Gode råd til et bedre socialt liv under Coronavirus

Coronavirus har påvirket alle aspekter af vores liv, især socialisering. Men det faktum, at vi er forpligtet til at holde en fysisk afstand, betyder ikke, at vi skal være socialt isolerede! Vores sociale samvær med andre har aldrig været vigtigere end nu, med hensyn til vores følelsesmæssig og mental balance. Hvis du planlægger at flytte til udlandet snart, vil du sandsynligvis bruge dine første uger eller endda måneder på at finde nogle alternative måder at forbinde med nye mennesker og socialisere med dem på corona-sikre måder. Men heldigvis er der mange muligheder for at gøre det. Selvom det bliver lidt sværere, er det bestemt ikke umuligt at møde dine nye kolleger eller få nye venner!

Tilmeld dig udendørs aktiviteter

Venner, der holder en picnic under coronavirusDen største smitterisiko synes dog at være i de situationer, når folk har tæt fysisk kontakt med hinanden indendørs. Derfor er mange offentlige sammenkomster blevet annulleret, og de fleste lande har anbefalet eller påbudt regler om at bære mundbind i det offentlig rum og holde afstand på to meter. Men når det kommer til udendørs aktiviteter, skal de være ret sikre (eller sikrere), så længe du følger anbefalingerne og ikke strider mod grundloven. For eksampel, prøv at undgå overfyldte steder og arrangementer med mere end fem personer. En daglig eller ugentlig gåtur i naturen er blot en af de mange udendørs aktiviteter, som du kan gøre med dine venner for at forbedre dit sociale liv og ændre din daglige rutine. At være ude i naturen er en fantastisk måde at mindske dit stress på og få energi, og det er også en god måde at holde afstand på. Så tag dit mundbind på og nyd en fysisk-distanceret tur i parken sammen med din(e) ven(ner)! Her er nogle andre af mulighederne: 

 • Træn udendørs - snør løbeskoene eller find et passende træningsprogram med øvelser, der er udendørsvenlige. Kombinationen af frisk luft og fysisk aktivitet vil helt sikkert være en øjeblikkelig humørforstærker.
 • Rul på rulleskøjter - hvorfor ikke skifte dine gåsko til et par rulleskøjter? Det har aldrig været et bedre tidspunkt, at lære at rulleskøjte, skateboard eller gå på skøjteløb, hvis der er en skøjtebane i din nye by. Normalt er der steder hvor du kan leje alt det udstyr, du har brug for.
 • Prøv en ny idrætsaktivitet - klatring eller kajaksejlads er måske ikke de første ting man kommer til at tænke på, men det er sjovt og seje udendørs aktiviteter at prøve med nogle nye venner!
 • Tag på picnic - udendørs er det nemmere at holde afstand og nedsætte smitterisiko og derfor har du lov til at møde dine venner i mindre grupper. Sørg dog for at undersøge og læse dit nye lands forsamlingsregler dvs.hvor mange personer der kan forsamles. Hvis I alle er sunde kan I mødes udenfor og nyde en perfekt picnic med lækker mad. 
 • Udforsk dine omgivelser - brug denne tid til at finde nogle nye vandreture. Måske finder du nogle virkelig interessante dele af din nye by, som du aldrig har hørt om før. En anden mulighed er at leje en cykel eller en bil for at udforske de smukke steder der ligger lidt for langt fra din nye hjemby. 

Nyd forskellige indendørs aktiviteter med din sociale boble

kvinde solbadning derhjemmeAfhængigt af hvilket land du flytter til, kan der være nogle indendørs aktivitetsmuligheder. Mange lande er allerede begyndt at genåbne fitnesscentre, biografer og museer. Du kan nyde sådanne aktiviteter, så længe du følger reglerne og begrænsningerne, såsom at bære en mundbind og vente på din tur (med hensyn til det begrænset antal personer).  Du har sandsynligvis hørt om en "sociale boble" eller en “corona boble”. En "social boble" er en gruppe mennesker du kan være sammen med både udendørs og indendørs. Lav din egen boble ved at aftale med et par mennesker, at du kun vil møde hinanden og følge beskyttelsesforanstaltninger for at hænge ud sammen på en sikkert måde. Målet med den "sociale boble" er at undgå virussen, men stadig have en gruppe mennesker til at hænge ud med og tilbringe tid sammen. Og selv om du bliver nødt til at sidde i hjemmekarantæne, udgangsforbud eller selvisolering, fortvivl ikke, da der stadig er mange ting du kan gøre uden at skulle forlade hjemmets hygge:

 • Madlavning og bagning - forbedre dine køkkenfærdigheder! Prøv at tilberede nogle nye retter og finde nye opskrifter.. 
 • Lær dit nye lands sprog - tag et sprogkursus, download en app eller prøv at læse entry-level bøger på det sprog. Den fremtidige "dig" vil være super taknemmelig for det!
 • Tag et kursus eller en online uddannelse - ved siden af dit nye job kan du altid styrke dit CV ved at studere online..
 • Læs bøger  - læsning har altid været en fantastisk måde at fordybe dig i en anden verden. Tag et kig på nogle lister over de bedste klasssike romaner og bøger som er værd at læse. 
 • Begynd at blogge om dine rejseeventyr - det er altid rart at dokumentere hvad du går igennem, og det er også meget sjovt at kigge tilbage på det om et par år.
 • Lær at strikke - det er altid sjovt at prøve noget nyt! Så hvorfor ikke prøve at strikke dig selv en hat til den næste vinter?

 

Udnyt videoopkald 

videoopkald med venner under coronavirusI det forløbne år har mange virksomheder indført en ny politik for hjemmearbejde. Mange mennesker, der endte med at arbejde hjemmefra under pandemien, har rapporteret at det de savner mest, er det sociale aspekt af arbejdspladsen. At skifte et pulserende og travlt kontor til et stille rum i din egen lejlighed kan påvirke din mentale sundhed meget mere end du tror. Lige siden coronavirussen kom frem, har størstedelen af de sociale aktiviteter med kolleger været begrænset til ugentlige møder og lejlighedsvise chat-samtaler. Men det behøver ikke at være sådan. Hvis du normalt drikker kaffe sammen med dine kolleger, hvorfor ikke prøve en ‘digital kaffetid’? Tag 10 minutters pause fra arbejde for at snakke om din dag og hvordan det går. Takket være de mange videochatplatforme vi har i dag kan du også ringe til nogen, du normalt spiser frokost sammen med og nyde jeres frokostpause sammen. Videoopkald er den mest sociale måde at kommunikere med andre på (især hvis du sidder i hjemmekarantæne), og du kan gøre det både i og uden for din arbejdstid.  

Hold kontakten med venner og familie

Bortset fra at gøre din arbejdsdag en hel del lettere, er videoopkald en fantastisk måde at holde kontakten med dine venner og familie på. På denne måde kan du næsten overvinde hindringerne for den fysiske afstand og føle, at du er i samme rum igen. Ved at planlægge regelmæssige videochats med dem vil I begge have noget at se frem til, og det vil gøre dine dage ikke så lange eller ensomme. Og sidst men ikke mindst - videoopkald er en perfekt måde at overvinde hjemve på. Og takket være teknologien er der mange måder at tilbringe tid sammen på - for eksempel er der nye apps, der giver dig mulighed for at spille brætspil som Pictionary eller andre typer online spil. En anden sjov mulighed er Teleparty - en gratis browserudvidelse hvor du kan nemlig oprette en gruppe med dine venner og starte en film eller serie samtidig. Det betyder at I kan alle se det samme indhold på samme tid og kan endda chatte sammen, mens I ser det! Næsten lige så god som en filmaften hos dig!

Husk at bruge din sunde fornuft og pas på dig selv og andre 

venner med ansigtsmasker påBare fordi vi er nødt til at holde afstanden i øjeblikket, betyder det ikke at vi skal være socialt isolerede. Manglende social interaktion kan få mange til at føle sig ensomme og endda deprimerede men hvis du række ud efter andre, vil du bemærke, at mange mennesker deler de samme følelser. Kort sagt - hvis vi står sammen, kan vi overvinde alt. Men efter at have været isoleret i flere måneder føler mange mennesker frustrerede og vil bare gå tilbage til deres gamle sociale liv. Og selvom nogle begrænsninger er blevet lettere, skal man stadig være forsigtig. Dette betyder at du skal forblive hjemme hvis du føler dig den mindste smule syg. Løbende næse, ondt i halsen og tør hoste - det kan være ret svært at skelne mellem symptomer på covid-19 og en typisk forkølelse eller en influenza. Men du skal alligevel ikke risikere det. Det kan synes ubetydeligt nu men det sidste du ønsker er at inficere nogle ældre mennesker eller personer i den særlige risikogruppe, der kan udvikle meget værre symptomer! Det vigtigste er, at du nogle gange skal gennemgå svære tider for at komme til de gode ting - så prøv at få det bedste ud af situationen. Og da vaccinationsprogrammet allerede er startet, bliver corona et overstået kapitel snart. Bare husk: det vil ikke vare evigt!

Publiceringsdato 06.04.2021
Del på:
Bliv ansat hurtigt
Personlig rådgivning
Velkendte firmaer

Nyttige artikler

Anbefalede job

Oplev disse lande

Annonce