Leva på et budget i udlandet - Hvordan kan du spare penge?

Uanset hvor bor eller hvordan du lever, kan det være godt at have opsparet kapital som sikkerhed, hvis der skulle ske noget uventet. For at samle kapital gælder det om at spare penge, hvilket du blandt andet kan gøre ved at indføre et budget i din hverdag. Et budget betyder ikke, at du skal skære ned på alle sjove fritidsaktiviteter eller god mad, du vil spise, men at du har en bedre oversigt over dine penge og ikke bruger penge på unødige udgifter.

De første måneder i udlandet

Når du flytter til udlandet, kan du godt regne med, at du vil bruge en hel del penge i løbet af de første måneder. Det er desværre uundgåeligt, da du kommer til at betale en del beløb på at komme i orden med dit nye liv. Hvad angår bolig, får pengene hurtigt ben at gå på, da du ofte skal betale både et depositum og første månedsleje for en lejlighed. Heldigvis tilbyder flere af Workwide.dk's annoncører arrangeret bolig den første tid, så overgangen bliver mere smidig. Hvis du ikke kan gå til arbejdet, kan det være godt at investere i et buskort og måske et nyt abonnement eller kontantkort til mobilen, hvilket kan være dyrt. Har du endnu ikke egen bolig, når du ankommer og ikke kender nogen i landet, som du kan bo hos, er omkostninger til vandrerhjem eller hotel endnu en udgift, du skal have dækning for.

Hvordan du sparer penge

Det bedste alternativ er at have opsparet kapital, allerede inden du ankommer til det nye land, men at fortsætte med at spare penge har store fordele, når du er kommet godt på plads. Du kan gøre mange småting i hverdagen for spare penge.
  • Undgå restauranter – der er selvfølgelig tilfælde, hvor du skal unde dig selv et måltid, du ikke skal lave selv, men ud fra et økonomisk synspunkt sparer du mange penge, hvis du laver mad hjemme.
  • Tag frokosten med – i stedet for at købe frokost ude hver dag kan du lave lidt ekstra mad og tage en madkasse med rester med næste dag.
  • Regninger – få styr på, hvad omkostningerne til vand og el bliver, og se, om du kan mindske dit forbrug med foranstaltninger som f.eks. energisparepærer.
  • Hold indkøb på et minimum – det er nemt at blive blændet af alle de nye butikker og et helt nyt udbud af tøj og varer, men har du virkelig brug for et par nye sko? Der er af og til en hårfin grænse mellem at have brug for noget og ønske sig noget.
  • Brug kollektiv trafik – at have en bil og køre hen, hvor og når du vil, er en befrielse, men benzinomkostningerne kan nemt stikke af. Så er bussen et billigere alternativ. Det billigste er selvfølgelig, hvis du kan cykle eller gå til dine destinationer.
  • Udnyt kuponer og tilbud – et suveræn måde at spare penge er at udnytte de tilbud, som f.eks. fødevarebutikker har. Køb tre pakker for en brøkdel af prisen af to, og hamstr madvarer, som holder længe og ikke bliver dårlige med det samme.

Sådan lægger du et budget

For at lægge et budget skal du vide, hvor meget du bruger i forhold til, hvor meget du tjener. Det nemmeste er at kontrollere de regninger og kvitteringer, du får i løbet af dine første måneder, for at se, hvor meget du bruger, og derefter lægge et budget for hver måned ud fra disse omkostninger. Men det er godt at huske, at du kan bruge mere vand og el til f.eks. aircondition, hvis sommermånederne er meget varme, og til varmt vand og opvarmning, hvis vintermånederne er meget kolde. Husk det, når du lægger dit budget, så du ikke får en uventet overraskelse og går over budgettet, når regningerne dumper ind af brevsprækken. At have en dag om ugen, hvor du handler mad ind, som skal række hele ugen, er en god måde for dig at vide, at du har en gentagende udgift hver uge, som ligger på omtrent samme omkostning.

Resumé

Som regel handler et budget ofte om disciplin. At holde hårdt på pengene kan virke svært, når du først ankommer til et nyt land og vil udforske det. Det er let at falde i feriefælden og spise ude hver aften og unde dig en shoppingtur, men tænk på, hvor taknemmelig du bliver senere over, at du sparede de der penge. Når du har vænnet dig til dit budget, bliver det meget nemmere, og du kan til og med lægge et lille beløb til siden hver uge eller måned til fornøjelser og andre aktiviteter.  
Publiceringsdato 30.06.2018
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce