Hvordan du anskaffer dig en international sundhedsforsikring, når du skal flytte til udlandet

Skal du snart flytte til udlandet for at arbejde? Det er et virkelig spændende og livsændrende eventyr, som du er ved at opleve! Selvfølgelig er det helt essentielt at være optimalt forberedt på dette nye eventyr, da det vil spare dig for en masse unødig besvær under og efter din flytning. Et aspekt, som det er ekstremt vigtigt at have styr på, inden du flytter (især i en tid med pandemi), er, om det offentligt sundhedssystem i dit nye land lever op til dine behov, eller om du vil være nødt til at tegne en sundhedsforsikring i stedet. I denne artikel kan du finde alt, hvad du har brug for at vide angående mulighederne for internationale sundhedsforsikringer, hvad du skal tænke på, når du skal vælge en forsikring, og hvad du skal gøre, hvis du allerede har en i det land, du bor i nu.  

Hvad er en international sundhedsforsikring, og hvorfor er det så vigtigt?

hospitalstegnEn international sundhedsforsikring giver en meget bredere dækning end en almindelig rejseforsikring. Den er specielt udviklet til expats, der vil have yderligere adgang til behandlingstilbud i det land, de skal bo i, såsom et bredere udvalg af hospitaler, tandlægebehandlinger, døgnåben adgang til assistance på flere sprog... Alt sammen til en lavere pris. Derudover er det meget mere fleksibelt end en dækning i dit hjemland, da en international sundhedsforsikring dækker dig uanset, hvor du rejser hen, inklusiv det nye land du bor i, dit hjemland og på dine rejser.

Hvad dækker den?

Selvom det er muligt at finde forskellige muligheder på markedet, så inkluderer den standardpakke, de fleste selskaber tilbyder, som oftest hospitalsophold, operationer, tandlægebehandlinger, nødstilfælde og generelle lægekonsultationer. Alligevel er det godt at nævne, at du kan tilpasse din internationale sundhedsforsikring ved at tilføje ekstra punkter, så du er sikker på, at dine behov er dækket. Disse kan være psykologisk hjælp, vaccinationer, behandlinger hos øjenlæger eller optikere, barselsdækning, hjemrejse...

Din sundhedsforsikring i dit hjemland og at skrifte forsikringspolicer

Et spørgsmål, som (kommende) expats kan have, er, hvor længe de kan anvende den sundhedsforsikring, de har haft i deres hjemland eller den offentlige sundhedsforsikring, efter de er flyttet til udlandet. I det første tilfælde er det nødvendigt at tjekke det nuværende forsikringsselskabs betingelser for at opsige. Nogle policer kan have begrænsninger for, hvornår de kan opsiges eller et gebyr forbundet med opsigelse, især hvis du har udestående betalinger eller en kontrakt til en fast pris. I tilfælde af at du kun er dækket af den offentlige sundhedsforsikring, forsvinder denne dækning for det meste, når din ansættelse slutter.

Og når du flytter til dit nye land, kan der være restriktioner for, hvornår du har adgang til offentlige sundhedsydelser der. Af denne grund er det vigtigt, at du undgår at have en mellemperiode, hvor du ikke er dækket, ved at tegne en international sundhedsforsikring inden du flytter. Dette vil også give dig overskud til at fokusere på andre aspekter, som at finde en lejlighed eller andre praktiske problemer der er, når du officielt flytter til dit nye land.

Din internationale sundhedsforsikring og EHIC kortet

Som borger i EU er du berettet til at ansøge om et European Health Insurance Card (EHIC) i det EU land, hvor du har din bopæl. Dette kort giver dig ret til statslige sundhedsydelser under et midlertidigt ophold i et EU/EEA land og Schweiz under de samme forhold som personer, der er forsikrede i det land. Alligevel er EHIC ikke et alternativ til din internationale rejseforsikring, da det ikke dækker nogle private sundhedsforsikring eller nogen omkostninger, der skulle opstå på grund af uheld eller skader.  

Hvordan du vælger en international sundhedsforsikring

mennesket i naturenNår du skal tegne en international sundhedsforsikring, er det vigtigt at overveje, udover dit budget, alle aspekter af din livsstil og dine behov for sundhedsydelser. Du vil måske gerne dyrke en sport, der involverer nogle risici, eller du har en sundhedstilstand, der kan have indflydelse på betingelserne for din forsikring eller udelukke dig fra at tegne den. Udover at tjekke hvad forsikringen rent faktisk dækker, er nogle andre aspekter at huske på:

  • Betalingen og beløbet (Hvor ofte og hvor meget du skal betale)
  • Betingelserne for krav - vær sikker på, at du ved præcis, hvad de eventuelle grænser og restriktioner er
  • Dokumentation som du har brug for - du kan være nødt til at præsentere din præcise sundhedshistorik med alle dine tidligere og nuværende sundhedsproblemer.
  • Opsigelses- periode
  • Netværks- størrelse på hospitaler, læger eller andre behandlingsfaciliteter
  • 24/7 support og på hvilke sprog
  • Lande hvor forsikringer gælder, og hvad betingelserne for medicinsk evakuering og hjemrejse er.

Alt i alt vær sikker på, at alle dine spørgsmål er besvaret, så der aldrig vil være nogle ubehagelige overraskelser. For at være ekstra sikker, så bed dit forsikringsselskab om at informere dig om mulighederne for tilvalgsforsikringer og undersøg om din police inkluderer alt, hvad du har brug for. Du har ikke lyst til at tage nogle chancer, når det kommer til din sundhed - især ikke som expat.  

Hvor meget koster international sundhedsforsikring cirka?

Prisen for en international sundhedsforsikring er normalt fastsat ud fra en række forskellige faktorer, som f.eks. hvor stor dækningen er, begrænsningerne, selvrisikoen, din medicinske historik, din alder og hvilke tillægsforsikringer, du ønsker, samt policens løbetid. Derfor er det vanskeligt at estimere en gennemsnitspris, der ville passe på alle tilfælde. F.eks. har det stor indflydelse på prisen, hvis USA skal være inkluderet, på grund af den høje pris på medicinske behandlinger i dette land.

En anden faktor kan være din selvrisiko. Jo mere du selv er villig til at betale for dine sundhedsydelser, jo lavere vil prisen for din forsikring være. Generelt set vil de fleste forsikringsselskaber have en mulighed på deres hjemmeside, hvor du kan få et gratis tilbud, så du har en idé om, hvad forsikringen koster, inden du rent faktisk tegner den.

International sundhedsforsikring og Covid-19

kvinde iført ansigtsmaske under covid-19Et andet aspekt, der er vigtigt at tjekke i disse tider, er, om den internationale sundhedsforsikring du vil tegne dækker omkostningerne for behandling af Covid-19 på samme måde, som den ville for andre virusinfektioner, eller om der er nogle restriktioner for pandemien. Betingelserne er forskellige mellem forsikringsselskaberne, så det er essentielt at læse detaljer i hver police angående dette emne.

Covid-19 test

Hvis den internationale sundhedsforsikring dækker regelmæssige tests, vil du være berettiget til at få dækket de Covid-19-test, du kan blive nødt til at tage i fremtiden. Husk på at det kan være, at disse kun er dækket, hvis du har symptomer, og ikke hvis du skal testes af andre grunde, f.eks. hvis du skal rejse.

Medicinsk evakuering og hjemrejse under Covid-19

I tilfælde af at din internationale sundhedsforsikring dækker medicinske evakueringer og hjemrejser, vil dette stadig kunne arrangeres, hvis der ikke er adgang til en passende behandling af Covid-19 i det land, som du opholder dig i. Alligevel skal du være opmærksom på, at dette kan være påvirket af rejserestriktionerne, der skal begrænse pandemien, og det kan være ekskluderet fra din forsikringspolice, hvis du har rejst imod myndighedernes officielle retningslinjer.  

Arbejdeiudlandet’s valg - International sundhedsforsikring fra Expatriate Group

At vælge den rigtige internationale sundhedsforsikring kan føles ret overvældende og udfordrende, men sådan behøver det ikke at være! De fleste starter med at læse anmeldelser og tjekke dækningen på forsikringerne. Med denne undersøgelse, kan de få en ide om kvaliteten af kundeservicen og hvilken forsikring, der passer bedst til deres behov. Som expat kan du finde masser af muligheder, og Expatriate Group er en som Arbejdeiudlandet virkelig anbefaler.

De har erfaring i at levere international sundhedsforsikring til expats over hele verden. De har dækket flere end 225,000 expats i over 182 lande totalt i løbet af de sidste 25 år. Med Expatriate Group kan du få en international sundhedsforsikring for en kortere eller længere periode (3-11 måneder), og du er garanteret medicinske behandlinger med det samme (du behøver ikke at vente), 24/7 medicinsk assistance i nødstilfælde og omfattende beskyttelse. Derudover, er nogle af de faste punkter i deres planer ting som ville være tillægs-valg hos andre forsikringsselskaber - f.eks. dækning af allerede eksisterende sundhedsproblemer, ingen restriktioner for hospitalsvalg, behandlinger hos tand- og øjenlæger, yderligere medicinske og terapeutiske behandlinger, etc. Det er helt sikkert, at Expatriate Group sørger for at expats ikke behøver at bekymre sig om adgang til sundhedsydelser, uanset hvor deres liv fører dem hen, ved at udvikle forsikringsplaner der møder deres specifikke behov.

Er du ikke sikker på hvilken forsikringsplan, der passer bedst i dit tilfælde? Så bed om et tilbud for at få mere at vide!

Publiceringsdato 14.09.2022
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce