en del af den arbejdskultur, der er i byen, men som også er at finde i resten af Letland. Det handler derfor om, at du selvfølgelig har en høj arbejdsmoral og en positiv attitude. Ellers er det en by, der er meget venligstillet, og folk er generelt imødekommende og åbne. Når du arbejder i Riga, vil du blive en del af en social kultur både på arbejdet og efter arbejdet. Arbejdsmarkedskultur i Riga Der er ting, der er værd at vide, når du påtager dig et arbejde i Riga, og det er godt at have sat dig ind i disse omstændigheder på forhånd, så du ved, hvad du går ind til. En almindelig arbejdsuge er på 40 timer ugentligt, men du må, som alle andre steder, forberede dig på, at der også kan være overarbejde. En gennemsnitlig løn ligger i Riga på 770 euro om måneden. Det er mindre, end du er vant til i Danmark, men leveomkostningerne er også lavere.
  • Det er almindeligt med én måneds opsigelse
Netværksmuligheder i Riga I Riga er der gode muligheder for at netværke med andre udlændinge, som har bosat sig i denne by. Der er både grupper, der er engelsktalende, men det er på Facebook også muligt at finde en gruppe med danskere, der bor i byen. Hvis du er opsøgende af natur, bliver det ikke svært at møde andre mennesker i denne by, som du kan netværke med og måske finde nogle, du kan udforske resten af smukke Letlands spændende natur og kultur sammen med.

At bo i Riga

Find overnatning Cafes and restaurants in Riga Når du gerne vil bo i Riga, er internettet naturligvis et godt sted at starte med at lede efter et sted at bo. Det er dog værd at være opmærksom på, at det kan være både uoverskueligt og tidskrævende at undersøge mulighederne hjemmefra, og hvis du er medlem af en netværksgruppe, kan det give dig bedre muligheder for at finde et sted at bo. Nogle vælger først at finde et sted at bo, når de er kommet til byen, da det de fleste gange er langt nemmere. Det er som regel ikke det nemmeste at finde et sted at bo i udlandet. Det kræver derfor noget forberedelse, og at du tager din tid til at finde det helt rigtige sted. Det kan, som nævnt, også være langt nemmere, når du er på stedet, og hvor du blandt andet vil kunne få hjælp fra kollegaer eller andre mennesker, der står klar til at hjælpe dig. En god idé er også at spørge dit nye arbejde, som måske kender til steder eller lokale ejendomsmæglere, der kan hjælpe dig. Hvad kan du lave i byen I Riga er der mulighed for masser af underholdning og byliv, og det er derfor en god by at komme til, hvis du er ung og har lyst til at opleve kulturen. Der er også gode muligheder for at dyrke alle former for sport eller fitness. Byen er spækket med spændende aktiviteter, mens det også er muligt at opleve den gode og spændende natur både i og omkring selve Riga. Riga er også byen, hvor der er en masse spændende restauranter. Internationalt fællesskab /nationalt fællesskab Når du kommer til Riga, er det en god idé at være opsøgende, for på den måde kan du hurtigt, nemt og simpelt møde en masse andre mennesker, der har det på præcis samme måde som dig. Ligesom alle andre storbyer er Riga et sted, hvor der findes flere fællesskaber for mennesker, der kommer udefra, og du kan finde masser af disse på internettet både ud fra, hvad du er til, og hvor du kommer fra. Der er gode muligheder for at være social. Leveomkostninger i Riga Det gode ved Riga for en dansker er blandt andet, at det her er langt billigere rent økonomisk at leve, end det er i Danmark. Det er gældende inden for alle områder, og det er både, når det kommer til tøj, mad, forlystelser og husleje. Som dansker kan du føle dig rig i Riga, og det betyder dermed, at du her får gode muligheder for at udfolde dig, hvis du har lidt penge med hjemmefra. At lære det lokale sprog Det kan være en spændende fornøjelse at lære lettisk, men heldigvis må du vide, at det ikke er en forudsætning for at bo, leve og arbejde i byen, da både de lokale i Riga og Letland generelt kan tale engelsk. Der er dog gode muligheder for at lære sproget for dig, der kommer hertil, og hvis du har mod på det, kan du få både eneundervisning og holdundervisning i byen, og på denne måde kan du på kort tid lære basis udtryk, som du kan bruge.

Ankomst til byen

Registrering og anden administration Riga at night Da Letland er en del af EU, er det ret enkelt og ligetil at arbejde i Letland. Her kan du rejse til uden visum, men bliver du i længere end 3 måneder, skal du søge om opholdstilladelse for at bo og arbejde i landet. Dette sker ved at møde op på det lokale kommunekontor, hvor du også kan stille andre spørgsmål, hvis du brænder inde med nogle. Derudover er det også værd at besøge Udenrigsministeriets hjemmeside eller opsøge ambassaden med eventuelle spørgsmål og vejledning. At åbne en bankkonto For danskere, der er bosat i et andet land end deres eget, kan det måske virke overskueligt at åbne en bankkonto i det pågældende land. Det behøver det dog ikke at være, og sådan er det heller ikke i Letland. De fleste banker vil som regel bede om at se pas, lejekontrakt og ansættelseskontrakt. Det kan variere fra bank til bank, og derfor kan det altid betale sig at forhøre sig ved de forskellige banker, inden du vælger en bank og opretter en bankkonto. Sundhedsforsikring i Riga Som altid, når du rejser eller opholder dig i udenlandet både i længere såvel som kortere tid, er det en god idé at tegne en sundhedsforsikring eller en såkaldt rejseforsikring, og det er noget, der kan gøres hjemmefra. Det kan anbefales, at du tegner din sundhedsforsikring i Danmark, inden du tager af sted. Du vil dog være under det lettiske syndhedssystem, da du gennem arbejdet kommer til at betale skat, men det er godt at sætte dig ind i, hvordan du helt præcis er dækket, hvis uheldet er ude. Skat og social sikkerhed Riga har, ligesom andre byer og lande, et skattesystem, og når du arbejder i landet, skal du derfor være registreret, så du kan komme til at betale skat. Bemærk, at du er skattepligtig, hvis du opholder dig i landet i mere end 183 dage inden for en periode på 12 måneder. Det sker simpelt og nemt gennem den arbejdsgiver, som du har fået arbejde hos. Skatten kan her afhænge af, hvor meget du tjener, men generelt er skatteprocenten lavere end i Danmark. Gode grunde til at flytte til Riga Riga er en ualmindelig spændende og moderne by, hvor der sker meget. Byen er spækket med en masse spændende aktiviteter og muligheder, og selve bylivet er også et besøg værd. Der er mange andre internationale mennesker i byen, og det giver den et helt særligt præg, som er værd at gå efter. At det er meget billigt at bo i Riga, gør det heller ikke mindre attraktivt, og det er bare at springe ud i det, for du vil med garanti ikke komme til at fortryde.
Publiceringsdato 05.09.2019
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce